חישוב ימי עבודה כחלק מחודש

מצב
הנושא נעול.

helitm1

New member

כאשר עובדים חלק מחודש, איך נעשה החישוב לתשלום המשכורת? האם מחלקים את השכר ברוטו ב 22 (כלומר מס' ימי העבודה) או ב 30?

אם זו היתה עבודה חד פעמית אז

כאשר עובדים חלק מחודש, איך נעשה החישוב לתשלום המשכורת? האם מחלקים את השכר ברוטו ב 22 (כלומר מס' ימי העבודה) או ב 30?
מחלקים למספר הימים של אותו חודש.

helitm1

New member
זו לא עבודה חד פעמית

מחלקים למספר הימים של אותו חודש.
זו לא עבודה חד פעמית
התחלתי לעבוד בעבודה חדשה ב 27 ליוני. אתמול קיבלתי משכורת עבור יוני (4 ימים) ועבור יולי (כל החודש) ביחד והחישוב שעשו לי עבור 4 הימים ביוני הוא סה"כ המשכורת לחלק ל 30 ולי נראה היה שהיה צריך לעשות לחלק ל 22. אז מה התשובה הנכונה?

כנראה מדובר בשכר חודשי.

זו לא עבודה חד פעמית
התחלתי לעבוד בעבודה חדשה ב 27 ליוני. אתמול קיבלתי משכורת עבור יוני (4 ימים) ועבור יולי (כל החודש) ביחד והחישוב שעשו לי עבור 4 הימים ביוני הוא סה"כ המשכורת לחלק ל 30 ולי נראה היה שהיה צריך לעשות לחלק ל 22. אז מה התשובה הנכונה?
כנראה מדובר בשכר חודשי.
אם מדובר בשכר חודשי, אז אני חושב שהם צדקו בכך שהם חילקו את זה ל-30. שכר חודשי משולם עבור כל ימי החודש, בלי קשר למספר ימי העבודה בפועל. לכן, השכר על כל יום אמור להיות השכר החודשי חלקי מספר הימים בחודש. (אם למשל היית מתחיל/ה לעבוד ב-24 ביוני, היתה גם שבת באמצע ואז היה נכון לתת לך משכורת של 7/30 מהשכר החודשי למרות שהיו פחות מ-7 ימי עבודה). אם מדובר בשכר יומי, אז צריך לתת את מספר ימי העבודה בפועל כפול התעריף היומי.

שיר ורד

New member
יש מספר שיטות לחישוב

זו לא עבודה חד פעמית
יש מספר שיטות לחישוב
תקופת עבודה חלקית מספר ימי עבודה בפועל לחלק ל 22. מספר ימי עבודה בפועל לחלק למספר ימי העבודה המלאים בחודש הספציפי. מפסר ימי עבודה+ ימי שישי שביניהם לחלק ל 25 (לא מחשיבים שבתות). מספר ימי עבודה כולל סופי שבוע שביניהם לחלק ל 30 או למספר הימים בחודש. מספר שעות העבודה בפועל לחלק ל 186. מספר שעות העבודה בפועל לחלק למספר שעות העבודה המלא באותו חודש. כל השיטות חוקיות ובלבד שהמסיק נוקט בשיטה אחידה לכלל העובדים ולא בוחר בכל פעם בשיטה אחרת שהיא לטובתו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה