חכמי חלם

dariayaari

New member
חחחח....לא רע, לא רע....

אוכל להגיד שאני בישיבה אם מישהו ייתקשר אלי?????

יונה1

New member
דריה - ../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif

dariayaari

New member
יונה

יונה1

New member
תום, אשיב ללא ציניות

הכי חשוב - הפורום הזה מהווה קבוצת תמיכה מצויינת "למתוסכלי נועם"! ככל שאני יודעת, לפחות תרומה אחת קטנטונת היתה לו: שבועיים אחרי ש"מישהו קילל כאן מישהי" קללות נמרצות ביותר על דעותיה, היא מצאה שהוא מצטט בראיון בעיתון מילה במילה דעות שלה, שהוא קרא כאן . מעבר לזה, (וזו תשובה לשאלה שהעלת כאן כבר לפני כמה שנים) - זה נכון וזה מרתק שהנשיא ברק אובמה נבחר, ב-י-ן ה-י-ת-ר בגלל קבוצת הפייסבוק שהקים. זה נכון שרותי ויעל הקימו את אוהל המחאה (שלדעתי פועל בצורה עלובה), בעזרת רשימת דיוור אלקטרונית. הרי בכלל אי אפשר להשוות את האינטרנט ונפלאותיו, לשיחות הטלפון היקרות ששילמו בעבר פעילי תנועות מחאה כדי להודיע לחברים על הפגנות. א-ב-ל כשמשפחת שליט הקימה "צבא חברים וירטואלי" (ועילג... כן, לצערי ולטעמי האנין מדי גם עילג), והם היו בטוחים שבעזרת האתר הם ישחררו את גלעד ( מן הסתם בעקבות המלצת יועצת הפרסום שלהם, ששמעה על אובמה והאינטרנט...), הם היו הזויים כדרכם. כשנועם בא להפריע לי בהרצאה שהעברתי באוהל בירושלים על כשל המחאה, עדת מעריציו שאלה אותו מה אפשר לעשות כדי לעזור, הוא ענה "להרשם לאתר!!!!! (לא יאומן, אבל יש לי פה בפורום עדי שמיעה). נו, אז הקימו בתפוז פורום מיוחד "לחטופים", והקימו במצפה הילה אתר אינטרנט לתפארת שרשומים בו כבר 40.000 חברים. לפי שעה, לא מוכרת לי אפילו דוגמה אחת מהעולם שפעילות מחאה הצליחה או נערכה דרך האינטרנט. כמובן שאשמח מאד להתבדות, וכשגלעד יחזור , בגלל שלאתר נרשמו מליון איש, אשמח לקרוא מחקרים חדשניים שמספרים על כך.

יונה1

New member
מעל לכל - הפורום הזה הוא בעיקר אוכל לציפורים

אתה זוכר את הבדיחה על ההוא שהבריח קפה, ובמכס טען שזה אוכל לציפורים? כששאלו אותו ממתי צפורים אוכלות קפה, הוא ענה בכעס: "ירצו יאכלו, לא ירצו, שלא יאכלו". כך גם הפורום הזה הוא "אוכל לצפורים" - לאביבה, נועם, שמשון, וכל גדודי החברים על בלוניהם, כדורגליהם, עפיפוניהם ויתר השטויות שהם עושים. ירצו - יקראו. לא ירצו - שלא יקראו! כבר בשבוע הראשון שבו נציגי "ערים בלילה" (ומקורביהם) הוזמנו לכתוב פה בפורום, הוצעה כאן על ידם גישה שונה, ביקורתית, מעלת ספקות והעיקר - בעלת נסיון ייחודי ובלעדי. זה התחיל כזכור לך בויכוח אם אלה "חטופים או שבויים" ונמשך עד עצם הרגע הזה, שבו זב חוטם כלשהו טען עלינו "מה אתם מבינים". אז הפורום הזה קיים ופתוח לכל מי שרוצה לקרוא בו. אם לא אביבה, נועם, בני משפחתם ואנשי המטכ"ל הסובבים אותם, אז לך תדע.... אולי אפילו גלעד עצמו (בשלב שבו גם יגיע זמן השאלות שלו - והזמן הזה יגיע גם יגיע! כפי שטען באזני נועם, חבר יקר שלי), אולי אפילו הוא יחטט פה בהיסטוריה של הפורום.

יונה1

New member
תום, לא קולטים מה אני אומרת

לא בגלל שאני לא נחמדה ולא מנומסת. לא קולטים מה אני אומרת, רק כי למזלם של הפוליטיקאים, רובו המכריע של הצבור תמים.

"מצטט בראיון בעיתון"... באיזה עתון ?

ואשר למידת-ההשפעה של כתיבה באינטרנט כחלק ממאבקים חברתיים, או פוליטיים (ראי 'קמפיין' אובמה), ואפילו כלכליים: גם אני עדיין לא משוכנע במידת גודל ההשפעה, ועד כמה היא יכולה להכריע. יחד עם זה אני עוקב בענין אחרי מה שנכתב בנושא זה, גם באינטרנט עצמו וגם בעתונים המודפסים על נייר, ומדי פעם אפילו בתכניות ברדיו ובטלביזיה העוסקות ב'רשת' וב'מדיה' האינטרנטית. יש פה ושם דווחים על הצלחת 'קמפיין' אינטרנטי, ואני מתרשם שישנם הרבה יותר נסיונות והתחלות שהתפוגגו, או לפחות לא כל-כך הצליחו 'להזיז' דברים. אגב: היום, בשיחה עם מי שמכינה עבודת תחקיר (לא מחקר) לכתבה בנושא, כחלק מלימודיה בתחום התקשורת, הסכמנו שה'סינרגיה (שיתוף הפעולה וההזנה ההדדית היוצרים משקל וערך משותף מוסף) ביניהם, הכרחית למיצוי יכולתם של אמצעי ה'מדיה' השונים (האינטרנט הוא 'מדיום' תקשורתי מובהק, לא פחות מהרדיו, הטלביזיה והעתונים !), להגיע לידיעת אנשים רבים, בצבור הרחב ובדרגי-ההחלטה והבצוע, ולהשפיע עליהם. שימי לב, יונה1 כמה פעמים שדר רדיו מתייחס ל'אייטם' בעתונות, שלפעמים רק בגלל פרסומו בעתון הוא מגיע גם לרדיו, וכנ"ל - שימי לב כמה פעמים בעתון מוזכר כרקע לידיעה האיזכור שלו באינטרנט. ואלו רק שתי דוגמאות מהשילוב וההזנה ההדדית וכאמור - ה'סינרגיה' שגם האינטרנט חובר ושותף לו יותר ויותר. דברתי על האמצעי והכלי. לא על תוכנם של ה'קמפיינים' שעושים בו שימוש, שזהו דיון אחר (בלי להתעלם מכך שגם הקשר בין הנושא לאמצעי להעלאתו ולהפצתו חשובים ובעלי משמעות).

יונה1

New member
לא להיסחף....

(על השאלה ציטוט מאיזה עיתון). אתה יודע שבשנים האחרונות מישהו (שאין לו שום קשר או הכרות עם הנושא), נהג "לשוחח" איתי ארוכות על נושא השבויים ולאחר מכן מצאתי את דעותי וטענותי הפרטיות לחלוטין מרוחות בטורי דעות בעיתונים שונים תחת שמו? אני גם יכולה להוכיח את הטענה הזו, כי כשבועיים שלושה לפני כל מאמר שלו, יכולת למצוא את ***אותה דעה בדיוק*** מפורסמת בהרבה פחות מילים, ב"מכתבים למערכת הארץ", תחת חתימתי. אתה יודע שכבר קראתי עבודת מחקר שבה פיסקאות שלמות מועתקות מילה במילה מהמחקר שלי? הציטטות שהעלתי לפה, הן פרי עבודה מאד מאד ממושכת וקשה שלי. אין לי שום עניין שמחר סטודנט כלשהו ישתמש בה על ידי "קופי פאסט". עשיתי לו 3/4 מהעבודה. לפחות שיעבוד גם הוא קצת.... אז למה אני מפרסמת את זה בכל זאת? אכן מבחינה אקדמית אני תוקעת לעצמי כאן גול עצמי רציני מאד. אבל כיון שאני ודעותי מהוות סדין אדום לנועם שליט, הרי שרשימת הציטטות הזו, היא פשוט "מסלול עוקף יונה" בדרך לטלטולה והבנתה של משפחת שליט. יש כאן נסיון להסביר לציבור ובעיקר בעיקר למשפחה, שהם פועלים בדרך שגוייה. וככה, במתכונת הזו, זה לא "יונה המנוולת אמרה", אלא בתיה ותמי ארד, מרים גרוף, הורי השבויים ב-73 ועוד. אגב, בזמנו הייתי סדין אדום (כמעט סגול כהה אפילו) גם אצל מיקי גולדווסר. אך ראה זה פלא.... חודש אחד בלבד אחרי שהחלה ליישם את מה שטענתי מהרגע הראשון, בנה הוחזר לה. ואני במלוא הכנות לא לוקחת שום קרדיט על הפיסקה האחרונה. ידעתי שיום אחד יפול לה ממילא האסימון בכוחות עצמה (התבגרות פוליטית נקרא לזה). פשוט ניסיתי לעזור לה להרבה קיצורי דרך וזמן. הרי אילו בנה היה בחיים, כל שניה שם הייתה קריטית.

הרבה מילים, ללא תשובה פשוטה וקצרה

קראתי את תשובתך הארוכה והמפורטת, יונה1, וחיפשתי את התשובה לשאלתי הפשוטה "באיזה עתון ?", ולא מצאתי ! זה דווקא מתאים לי מכל הכותבים כאן להאריך, נכון, קמנצינד ?

יונה1

New member
מסתבר שלא הבנתי אותך

תלך על "דרך הביניים" של שאלות ברורות, לא לקוניות ולא ארוכות. פשוט לא הבנתי את שאלת הציטטה.

יונה1

New member
על מידת השפעה

צר לי לעצבן אותך ולכתוב אני אני אני, אבל כבר לפני 12 או 13 שנה, הקמתי אתר אינטרנט בנושא דרום לבנון. זה היה אתר ראשון מסוגו, שהכיל את כל הכתבות, המחקרים והמידע בנושא. הוא היה כל כך חדשני, עד שעתונות מאד נחשבת בעולם (למשל הלה מונד הצרפתי) כתבה עליו. אז כן, כמובן שאני מכירה בחשיבותו ובכוחו של האינטרנט וכמובן שאני יודעת מה כוחה של התקשורת בלהזיז דברים (ע"ע התקשורת הישראלית שדחפה לנסיגת צה"ל מלבנון, ע"ע התקשורת הישראלית שבעיקר בעיקר בזכותה, הוחזרו הארונות מלבנון). אבל קח בחשבון שלא אתר האינטרנט שלי גרם לנסיגה מלבנון!!!!! עבדתי עליו בין היציאות מהבית להפגנות!!! לכן, כמו שאמרתי - מעולם מעולם עוד לא שמעתי על מאבק חברתי מאד קשה ומסובך, כמו זה המתנהל על הצלת חיי גלעד, שהצליח בעזרת פורומים או אתרי אינטרנט . ותן לי לסייע לאותה סטודנטית ולהבטיח לה חגיגית שראש הממשלה לא קורא בערב את הפורומים בתפוז. לחץ על מקבלי ההחלטות חייב להעשות בתחכום רב ורק דרך עבודת הרגלים! לגלעד שליט אין זמן או סבלנות, לנסיון ראשון מסוגו בעולם, שיוכיח לכולנו ש"האינטרנט" הוא זה שגרם להשבתו. גלעד הוא לא עכבר מעבדה של אף אחד, כולל לא של הוריו.

בגדול אני מסכים, גם אם סגנון-הכתיבה דוחה אותי

מעולם-מעולם עוד לא שמעתי על מאבק חברתי מאד קשה ומסובך, כמו זה המתנהל על הצלת חיי גלעד, שהצליח בעזרת פורומים או אתרי אינטרנט ... ראש הממשלה לא קורא בערב את הפורומים בתפוז. [כן, אבל יש מי שקורא במקומו ועבורו את מה שנכתב באינטרנט, ומעביר לו דברים הנראים לקורא המעביר חשובים.] לחץ על מקבלי ההחלטות חייב להעשות בתחכום רב ורק דרך עבודת הרגלים ! [נכון ! השאלה באיזה צעדים - רחבים או מדודים, מהירים או מתונים, בהליכה, ריצה או בצעדי-ריקוד וקפיצה ?] לגלעד שליט אין זמן או סבלנות, לנסיון ראשון מסוגו בעולם, שיוכיח לכולנו ש"האינטרנט" הוא זה שגרם להשבתו. גלעד הוא לא עכבר מעבדה של אף אחד, כולל לא של הוריו. [אין הערות ! מסכים !]

יונה1

New member
תום, א. כמי שכתב עלי כאן דברים בוטים

בצורה יוצאת דופן, ועוד לא טרח אפילו להתנצל - אז קטונתי לעומתך! בנוסף, אני נוטה להאמין (כי הרי באתר של צבא החברים ביקשו את דעתנו על "מה גלעד חושב עכשיו" ), אז "בסימן מה גלעד חושב עכשיו", אני נוטה להאמין שהוא היה מעדיף 10 אנשים בוטים כמוני, על 40.000 חיילים של האבא שלו. ב. יתכן מאד ששרה אמנם קוראת בלילות את הפורום הזה, אבל אביבה לא ולפיכך אין שום טעם לדעתי לדסקס כאן איך היה צריך לנהל את המאבק.

בני1234

New member
כמה גולשים הגישו מועמדות לניהול הפורום?

אולי אח"כ נעשה הצבעה כאן

למעלה