חלב, סויה וסייטן

mossane

New member
חלב, סויה וסייטן

אני צמחונית מאז שאני זוכרת את עצמי. כרגע אני רוצה להפחית מאכלי חלב מהתפריט שלי. התחלתי לשתות קפה עם חלב סויה במקום חלב, שזה לצערי ממש לא טעים (וגם לא הכי אסתטי). אך ממה שהבנתי גם סויה לא הכי מומלץ. אני אוכלת גם טופו בד"כ. אז מה עושים? מה כמות הסויה הרצויה ליום? האם יש אלטרטיבה טעימה יותר לקפה של בוקר?
מה לגבי סייטן? מה חסרונותיו?
 
אין בעיה עם סויה

ההפחדות נגד סויה מונעות מאינטרסים שיווקיים/כלכליים. מכיוון שזה חומר מאוד נפוץ בתחליפי חלב, בשר וכו' זה מאיים על תעשיית החלב בעיקר ומכאן כל האזהרות שאין להן שום בסיס. עד היום לא הוכח שום נזק מסויה.

אם זה עניין של טעם, יש גם תחליפי חלב אחרים כמו חלב אורז, שקדים, שיבולת שועל וכו'. אפשר לנסות ולראות למה את מתחברת יותר
 

ladybug6

New member
מסכימה

אין סיבה לחשוש מהסויה, יש עליה סוג של עליהום שלא בצדק. זה נכון שיש דברים שלא צריך להגזים איתם, אבל זה גם לא סיבה להמנע או להתייחס לזה כמשהו מזיק - סויה היא קטנית בריאה ומהמוצרים שלה אפשר לקבל הרבה חלבון, סידן, ברזל ועוד.
אם החלב סויה מתפרק לך בקפה תנסי סוג אחר, של תנובה, זה שבמקררים, פחות מתפרק. ותשתדלי שהמים לא יהיו רותחים לגמרי כשאת מוסיפה את החלב ואז הוא לא יתפרק.
מבחינת טעם - זה טעם נרכש, ממליצה לתת לעצמך צ'אנס להתרגל אליו, או לנסות סוגים שונים. וכאמור יש גם סוגים נוספים של משקאות צמחיים.

סייטן זה גלוטן טהור - כמו מעין לחם מרוכז. היתרון שלו הוא בחלבון, ויש שטוענים שהמרקם שלו דומה לבשר או משהו. אני אישית לא מתה על זה :)
 

מרב נוב

New member
לראשונה בחיי

קניתי וניסיתי חלב סויה.
הבוקר שתיתי עם הקפה והיה אחלה.
מדוע הוא ממותק?
מאז ההחלטה לעבוד לטבעונות (שבוע. בערך?) אני מרגישה שמחה יותר.
 

ladybug6

New member
יש סוגים ממותקים ויש כאלה שלא

ומזל טוב על המעבר לטבעונות, זו בהחלט סיבה לשמוח :)
 

מרב נוב

New member
לא קיבלתי תשובה

מדוע הם ממותקים.
באותו מקום בו קניתי, כולם היו ממותקים.
בחרתי בזה הממותק בממתיק מלאכותי.
 

ladybug6

New member
מה זאת אומרת מדוע?

כי ככה מייצרים אותם, כנראה כי זה טעים..
 

ladybug6

New member
בחלב מהחי כבר יש סוכר (הלקטוז)

בפולי סויה ושקדים אין מתיקות טבעית מורגשת מספיק אז ממתיקים קצת.

בחלק מסוגי החלב מהחי כן מוסיפים סוכר, אגב
 
אכן

אני מוצאת אותו לפעמים גם בסופרים רגילים, ובוודאי שבבתי טבע.
 
אישית לא ניסיתי

אבל אני חושבת שאפשר, בגדול לטחון שיבולת שועל עם מים ולסנן. אולי יש פה מישהו שיודע יותר.
 
תנסי כמה סוגי חלב

אני ממש אוהבת חלב שקדים טרי. למעשה, אני חושבת שהוא גורם לקפה להיות טעים יותר ומדגיש את הארומה שלו.
יש אחרים שמחבבים חלב אורז או קוקוס. יש חלבים עם תוספת וניל.
הפתרון היחיד הוא לטעום מכל הסוגים שאת יכולה למצוא ולבחור את זה שהכי טעים ולהמשיך משם. מהר מאוד מתרגלים.
 

goola8

New member
היי :) איזה חלב שקדים את שותה?

אני ממש מעדיפה חלב שקדים. זה זהיה פה לרגע של אלפרו היה נהדר אך נעלם.

על מה את ממליצה?
 
אני חיה בארה"ב

כשאני מסתכנת בזעמה של המנהלת (שעוד חמה על משרשור אחר
) אני אספר לך שיש 3 סוגים של חלב שקדים במקרר בסופר והם באמת טעימים.
אבל בצר לי, אני גם מכינה לבד:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1715538&skip=1
תקפידי על שלב הסינון.
ומעניין אותי אם אפשר להקפיא "מנות" של חלב שקדים בתבניות קרח ולזרוק לקפה.
 

goola8

New member
תודה רבה

נראה לי שאענה לאתגר מתישהו בזמן הקרוב...
 

ladybug6

New member
האמת שדווקא החלב שקדים החדש של אלפרו

היה לא רע, ובעקבותיו הכנתי חלב שקדים לבד שגם היה לי טעים :)
ממליצה גם להוסיף קורט מלח כדי להדגיש את הטעמים. אני גם הוספתי קצת תמצית וניל וסוכר.
לגבי הקפאה - אני לא יודעת מה הטעם של חלב שקדים אחרי הקפאה, אבל אם אני לא טועה, לזרוק קוביות קרח לכוס עם מים רותחים עלול לנפץ אותה.. לא?
 

RSPA

New member
אומרים חלב שקדים - אני ישר מביא את זה

הכי טוב והכי פשוט להכין לבד בבית.
הסרטון שאני מצרף מדגים זאת בפשטות (והוא גם מדגים את הבלנדר שבמקרה יש גם לי).
http://www.youtube.com/watch?v=MHQj6K6UhnU

חוץ מזה, נופר, את צודקת. יש בהחלט סכנה ממשית שהכוס עם המים הרותחים תתנפץ. האפשרות החלופית לזה היא להכין קפה בפינג'ן על האש ואחרי שהוא מוכן ומכבים את האש להוסיף לפינג'ן את קוביות החלב-שקדים המוקפאות.
 
למעלה