חישוב הקב"א

Iron-Maiden

New member
חישוב הקב"א

לנוחיותכם, את הקבא של כל מלש"ב ניתן לחשב על פי הנוסחה הצה"לית המצורפת, תוך כדי שכלול המשתנים הבאים: A - אחוז תשובות נכונות במבדקים ממוחשבים (0-100) B - רושם כולל בראיון (0-100) C - רמת שכונת מגורים (1-4, ייתכן שעל"פ הארנונה) D - רמת לימוד בבית הספר והיקף הבגרות (1-8, על"פ קריטריונים מסויימים) E - רמת עברית כפי שנבדקת באימות נתונים (0-10 על"פ מידת הצלחה) F - מקום עבודה של בני המשפחה (1-4 על"פ קריטריונים מסויימים) G - מספר ילדים במשפחה (2-6, יותר מ6 נחשב כ6, פחות מ2 נחשב כ2) H - מוצא ודת של המלש"ב (1-5, לא ברורים הקריטריונים) I - קשיים בתפקוד רפואי כפי שנכתבו בטופס (1-6, לפי כמות ומידת הקשיים) J - סביבת מגורים וגדילה (1-4 על"פ קריטריונים מסויימים) H - חוות דעת נוספת (1-4 - לא ברור על"פ אלו קריטריונים) ככל שהערך של כל משתנה גבוה יותר (למעט מס´ ילדים במשפחה) כך הכוונה לכך שהמלש"ב יותר מושלם בתחום זה, והקב"א יהיה יותר גבוה. יש להציב את כל הנעלמים בנוסחה הנ"ל: 2a + b + 10c +4d + 6e + 6f + 4(6 - g) + 8(h + j) + 10h לאחר שעשיתם את השקלול הבא, הנה הקב"א: קבא: ניקוד: 56 486+ 55 456-486 54 428-456 53 390-428 52 354-390 51 318-354 50 318-274 49 274-246 48 246-208 47 -208 ניתן לציין כי לצה"ל מותר לחרוג מתחום זה כ-2 נקודות כלפי מטה או כנקודה כלפי מעלה, לפי שיקול דעתו. אך הדבר נדיר ונעשה לרוב רק במקרים שקב"ן ראיין את המלש"ב והחליט על שינוי הקב"א מסיבות מסויימות.

ysofer

New member
שטויות... נראה לי חצי מזה המצאות...

אני תמני, ואני מודה שזה מוצא לא הכי גבוה מבחינת יוקרה וכו´... ואני לא גר ברמת אביב, אני גר בראש העין... ויש לי נכשל ב3 יח´ מטמתיקה.. ועדיין יש לי קב"א מעל 54 והגעתי למבדקים המעצבנים האלה של הטיס.. ויש גם טייסים אתיופים וועוד מלא חברה שלכאורה לא "ברמה גבוהה" כי הם ממעמד סוציו אקונומי נמוך, שמשרתים ביח´ סודיות או שצריך קב"א גבוה כדי להתקבל.. מה שבאמת מורכב קב"א זה 25% פסיכוטכניים, 25% אימות נתונים, 50% ראיון אישי.. בלי שום קשר לשאר.. אז תחסוך לנו את השטויות שאתה מוכר פה לכולם, כי חבל להטעות פה אנשים סתם, כי אתה רוצה להראות כמה אתה חכם! ינון

Iron-Maiden

New member
מלוואח שלי..

זאת הנוסחה הרשמית של צה"ל, תרצה או לא. ואם היית בודק קצת, היית מוצא שאתה יכול להיות אתיופי, לקבל ציונים גרועים מאד בבגרויות, לגור בשכונה דפוקה, אבל אם יש לך קצת שכל ואתה עושה רושם טוב בראיון יכול להיות לך בכיף קב"א 55. אם תשים לב עיקר הקב"א בנוי מהראיון והמבדקים.

Iron-Maiden

New member
תיקון קטן

בפעם הראשונה שכתוב H בנוסחה הכוונה היא ל-I כלומר 8*(I+J) איתכם הסליחה

dwante

New member
שקר ידוע

שמע לא יודע מאיפה מצאת את זה אבל שמעתי הרבה בחיים שלי על הנוסחאות האלה הם שקריות.. כאחד שיש לו חבר בבקום אני יכול להגיד לך שלא מכללים את המוצא ואת השכונה שהבחור גר ואת רמת העברית שלו בקב"א מובטח וסגור!

Iron-Maiden

New member
עד כמה בנאדם יכול להיות אידיוט??

בוא נניח שאתה צודק שלא מחשיבים את המוצא והשכונה שהמלש"ב גר בה (למרות שזה לא נכון, אבל נניח שכן). אתה רוצה לומר לי שבאימות נתונים סתם מבזבזים 20 דקות לראות אם אתה יודע עברית כי אין להם מה לעשות? אם זה לא היה משפיע על שום דבר תאמין לי שלא היו עושים את זה, והיו חוסכים את התורים הארוכים. אז להבא לפני שאתה מרשה לפה שלך לפלוט את כל השטויות האלה בנוסף לריר הנצחי שזולג ממנו, תנסה להפעיל קצת את תאי המוח הגוססים שלך - תודה

נריה_ה

New member
המבחנים של אימות הנתונים כן נכנסים

לקב"א. הסבירו לנו על זה. נריה

ריקו`

New member
אההמ.. - כתבת פעמיים H בהגדרות עצמן

ובתוך הנוסחה H מופיע רק פעם אחת, כך שחוות דעת לא נכנסת?

Iron-Maiden

New member
הייתה טעות

הכל נכנס אבל לא העתקתי נכון את הנוסחא וכרגע אין לי אותה בהישג יד. בהזמנות אני אנסה להשיג ידי על התוכנה שבודקת את זה ואפרסם לינק לתוכנה בפורום

נריה_ה

New member
אפשר רק לדעת מאיפה החישוב הזה נלקח?

כלומר, מי הגיד לך את הנוסחה? ד"א מקורות בצבא אמרו שכיום כבר לא מתיחסים בקב"א למקום המגורים. חוץ מזה השאר נשמע לי דיי הגיוני. רק השאלה היא מה הקריטריונים לכל סעיף...? נריה

barakas

New member
לא שטויות בכלל

חבר שלי מאבחן פסיכוטכני ולאחר שקרא את ההודעה אמר שלמרות שהוא לא יכול לתת לי תשובות נחרצות (מסיבות ברורות) דוקא יש אמת בדברים (גם אם חלקית) והסכים לאשר לי שמספר ילדים במשפחה ושכונת מגורים משפיעים (אומנם באופן מזערי למדי)

נריה_ה

New member
לא אמרתי שזה שטויות.

רק אמרתי שלפי מה שידוע לי, כיום לא מתחשבים במקום מגורים. בנוסף רציתי לדעת מה הקריטריונים.

barakas

New member
אז מתחשבים :)

אבל שום במידה מאוד מצומצמת... מישהו שאני מכיר יש לו קב"א 55...ירדה לו נקודה על זה שהם 6 ילדים וגרים בשכונה מחורבנת אפילו שהמשפחה שלו אמידה למדי

liorz1984

New member
חישוב קב"א עפ"י מוצא - שטות מוחלטת

בולשיט אחד גדול, אולי חלק מהנוסחא נכון אבל אין סיבה שמישהו יופלה לרעה רק בגלל שהוא מעדה זאת או אחרת

Iron-Maiden

New member
לגבי הנוסחה

את הנוסחה העתקתי אחד לאחד מקלסר צבאי שכולל מידע לגבי מלש"בים ותהליכי המיון שלהם, וזה נמצא שם. החומר הספציפי הזה נכתב בשנת 1995, שזה לא לפני כל כך הרבה זמן. אז אם יש לכם טענות כלשהן אל תפנו אותן אלי כי אני סך הכל מעביר לכם את הנתונים היבשים. ובקשר לעדה, יש אכן סעיף שעוסק בעדה ודת - אבל הקריטריונים שלפיהם נשפטים בסעיף אינן ידועים לי. ייתכן שעדה כוונתה לעדה הדרוזית לדוגמא, שמופלת לרעה, והדבר הזה ידוע לכל, ואיננו סוד. ובקשר לכל הפרמרטים של מספר הילדים, שכונת מגורים וכו´, הנתונים האלה מקבלים משקל קטן למדי בתחשיב הכולל. ההבדל בין מלש"ב ממשפחה של 8 ילדים לבין מלש"ב עם נתונים זהים לשלו אשר הינו בן יחיד הוא הבדל של שליש-רבע נקודה בקב"א, שזה הבדל זניח מאד, ולמעשה כלל לא יבוא לידי ביטוי.

הכל טוב ויפה, אבל..

מה זה עוזר לי איך מחשבים את הקב"א, אם אני לא יודע מה הפרמטרים שלי? איך אני יכול לדעת מה התרשמות המראיינת ממני, או איך הם מקטלגים את השכונה שלי. להגנת הנוסחא שלך, חישוב מהיר, עפ"י הערכות, הביא אותי לסביבות ציון הקב"א האמיתי שלי. לא יותר פשוט לבקש ממישהו בתל השומר?

Iron-Maiden

New member
תראה..

זה נותן לך תוצאה כללית.. אתה מסכים איתי שאני לא יכול לומר לך בכמה אחוז מהתשובות צדקת, ומה הרושם הכללי שנתת? אז זה מה שיש.. אבל בכל זאת ניתן לקבל הערכה טובה.. ואגב יש טעות בהקלדה של הנוסחה ואין לי אותה כרגע, אז זה בטח מוטעה למדי ככה

אלירן18

New member
זה דווקא נראה די הגיוני

צריך להיות באמת מטורף בשביל להמציא טבלה כזאת בעצמך. בסך הכל זה נראה די הגיוני כי כל הפרמטרים שבודקים באמת נמצאים פה וביחס הגיוני. איך השגת את זה? זה נראה לי ממש חסוי ואפילו פגיעה בביטחון שדה. אני דווקא מאמין לך.

after

New member
קב"א - תגובה מוסמכת

iron maiden- שכחת לכלול בטבלה את L - גודל אבר המין, ואת W - קוטר הצהוב בתוך האזניים. ועכשיו ברצינות: הכותב כמובן חמד לו לצון, ואנו מופתעים לגלות שיש גולשים שלא הבינו זאת. קב"א מחושב רק על פי דפ"ר (תוצאות המבחנים הפסיכוטכניים) ורמת העברית. לבנים יש מרכיב שלישי - צד"כ (ציון דרך) שמשקף בעיקר מוטיבציה לשרת בחיל קרבי. כל השאר זה בלבול ביצים. בברכה, צוות "אפטר".

למעלה