אם המעסיק מודיע לעובד לא לבואחישוב פיצויי פיטורים
שלום לכולם. רציתי לדעת איך בדיוק מחושבים פיצויי הפיטורים. ואם המעסיק שלי לא פיטר אותי אך לא רוצה שאני יגיע לעבודה יותר בטענה שהברזתי לו ממשמרת יכול לעשות את זה? אני עובד במקום העבודה כשנתיים . תודה רועי.
זאת הבעיהאם המעסיק מודיע לעובד לא לבוא
יותר לעבודה זה נחשב לפיטורים ללא הודעה מוקדמת והעובד זכאי גם לתשלום של דמי הודעה מוקדמת וגם לתשלום פצויים. אם המעסיק יסרב לשלם את הנ"ל, יש להגיש תביעה כנגדו. בתביעה הוא יצטרך להוכיח את חומרת ההעדרות שלך ואת תצטרכי להסביר מה היו הנסיבות המיוחדות להעדרותך ללא רשות. בהתאם לכך יכריע בית הדין האם את זכאית לפצויים והודעה מוקדמת מלאים או חלקיים. פצויים מחושבים לפי שכר עבודה חודשי אחרון * ותק בשנות עבודה.
עדכוןזאת הבעיה
בשלושת ההחודשים האחרונים הוא לא נתן לי משמרות רק משמרת בשבוע וגם רק כמה שעות יצא לי בקושי 300 ש"ח לחודש.. הוא אמר לי בפנים שהוא רוצה לפטר אותי אבל לשלם לי דמי פיצויים נמוכים היום לקחתי משכורת של 270 ש"ח. אני עובד שם שנתיים וקצת לפי משכורת של 3000 ש"ח למי עלי לפנות כדי לקבל פיצויי פיטורים
מקפיץ שוב כי זה חשובעדכון
הוא גם לא שילם לי נסיעות בטענה שהשכר שהרווחתי הוא 22 ש"ח לשעה ברוטו. אני חייב לדעת מה לעשות תודה רועי
הפיצויים יחשבו לפי המשכורות הרגילותמקפיץ שוב כי זה חשוב
לא שילם נסיעות. לא רוצה שאני יגיע לעבודה ולא מפטר אותי.. מה יהיה? צריך לתת את הדין.. למי אני פונה? האם אני יכול להתחיל לעבוד במקום אחר?
אנא פרט קצת יותר את הנתוניםזאת הבעיה
בשלושת ההחודשים האחרונים הוא לא נתן לי משמרות רק משמרת בשבוע וגם רק כמה שעות יצא לי בקושי 300 ש"ח לחודש.. הוא אמר לי בפנים שהוא רוצה לפטר אותי אבל לשלם לי דמי פיצויים נמוכים היום לקחתי משכורת של 270 ש"ח. אני עובד שם שנתיים וקצת לפי משכורת של 3000 ש"ח למי עלי לפנות כדי לקבל פיצויי פיטורים
אז ככה...אנא פרט קצת יותר את הנתונים
1. האם בעבר קבלת משכורת קבועה, ואחר כך עברת למשכורת לפי שעות, או שכל הזמן קבלת שכר לפי שעות? 2. מתי הוא התחיל להפחית את מספר המשמרות? 3. האם השתנה השכר לשעה או שהוא נשאר קבוע? 4. האם הוא פיטר אותך כבר או שהוא מחכה שאתה תתפטר? 5. האם בחוזה העבודה נכתב שהשכר לשעה כולל נסיעות? 6. אם כן, כמה שעות אתה עובד במשמרת, ומה מחיר הנסיעה בתחבורה ציבורית מביתך לעבודה וחזרה? 7. האם קבלת במהלך התקופה דמי הבראה, או ימי חופשה בתשלום. נראה לי שהתיחסת לחלק מהשאלות, אבל כדי לא להטעות אותך, אני רוצה תשובות ברורות וחד משמעיות.
אז ככהאז ככה...
1.התחלתי לעבוד לפני שנתיםם וחצי לפי שעות ע"י החתמת כרטיס , 18 ש"ח לשעה. 2. הוא התחיל להפחית את המשמרות לני 3 חודשים לאחר שהיתה מחלוקת על זה שהייתי אמור להחליף מישהו לא הגעתי למשמרת שבכלל לא הייתי רשום אליה. 3.השכר השתנה לאחר כשנה ל 22 לשעה. 4. הוא מחכה שאני יתפטר , הוא אומר לי שהוא לא פיטר אף פעם מישהו וגם לא יפטר..הוא נותן לי משמרת בשבוע ואומר לי ללכת הביתה אחרי שעתיים כדי לייאש אותי וכדי שאני יתפטר. יום ראשון הוא אמר לי לא לבוא יותר. 5.לא היה אף פעם חוזה, ובשיחה עימו היום הוא אמר שהשכר 22 לשעה זה כולל נסיעות. ששאלתי אותו אם הוא שילם לי נסיעות שהרווחתי 18 ש"ח לשעה אז הוא לא ענה וניסה להתחמק. 6. הייתי עבד כ5-6 שעות למשמרת ונסיעה הלוך ושוב זה 12 ש"ח. 7.אף פעם לא קיבלתי חופשה בתשלום או דמי הבראה. תודה רבה על ההתייחסות. רועי
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.