חישוב ימי חופשה

מצב
הנושא נעול.

ami noyman

New member
חישוב ימי חופשה

חישוב ימי חופשה
שלום, מטפלת שהעסקתי עזבה אותי באופן חד צדדי לאחר כ- 7 חודשים. במהלך עבודתה היא לקחה כ- 8 ימי חופשה ועוד כ- 4 ימי חופשה בגין מחלה וניתוח שבעלה עבר (ולא היא) וזאת ע"מ לטפל בו. בגלל הצורה בה היא עזבה אותי, אני מעונין לקזז לה את עודף ימי החופש מימי העבודה בחודש האחרון שבגינם אני אמור לשלם לה. כלומר להוריד לה ממשכורתה כ- 5 ימי חופשה עודפים אותם היא לקחה בנוסף. טענתה היא כי ימי המחלה של בעלה מכיוון שמדובר בניתוח מוכרים גם אצלה בימי מחלה ולכן איני יכול להוריד ימים אילו מחופשתה. אני איני מכיר סעיף שאומר שאם בן הזוג מקבל ימי מחלה אזי גם השני זכאי לחופשת מחלה (במקרה ניתוח). שאלתי - האם היא צודקת ? או שוב "עובדת עלי".

r66

New member
עובד זכאי לנצל עד 8 ימי מחלה

חישוב ימי חופשה
שלום, מטפלת שהעסקתי עזבה אותי באופן חד צדדי לאחר כ- 7 חודשים. במהלך עבודתה היא לקחה כ- 8 ימי חופשה ועוד כ- 4 ימי חופשה בגין מחלה וניתוח שבעלה עבר (ולא היא) וזאת ע"מ לטפל בו. בגלל הצורה בה היא עזבה אותי, אני מעונין לקזז לה את עודף ימי החופש מימי העבודה בחודש האחרון שבגינם אני אמור לשלם לה. כלומר להוריד לה ממשכורתה כ- 5 ימי חופשה עודפים אותם היא לקחה בנוסף. טענתה היא כי ימי המחלה של בעלה מכיוון שמדובר בניתוח מוכרים גם אצלה בימי מחלה ולכן איני יכול להוריד ימים אילו מחופשתה. אני איני מכיר סעיף שאומר שאם בן הזוג מקבל ימי מחלה אזי גם השני זכאי לחופשת מחלה (במקרה ניתוח). שאלתי - האם היא צודקת ? או שוב "עובדת עלי".
על חשבון ימי המחלה הצבורים שלו לטיפול בקרוב משפחה מקרבה ראשונה. הזכאות לצבירה הנה יום וחצי עלל כל חודש עבודה כאשר ביום הראשון אין תשלום וביום השני והשלישי משלמי 37.5% מיום עבודה ומהיום הרביעי והלאה 75% מיום העבודה. הכל בהתאם, כלומר תלוי ביחסיות = אם עבדה משרה מלאה זאת הזכאות, אם עבדה 70% משרה מתחשבנים לפי החלק היחסי. ימי חופש - עובד 5 ימים בשבוע זכאי לתמורה בעד 10 ימי חופש בשנה / 0.83 לחודש ועובד 6 ימים זכאי ל- 12 ימי חופש בשנה או 1 יום על כל חודש עבודה מלא נתתי לך את האינפורמציה, כל מה שנותר לך הוא לחשבן בהצלחה

ami noyman

New member
מה פרוש ימי מחלה צבורים ?

על חשבון ימי המחלה הצבורים שלו לטיפול בקרוב משפחה מקרבה ראשונה. הזכאות לצבירה הנה יום וחצי עלל כל חודש עבודה כאשר ביום הראשון אין תשלום וביום השני והשלישי משלמי 37.5% מיום עבודה ומהיום הרביעי והלאה 75% מיום העבודה. הכל בהתאם, כלומר תלוי ביחסיות = אם עבדה משרה מלאה זאת הזכאות, אם עבדה 70% משרה מתחשבנים לפי החלק היחסי. ימי חופש - עובד 5 ימים בשבוע זכאי לתמורה בעד 10 ימי חופש בשנה / 0.83 לחודש ועובד 6 ימים זכאי ל- 12 ימי חופש בשנה או 1 יום על כל חודש עבודה מלא נתתי לך את האינפורמציה, כל מה שנותר לך הוא לחשבן בהצלחה
היא היתה בריאה כל התקופה. לעצם החישוב במידה ועבדה 9 חודשים, 4 ימים בשבוע אזי זכאותה לימי מחלה היא: יום ראשון לא זכאית, יום שני ושלישי 37.5% ורביעי 75%. אזי מגיע לה יום וחצי מחלה כפול החלק היחסי כלומר 0.85 של יום מחלה. כלומר אני צריך לחייבה על 3 ימי עבודה ולתת לה יום חופשה אחד.\ האם נכון ? וכמובן, כמובן תודה על התשובה הזריזה.

שיר ורד

New member
ימי מחלה.

היא היתה בריאה כל התקופה. לעצם החישוב במידה ועבדה 9 חודשים, 4 ימים בשבוע אזי זכאותה לימי מחלה היא: יום ראשון לא זכאית, יום שני ושלישי 37.5% ורביעי 75%. אזי מגיע לה יום וחצי מחלה כפול החלק היחסי כלומר 0.85 של יום מחלה. כלומר אני צריך לחייבה על 3 ימי עבודה ולתת לה יום חופשה אחד.\ האם נכון ? וכמובן, כמובן תודה על התשובה הזריזה.
ימי מחלה.
1. כדי לקבל תשלום בגין ימי מחלה על העובדת להציג אישור רפואי על מחלתה או מחלת מי שטפלה בו. 2. צבירת ימי מחלה. על כל חודש עבודה מלא, ישנה צבירה של יום וחצי מחלה (עד לתקרה של 90 ימי מחלה). על משרה חלקית (בימי עבודה) גם הצבירה חלקית לפי אחוזי המשרה. צבירת ימי מחלה נמדדת במועד המחלה ולא במועד סיום יחסי עובד ומעביד. לכן, צריך לבדוק בכל חודש בו נעדרה מפאת מחלה, האם היתה לה צבירה מספקת באותו זמן. 3. בכל מחלה נספרים מחדש הימים הראשון , השני והשלישי. 4. מחלה נמשכת , כל עוד יש לעובד רצף של אישורים רפואיים על אותה תקופה. כאשר מדובר במחלה של העובד עצמו תחפוף תקופת המחלה לאישורים שיש בידו. כאשר מדובר בעובד המטפל בבן משפחה אחר, העובד רשאי להעדר רק בחלק מרצף המחלה של בן המשפחה וזו עדיין תחשב מחלה אחת. (תגובה זו שלי היא מסברה ויתכן שיש תקדימים שונים בפסיקה). 4. לא הבנתי למה אתה מכפיל ב 0.85. היחסיות מחושבת רק לגבי עובדים בשכר (תשלום לפי ימי / שעות עבודה בפועל ולא במשכורת חודשית. במקרה שלך, בגין ימי מחלה שנפלו בימים בהם אינה אמורה לעבוד, לא צריך לשלם לה דמי מחלה, וכמובן לא מפחיתים לה מהצבירה, אך בשאר הימים היא מקבלתשכר לפי המקדמים בחוק ללא ההכפלה הנוספת שציינת. 5. במידה והמטפלת עזבה ללא הודעה מקודמת, אתה יכול לקזז משכרה האחרון, את תקופת ההודעה המוקדמת שהיתה מחויבת אליה בהתאם לחוק. (3*6+2.5=13.5 יום לעובדת במשכורת).

מצב
הנושא נעול.
למעלה