חישוב ימי ההודעה המוקדמת

מצב
הנושא נעול.

דליה35

New member
חישוב ימי ההודעה המוקדמת

חישוב ימי ההודעה המוקדמת
שלום לכולם, פוטרתי מעבודתי לאחר 11 חודשי עבודה ולמיטב הבנתי מגיעים לי 18.5 ימי הודעה מוקדמת ומכיוון שלא עבדתי בתקופת ההודעה המוקדמת מגיע לי תשלום. מכיוון שעבדתי חמישה ימי עבודה בשבוע ושכרי החודשי היה 6200 ש"ח שאלתי היא כיצד אני מחשבת את שווי ימי ההודעה המוקדמת ? בתודה מראש

את מחשבת שווי של יום עבודה ומכפילה

חישוב ימי ההודעה המוקדמת
שלום לכולם, פוטרתי מעבודתי לאחר 11 חודשי עבודה ולמיטב הבנתי מגיעים לי 18.5 ימי הודעה מוקדמת ומכיוון שלא עבדתי בתקופת ההודעה המוקדמת מגיע לי תשלום. מכיוון שעבדתי חמישה ימי עבודה בשבוע ושכרי החודשי היה 6200 ש"ח שאלתי היא כיצד אני מחשבת את שווי ימי ההודעה המוקדמת ? בתודה מראש
ב-18.5. האם זו היתה השאלה? אולי לא הבנתי.

דליה35

New member
קיימת בעיה בחישוב

ב-18.5. האם זו היתה השאלה? אולי לא הבנתי.
קיימת בעיה בחישוב
ראשית תודה על תשובתך, הבעיה היא שכדי לחשב שווי יום עבודה אני צריכה לחלק את השכר החודשי ב - 22 ימים ואז אני מקבלת את השווי האמיתי של יום עבודה שלי ( עבדתי חמישה ימים בשבוע) ואם הבנתי אותך נכון אז אני אמורה להכפיל את התוצאה במספר ימי ההודעה המוקדמת המגיעים לי . אבל לפי הבנתי אם הייתי עובדת במשך שנה הייתי אמורה לקבל הודעה מוקדמת בת חודש ימים ולפי החישוב הזה מדובר בשווי של משכורת וחצי בערך וזה נראה קצת לא סביר. האם יתכן שיש צורך לחלק את השכר החודשי בשלושים (ימים) ואת התוצאה להכפיל במספר ימי ההודעה המוקדמת ? אודה לתשובתך דליה

שיר ורד

New member
לדעתי את צודקת

קיימת בעיה בחישוב
ראשית תודה על תשובתך, הבעיה היא שכדי לחשב שווי יום עבודה אני צריכה לחלק את השכר החודשי ב - 22 ימים ואז אני מקבלת את השווי האמיתי של יום עבודה שלי ( עבדתי חמישה ימים בשבוע) ואם הבנתי אותך נכון אז אני אמורה להכפיל את התוצאה במספר ימי ההודעה המוקדמת המגיעים לי . אבל לפי הבנתי אם הייתי עובדת במשך שנה הייתי אמורה לקבל הודעה מוקדמת בת חודש ימים ולפי החישוב הזה מדובר בשווי של משכורת וחצי בערך וזה נראה קצת לא סביר. האם יתכן שיש צורך לחלק את השכר החודשי בשלושים (ימים) ואת התוצאה להכפיל במספר ימי ההודעה המוקדמת ? אודה לתשובתך דליה
לדעתי את צודקת
בחוק הודעה מקודמת לפיטורים והתפטרות, מוזכרת תקופת הודעה מוקדמת בימים (או חודש). בשום מקום בחוק לא נאמר ימי עבודה. לכן יש לחשב את התשלום בעד הודעה מוקדמת כדלהלן: לחשב את מספר ימי ההודעה המוקדמת המגיע לעובד (במקרה שלך 18.5), ולעגל מספר זה לימים שלמים. להוסיף את המספר הנ"ל לתאריך קבלת מכתב הפיטורים ולקבל את מועד סיום העבודה לפי חוק. אם מועד סיום העבודה בפועל קודם למועד זה, לספור את ימי העבודה שהיה אמור העובד לעבוד בתקופה זו ולהכפיל בשכר היומי הרגיל. דוגמא מענינת: מעסיק פטר עובד ב 1/12/04. הוא מחויב בהודעה מראש של חודש. כלומר, מועד כניסת הפיטורים לתוקף צריך להיות 1/1/2005. המעביד קבע את סיום העבודה ב 30/12/04. מאחר ושני הימים שנותרו שישי ושבת אינם ימי עבודה, המעביד לא יצטרך לשלם לעובד בגין קיצור תקופת ההודעה המוקדמת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה