חיפוש עבודה ראשונה בהייטק-בוגר הנדסה וסטודנט ללימודי תעודה במדמ"ח

AeroGeek

New member
שלום לכולם,

אני בוגר הנדסת אווירונאוטיקה מהטכניון, עובד כבר מספר שנים בעיקר בתחום התכן המכני, מדי פעם יוצא לי לגעת בpython ומטלאב.
לפני כשנה התחלתי לימודי תעודה במדעי המחשב באו"פ מתוך רצון עז להסב את המקצוע בו אני עוסק למקצוע פיתוח התוכנה. אני כבר כמעט באמצע הלימודים-יתכן ואמשיך לתואר שני בתחום לאחר שאסיים אותם.
חשוב לי להתחיל כבר מעכשיו לצבור ניסיון רלוונטי בתחום, גם אם הדבר יהיה כרוך בירידה ממצב של העסקה במשרה מלאה להעסקה במשרת סטודנט (למרות שאני כבר מתקרב לגיל 30..).
טרם למדתי את קורסי הליבה הרלוונטיים (אלגוריתמים, מבני נתונים ומערכות הפעלה), אתחיל ללמוד אותם בסמסטר חורף הקרוב.
אני כן שולט טוב יחסית בpython, c, java.
אילו משרות הייתם ממליצים לאחד כמוני לחפש?
אשמח לכל עצה והמלצה שתוכלו לתת לי, הדבר יעזור לי מאוד.
תודה!

Nuke1985

Active member
אילו משרות הייתם ממליצים לאחד כמוני לחפש?

יש לך תואר בהנדסת אווירונאוטיקה וניסיון בתכן מכני, ייכול להיות שזה ייתן לך יתרון תחרותי אצל מעסיקים שמשתמשים בידע הזה. אני מציע לך לחשוב על זה ועל האם יש משרות שבה זה ייכול לעזור לך. נניח משהו בתעשיה האווירית או התעשיות הביטחוניות האחרות (הידע הזה לא ייכול לעזור לך לעשות משהו כמו לתכנן סימולטור טיסה? אני חושב שיש לפחות חברה אחת בשוק שעושה את זה).

גם תכן מכני ייכול לעזור, אני חושב שיש חברה בארץ שמפתחת כלי כזה אבל ברח לי השם, וחוץ ממנה יש את autodesk שמגייסת בארץ.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
חשוב לי להתחיל כבר מעכשיו לצבור ניסיון רלוונטי בתחום, גם אם הדבר יהיה כרוך בירידה ממצב של העסקה במשרה מלאה להעסקה במשרת סטודנט (למרות שאני כבר מתקרב לגיל 30..).
אז 30 זה כבר פנסיונר... הרגשתי כבר שאני מעבר לשיא. :-D

AeroGeek

New member
מהי כוונתך ב"עבודה נורמלית"?
משרה שאינה סטודנטיאלית?

קלייטון.ש

Well-known member
תנסה את כל המשרות. שלח קורות חיים ("מהנדס אוירונאוטיקה, טכניון, שולט בשפות" וכ"ו) לכל המשרות האפשריות.
למקומות בהם ינסו לזיין לך את השכל בקשר ל"אלגוריתמים" אתה יכול להתכונן אם תעבוד קצת עם אתרים שמכינים לראיונות העבודה המוזרים האלה.
אתה יכול בשבוע שבועיים לכסות את נושא האלגוריתמים ברמה שנדרשת לראיונות האלה. בעבודה בין כה וכה לא צריך את זה.
אבל יש הרבה מעסיקים שלא יבלבלו את המוח עם זה. יראו "מהנדס אוירונאוטיקה בטכניון" וזה יספיק להם.
לא בגוגל ופייסבוק ואלה שחושבים שהם גוגל ופייסבוק, אבל התעשייה רחבה מספיק.

(ותוסיף לרשימת השפות שלך גם JS ו-TS, יותר חשוב היום מ-C ויותר קל)

vinney

Well-known member
קלייטון, כדאי שתוסיף גילוי נאות בחתימה שאינך עובד בהייטק ומעולם לא עבדת, וכל מה שאתה כותב פה בא מדמיונך הקודח. רק לשם הבהרה, לאנשים שלא מכירים אותך מספיק טוב.

קלייטון.ש

Well-known member
אנשים שלא מכירים אותך מספיק טוב
אף אחד פה לא מכיר אותי ובמיוחד לא אתה.
גם אני לא מכיר אותך אבל ממה שקראתי ממך ברור שבפיתוח תוכנה אתה לא מבין.
ואת שוק התעסוקה בתכנות בישראל אתה בוודאות לא מכיר. לפי הסיפורים שלך אתה בכלל לא עובד בישראל.
אתה יודע עברית אבל מעבר לזה לא מובן מה בכלל הקשר שלך לכאן.

vinney

Well-known member
:) עדיף שתתמקד בדחקות על אישתך שמפרנסת אותך, לפחות זה משעשע

קלייטון.ש

Well-known member
:) עדיף שתתמקד בדחקות על אישתך שמפרנסת אותך, לפחות זה משעשע
אם אתה אוהב את הסיפורים על אשתי תבקש. יש לי הרבה ואני אוהב לדבר עליה.
אבל למה שנוגע לתכנות בכלל ועבודה בתכנות בישראל, עדיף שתשאיר את הנושא למי שמבין בזה וחי את זה.

vinney

Well-known member
אם אתה אוהב את הסיפורים על אשתי תבקש. יש לי הרבה ואני אוהב לדבר עליה.
אבל למה שנוגע לתכנות בכלל ועבודה בתכנות בישראל, עדיף שתשאיר את הנושא למי שמבין בזה וחי את זה.
:-D אוי האירוניה :-D

בסדר, שיעשעת אותי מספיק להיום.

AeroGeek

New member
כן. למה אתה צריך משרת סטודנט אם אתה לומד באו"פ?
האמת? חשבתי על משרת סטודנט משתי סיבות:
א. אין לי יותר מדי ניסיון רלוונטי (מלבד ניסיון מועט שצברתי בעבודה הנוכחית), אני מאמין כי סיכויי למצוא משרת סטודנט יהיו, בשלב זה, גבוהים יותר מאשר מציאת משרה מלאה, לא כך?
ב. יש לי עדיין כ-5 קורסים להשלים בלימודי התעודה (מתוך 10), בעבודה הנוכחית המאמץ המחשבתי אשר נדרש ממני ככל הנראה פחות משמעותית מהמאמץ אשר תדרוש ממני משרה מלאה בפיתוח תוכנה. (אני לא בא להשוות בין מאמץ מחשבתי הנדרש ממתכנן מכני מול המאמץ המחשבתי הנדרש ממפתח תוכנה, אלא שפשוט בתכן מכני יש לי ניסיון של מספר שנים ובפיתוח תוכנה הניסיון שלי די דל).
למה אני מציין את העניין? כיוון שבשלב זה נותרות לי אנרגיות בסוף יום העבודה-אני מצליח ללמוד באופן די אפקטיבי בערבים ואפילו בסופי השבוע מדי פעם.
אני חושש שבמשרה מלאה בתחום חדש ותובעני כמו פיתוח תוכנה יהיה לי קשה משמעותית לשלב את לימודי התעודה.

כן חשוב לי לצבור ניסיון רלוונטי ואיכותי בשלב מוקדם ככל האפשר, אני מתקרב לגיל 30 והזמן אינו לטובתי.

תנסה את כל המשרות. שלח קורות חיים ("מהנדס אוירונאוטיקה, טכניון, שולט בשפות" וכ"ו) לכל המשרות האפשריות.
למקומות בהם ינסו לזיין לך את השכל בקשר ל"אלגוריתמים" אתה יכול להתכונן אם תעבוד קצת עם אתרים שמכינים לראיונות העבודה המוזרים האלה.
אתה יכול בשבוע שבועיים לכסות את נושא האלגוריתמים ברמה שנדרשת לראיונות האלה. בעבודה בין כה וכה לא צריך את זה.
אבל יש הרבה מעסיקים שלא יבלבלו את המוח עם זה. יראו "מהנדס אוירונאוטיקה בטכניון" וזה יספיק להם.
לא בגוגל ופייסבוק ואלה שחושבים שהם גוגל ופייסבוק, אבל התעשייה רחבה מספיק.

(ותוסיף לרשימת השפות שלך גם JS ו-TS, יותר חשוב היום מ-C ויותר קל)
האם יש לך המלצה באילו משרות כדאי לאחד כמוני להתמקד?
איפה יהיה הכי כדאי להתחיל בחיפושים-לינקדאין/פייסבוק/אתרי דרושים למיניהם?

vinney

Well-known member
א. אין לי יותר מדי ניסיון רלוונטי (מלבד ניסיון מועט שצברתי בעבודה הנוכחית), אני מאמין כי סיכויי למצוא משרת סטודנט יהיו, בשלב זה, גבוהים יותר מאשר מציאת משרה מלאה, לא כך?
יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, אבל למה שתגביל את עצמך? אם אתה מוצא משרה מלאה שמיועדת לבוגרים חסרי נסיון - לא תקח אותה? ביננו, אתה לא באמת צריך לימודי תעודה כדי לעבוד בפיתוח תוכנה אם כבר יש לך תואר הנדסי, אין שום דבר שאתה לא יכול להשלים לבד בתחום האלגו/מבני נתונים. מה שכן הוא שאתה יכול ליצור קשרים בלימודים שיעזרו לך למצוא עבודה. רבים מהסטודנטים למדמ"ח באו"פ כבר עובדים בתחום ויכולים לעזור לך למצוא עבודה.

ב. יש לי עדיין כ-5 קורסים להשלים בלימודי התעודה (מתוך 10), בעבודה הנוכחית המאמץ המחשבתי אשר נדרש ממני ככל הנראה פחות משמעותית מהמאמץ אשר תדרוש ממני משרה מלאה בפיתוח תוכנה. (אני לא בא להשוות בין מאמץ מחשבתי הנדרש ממתכנן מכני מול המאמץ המחשבתי הנדרש ממפתח תוכנה, אלא שפשוט בתכן מכני יש לי ניסיון של מספר שנים ובפיתוח תוכנה הניסיון שלי די דל).
למה אני מציין את העניין? כיוון שבשלב זה נותרות לי אנרגיות בסוף יום העבודה-אני מצליח ללמוד באופן די אפקטיבי בערבים ואפילו בסופי השבוע מדי פעם.
אני חושש שבמשרה מלאה בתחום חדש ותובעני כמו פיתוח תוכנה יהיה לי קשה משמעותית לשלב את לימודי התעודה.

זה שיקול אישי שלך, אף אחד לא יודע איך אתה מצליח לעמוד בעומסים או לנהל את הזמן שלך יותר טוב ממך. 5 קורסים אתה יכול לסיים בשני סמסטרים, אבל אתה גם יכול לסיים אותם בשנתיים אם אתה עושה קורס בסמסטר באיזי.

קלייטון.ש

Well-known member
למה להתמקד? התמקדות מתאימה לבעלי מומחיות מסויימת, שנרכשה אחרי הרבה שנים של ניסיון, בזה הם ממש טובים ולכן יותר כדאי להם לחפש באותו תחום.
לך אין שום ניסיון בתכנות, אתה לוח חלק, אז לך אין סיבה להתמקד.
שלח קורות חיים לכל המשרות האפשריות ובכל הערוצים.
אבל אני חוזר וממליץ לך להוסיף את השפות שציינתי.

choo

Active member

כן חשוב לי לצבור ניסיון רלוונטי ואיכותי בשלב מוקדם ככל האפשר, אני מתקרב לגיל 30 והזמן אינו לטובתי.

על פי תאורך, עדיף לך ללמוד קודם את הקורסים אלגוריתמים ומבני נתונים, ואז לחפש עבודה. אדם שמחפש עבודה אחרי שלמד רק מבוא לתיכנות וכדומה, ימצא עבודות גנריות שיקדמו אותו מעט מאוד. במקומות שבהם התוכנה מורכבת יותר, יש לידע באלגוריתמים ומבני נתונים שימוש, ולא יראיינו כלל מועמדים שאפילו לא לדו את הקורסים הרלונטיים. עוד קורס שפות עולם שלם של מעסיקים הוא מבוא למערכות הפעלה - משום ששם לומדים גם לעבוד עם משאבים מוגבלים, וגם לעבוד בסביבות מרובות נימים - תכונה שבעולם מרובה-הליבות של היום מהווה אבן-דרך הכרחית כדי להוציא ביצועים טובים משרתים.

כיוון אפשרי אחר הוא פיתוח תוכנה גנרית (אפליקציות) לסביבת web - שדורשת בעיקר לימוד מהיר של טכנולוגיות חדשות, ושליטה בשפות סקריפט כלשהן. זה מתאים לאדם שאוהב לראות תוצרים מהר ולעסוק בממשקים, ולהחליף טכנולוגיות תשתית לעיתים קרובות.

הייתי מתרחק ממשרות בתחום המערכות המשובצות, אלא אם התעסקות יום-יומית עם חומרה "לא ממושמעת" היא מה ש"עושה לך את זה".

נ.ב. במשרת סטודנט, על פי רוב, אתה תעשה דברים הרבה פחות משמעותיים (והרבה פחות מקדמים מקצועית) מאשר במשרה מלאה. לפיכך, יש יתרון בכך שתמצא עבודה במשרה מלאה *משמעותית* ותמשיך ללמוד קורס אחד בסמסטר ותסיים את לימודי התעודה אחרי שנתיים (בהנחה שיישארו לך 5 קורסים ותלמד גם סמסטר קיץ אחד), על פני מציאת משרת סטודנט, שרק תיתן לך שורת "יש לו כבר נסיון בתעשייה" אבל סביר שלא הרבה מעבר לזה, כשתסיים את הלימודים.

שים לב שגם במשרות מלאות, יש כאלו שהן גנריות ולומדים בהן מעט מאוד, אז בחן את המשרה בעיקר מנקודת הראות הזו, ולא מנקודות הראות של השכר. שיהיה לי מלווה מקצועי קבוע בתחילת העבודה (1-2 חודשים ראשונים), שיהיה לך ממי ללמוד, שיהיה שימוש בטכנולוגיות גנריות (ולא ב"שפות פנימיות" של החברה או מחוללי יישומים פנימיים של החברה) ושהטכנולוגיות הגנריות הללו תהינה יחסית עדכניות ביחס למקובל באותו תחום.

Nuke1985

Active member
נתנו לי שאלה באלגוריתמים בראיון שהיתה צריכה שימוש באלגוריתם מסויים כפיתרון, אחרי זה יצא שהייתי צריך להשתמש באותו אלגוריתם לפתור בעיה מסויימת בעבודה, אני מכיר מישהו אחר שגם השתמש באלגוריתם ממבוא למדעי המחשב כדי לפתור בעיה מסויימת, גם אני וגם אדם שאני מכיר פיתחנו אלגורימים דיי מורכבים וכנראה שיש קורולציה בין איך אתה מתכנן אלגוריתם בראיון לאיך אתה מתכנן במציאות.

כמובן שאם אתה מפתח Web כנראה שלא תיתקל בדברים כאלה, עדיף להריץ תוכנה כזאת במחשב האישי או בחוות שרתים שלך מאשר בענן (שם אתה ייכול לשלוט על דברים כמו תיעדוף, ואם אתה משלם למישהו שיעשה את זה בענן כנראה שתהיה עלות נוספת) , ייכול להיות שבעתיד יותר עיבוד יעבור לענן (תראה את הטרנד הזה של לשחק משחקים דרך הענן , שירותים כמו google stadia) אבל אני לא חושב שזה יעשה בטכנולוגיות שלא בנוייות לביצועים מקסימליים כמו java או javascript .

AeroGeek

New member
מקפיץ את הפוסט הזה כדי לעדכן בהתפתחויות שהיו מאז שכתבתי אותו.
ניסיתי להגיש קו"ח לכ-30 משרות שונות, חלקן משרות סטודנט או משרות וחלקן לא דרשו הרבה שנות ניסיון.
לצערי, לא קיבלתי אפילו זימון אחד לראיון עבודה.
קורות החיים שנשלחו כתובים באנגלית (מבחינת הגהה-חבר שדובר אנגלית ברמת שפת אם [עולה מארה"ב] עבר עליהם).
בגלל שמרבית זמני מושקע בעבודה ושארית הזמן מושקעת בלימודים הפורמליים, לא נותר לי כמעט זמן לעבוד על פרוייקטים אישיים. הפרוייקט המשמעותי היחיד שיש בתיק העבודות שלי הוא הפרוייקט שביצעתי במסגרת הקורס "מעבדה בתכנות מערכות".
עוד פרט חשוב-הסמסטר אני משלים את מנמ"א (מבוא לאלגוריתמים ומבני נתונים) ונשאר לי להשלים (בשני הסמסטרים הבאים) מערכות הפעלה, אלגוריתמים, תכנות מתקדם בשפת JAVA וקורס בחירה.
אשמח להבין מכם מה יתכן ואני לא עושה כהלכה..

נערך לאחרונה ב:

choo

Active member
מקפיץ את הפוסט הזה כדי לעדכן בהתפתחויות שהיו מאז שכתבתי אותו.
ניסיתי להגיש קו"ח לכ-30 משרות שונות, חלקן משרות סטודנט או משרות וחלקן לא דרשו הרבה שנות ניסיון.
לצערי, לא קיבלתי אפילו זימון אחד לראיון עבודה.
קורות החיים שנשלחו כתובים באנגלית (מבחינת הגהה-חבר שדובר אנגלית ברמת שפת אם [עולה מארה"ב] עבר עליהם).
בגלל שמרבית זמני מושקע בעבודה ושארית הזמן מושקעת בלימודים הפורמליים, לא נותר לי כמעט זמן לעבוד על פרוייקטים אישיים. הפרוייקט המשמעותי היחיד שיש בתיק העבודות שלי הוא הפרוייקט שביצעתי במסגרת הקורס "מעבדה בתכנות מערכות".
עוד פרט חשוב-הסמסטר אני משלים את מנמ"א (מבוא לאלגוריתמים ומבני נתונים) ונשאר לי להשלים (בשני הסמסטרים הבאים) מערכות הפעלה, אלגוריתמים, תכנות מתקדם בשפת JAVA וקורס בחירה.
אשמח להבין מכם מה יתכן ואני לא עושה כהלכה..
לא משהו מיוחד. אתה עובד כבר כמה שנים בתחום אחר, ועוד לא השלמת את "קורסי הבסיס לראיונות עבודה" (מבני נתונים, ואלגוריתמים). כמעסיק, זה נראה "לא לפה ולא לשם". חוזר על מה שכתבתי בפעם הקודמת - סיים את הקורסים ב"מבני נתונים" וב"אלגוריתמים", *ואז* התחל לחפש עבודה. חלק ניכר מראיונות העבודה מתמקד בשאלות שנוגעות בשני הקורסים הללו, וחלק מהותי אחר עוסק בתיכנות מרובה נימים. מגייס פוטנציאלי רואה את קורות החיים שלך, אומר "אני לא יודע מה לשאול אותו בראיונות אפילו", ומדלג הלאה.

למעלה