חיפוש פטנטים ורישום

• פותח הנושא D4n
  • פורסם בתאריך

D4n

New member
חיפוש פטנטים ורישום

שלום רב יש לי מספר שאלות: 1) האם יש כאן מישהו שעבד עם "ניוטון" חיפוש פטנטים? האם מומלץ? 2) האם כדי לרשום פטנט יש צורך באבטיפוס? לפי מיטב הבנתי, לא תמיד. האם אפשר דוגמאות מתי כן צריך אבטיפוס ומתי לא? 3) אם נאמר שהמוצר שלי כן צריך אבטיפוס על מנת לרשום פטנט, איך אני פונה לאיש מקצוע כדי שייצר לי אותו בלי חשש שמא יגנוב לי את הפטנט? תודה מראש! נ.ב אם השאלות לא רלוונטיות לפורום זה אז אני מצטער, ואשמח לקבל הפניה לפורום מתאים.

שאלות ותשובות

שלום D4n, 1. הפורום אינו המקום המתאים לשאלות מסוג זו, תגובות ימחקו מיד. 2. אין צורך באב טיפוס על מנת להגיש בקשת לפטנט. אי אפשר להציג את האב טיפוס בפני בוחני הפטנטים ועל כן קיומו אינו משפיע כלל על בקשת בחיינת בקשת הפטנט. חשוב לציין שבקשת פטנט היא מסמך משפטי ולא "תיק ייצור" הנדסי. 3. בהמשך לתשובה לשאלה 2, הדרך היחידה להגן על המצאה היא באמצעות הגשת בקשת פטנט. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

M a p s

New member
באותו ההקשר

שלום רב 1.לוודא שהבנתי נכון, האם ניתן לרשום רעיון כפטנט ורק לאחר מכן לעבוד על האב טיבוס? אם כן אז תוכל להסביר בכמה מילים איך זה הולך, כלומר כיצד מציגים את הרעיון בפני הוועדה (מילולית, גראפית)? 2.האם ישנו הבדל בין רישום פטנט בישראל ובין רישום פטנט במשרד הפטנטים האירופאי או של ארה"ב בכל הנוגע לזכות הבלעדיות במדינות אחרות בעולם, תקופת זכות הבלעדיות וכ'ו? האם ישנה עדיפות למשרד אחד על האחר? באותו ההקשר, האם המשרדים מעודכנים אחד עם השני? (שלא יווצר מצב שבו ישנם 2 מוצרים זהים שרשומים כפטנט בשתי מקומות שונים) 3.האם יש צורך בעורך דין כשמגישים בקשה לרישום? אשמח לקבל הסבר קצר לגבי אופן ההתנהלות של כל התהליך. אם כבר ענו על השאלה הזו אז גם קישור לתגובה יהיה טוב :) רב תודות! אזכור את אלה שעזרו לי כשאהיה עשירה

תשובות

1. פטנט ניתן על המצאה לא על רעיון ולא על מוצר, ראי כאן. אין ועדה... בקשת פטנט זה מסמך משפטי שמוגש לרשות פטנטים ועובר בחינה ברשות הפטנטים. 2. פטנט מוגן טריטוריאלית, כלומר על מנת לקבל הגנה במדינה X יש להגיש בקשה במדינה X, לעבור תהליך בחינה ולהגיע לרישום. יכול, במקרים קיצוניים, להיווצר מצב שנרשמו שני פטנטים במדינות שונות על אותה ההמצאה. 3. יש צורך בעורך פטנטים, רבים מעורכי הפטנטים הם גם עורכי דין - אך מדובר במקצועות שונים לחלוטין. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה