חישוב פיצויים

מצב
הנושא נעול.

1אידן1

New member
חישוב פיצויים

חישוב פיצויים
פוטרתי מעבודתי ושולם לי שכר מלא של חודש כהודעה מראש (לא נדרשתי להתייצב לעבודה במשך החודש הנ"ל) רציתי לשאול האם החודש הזה נכלל בוותק העבודה שלי וצריך להחשב בחישוב של הפיצויים? האם מגיע לי יום חופש בחודש הזה? הצטברו לי ימי חופש שלא ניצלתי - האם הם אמורים להחשב לפי שכר היסוד שלי או לפי שכר הנטו שלי? מה מומלץ לעשות במקרה שמעביד מתנה תשלום פיצויים בחתימה על טופס האומר שאין לי דרישות ממנו - האם אני חייב בכלל לחתום על טופס כזה? ( האם הוא חוקי???)

ככה.

חישוב פיצויים
פוטרתי מעבודתי ושולם לי שכר מלא של חודש כהודעה מראש (לא נדרשתי להתייצב לעבודה במשך החודש הנ"ל) רציתי לשאול האם החודש הזה נכלל בוותק העבודה שלי וצריך להחשב בחישוב של הפיצויים? האם מגיע לי יום חופש בחודש הזה? הצטברו לי ימי חופש שלא ניצלתי - האם הם אמורים להחשב לפי שכר היסוד שלי או לפי שכר הנטו שלי? מה מומלץ לעשות במקרה שמעביד מתנה תשלום פיצויים בחתימה על טופס האומר שאין לי דרישות ממנו - האם אני חייב בכלל לחתום על טופס כזה? ( האם הוא חוקי???)
ככה.
אם לא נדרשת לעבוד בחודש הזה, אז למעשה (כנראה) יחסי העבודה נותקו לפני אותו חודש וקיבלת את שכר החודש הזה כ"פיצוי" על זה שלא קיבלת הודעה מוקדמת. אם זה ככה - אז החודש הזה לא נחשב כחלק מתקופת העבודה, לא לצרכי חישוב הפיצויים, לא לצורך צבירת חופשה ולא לצורך תנאים סוציאליים שונים. התשלום על ימי החופשה שהצטברו אמור להיות מחושב לפי שכר העבודה הרגיל ברוטו ב-90 הימים שקדמו להפסקת העבודה. אתה לא חייב לחתום על טופס שבו אתה מאשר שאין לך דרישות מהמעביד. אם המעביד לא משלם לך פיצויי פיטורים בגלל שאתה לא חותם, הוא מסתכן בכך שהוא יחוייב לשלם גם פיצויי הלנה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה