חירות

Funky Giraffe

New member
באותו הקונטקסט

חחחחחחחחחחח היה ב7 לילות היום "שירים שלא תשמעו בפסח" והיה במקום השלישי "החיים שלך בלאפה" אחד הענקיים!!!

1מאיוש

New member
חח.. מגניב אתה

כל אחד היה רוצה ככה... האמת שכל אחד עושה את זה! הבעיה שלא כל מה שרוצים מקבלים או קורה. זה מה שמביא לשאלה של קובי על החופש. אני פירטתי.

כל המובנים מאליהם

שיש לך בית וקורת גג להרגיש שייך להיות במדינה שלך לחפש את האמת שלך לחיות איתה בשלום האפשרות לעשות באמת את מה שאתה רוצה לחשוב ולהגיד את מה שהאתה רוצה לתכנן את העתיד להתנחם בעבר לשפר את ההווה לקום בבוקר, לשכוח מעט מהכל ולהתייחס לדברים האלו כמובן מאליו. ועוד הערה אחת- גם אני וגם המשפחה שלי (החיים והמתים) אהבנו ואוהבים את טיפקס עוד מהדיסק הראשון. תודה לך קובי ולכל הלהקה..

כולנו עבדים...

כל אחד עבד למשהו אחר, כל אחד סוגד למשהו אחר. דוגמאות: אושר אהבה כסף דת לאום הנאה קריירה כוח הצלחה בוס משפחה אומנות וכו...(תבחרו את המתאים לכם) השאלה היא האם אנחנו מצליחים לבחור את "האדונים" שמעבידים אותנו. אדם חופשי הוא עבד שבוחר את אדוניו. אפילו בני ישראל הפסיקו להיות עבדי המצרים והחליפו את העבדות הזאת בעבודת ה' וחוקיו.

הוד11

New member
יש משהו בדברים שלך

אז בעצם אתה טוען שלא יכול ליהיות דבר כזה חופש מוחלט? שחופש יכול להיווצר תחת מגבלות מסויימות?

חופש מוחלט

אני טוען שחופש הוא היכולת שלך לבחור לעצמך מגבלות. העבדות הגדולה ביותר מתרחשת בכלא האפשרויות הבלתי מוגבלות. אתה עומד מול השפע הגדול וכדי לא לצמצם אופציות אתה לא בוחר, החיים עוברים ואתה תקוע. ברגע שאתה בוחר אתה בתנועה לבחירה הבאה ויש לך חופש תנועה. זה חופש לדעתי. חופש מוחלט קורה כשאתה מחליט, אם אתה לא מחליט החופש אינו מוחלט. חופש לבחור.

1מאיוש

New member
מסכימה איתך קובי

רק שהדבר הזה לבחור לעצמך את האדון מאוד קשה. אולי אחרי גיל 18 זה משתחרר.. אני לא יודעת... רק עוד שנתיים ושלוש ת'רבע =] אני אוכל לדעת! יש את הסביבה, החברה שנמצאת מסביבך, לרוב אפשר להגיד שהיא האדון שלך-או קבוצה ענקית של אדונים! בקיצור.. אין דבר כזה חופש מוחלט!!! כי תמיד יהיה מי ש"ישלוט" בכך.. גם אם אתה רוצה וגם אם לא! אם אתה שם לב לזה ואם לא! ולא נראה לי שיש משהו לעשות בזה =[

misipipi

New member
החופש שלי

בגדול אני לא חושב שאני יודע מה החופש שלי, אבל מה שבנתיים נראה לי שהחופש האמיתי שלי- זה לדעת (אבל לדעת באמת בלי "התחום האפור" שנתון לפרשנויות כאלה ואחרות) זה לדעת מי אני ומה ייעודי? (אני פשוט מאלה שקשה להם להתעלם מהעיקר ולהתייחס לטפל) , כל עוד אני לא יודע זה מעסיק אותי ומטריד את נשמתי.

venustudent

New member
שלום לכולם

אני פעם ראשונה בפורום הזה... אני מזדהה עם מה שקובי אוז כתב קודם, שחופש תמיד נמצא בתוך גבולות, והחוכמה היא לבחור את הגבולות האלה וגם- שהגבולות לא יהיו הדוקים מדי. חופש זה להיות שלם עם החחלטות שהחלטנו לגבי החיים שלנו ועם המחירים של ההחלטות האלה. חופש זה גם לדעת ששום דבר לא סופי, תמיד אפשר להשתנות (לטובה), להתחיל מחדש... והכי חשוב: להיות חופשי משיעבודים פנימיים, להיות שלם עם עצמך.

arale1111

New member
היי קובי.

קודם כל שיהיה לך חג שמח. האמת, שכבר 8 שנים אני עובד (במסגרת הצבא) עם סא"ל יוסי ברקו (נשמע לך מוכר?). בכל אופן-הוא לא מפסיק לדבר עליך. אני מוזיקאי-כותב מלחין ומעבד. אולי ניפגש סוף סוף לכוס קפה? יכול להיות מעניין. רק טוב ארל'ה קירש. דרך אגב- אחלה אלבום חדש.

TROYחיפה

New member
חופש זה...

לאהוב באמת מישהו אחד ולהתמסר לאהבה הזאת חופש זה לקרוא ספרים חופש זה לכתוב ספרים חופש זה לשמוע מוזיקה חופש זה לעשות מוזיקה חופש זה לקבל משכורת באמצע החודש ולעשות איתה מה שרוצים חופש זה לפגוש את קובי אוז ברחוב וללחוץ לו את היד חופש זה לדבר על חופש חופש זה להיות כאן

למעלה