חלב, סויה וסייטן

Gidi Shemer

New member
אפונה יבשה? אין שום בעיה

סביר שייקח קצת יותר זמן בישול מהעדשים, לא שום דבר מעבר לזה.
 

ladybug6

New member


 

ladybug6

New member
לא נורא

אם מדובר באפונה יבשה, עדיף לך לשמור אותה למרק אפונה חורפי.
עדשים ירוקות יש בכל סופר, תקני כשיצא לך.. אפונה יבשה בתבשיל עדשים שלי לא תלך משהו לפי דעתי, וגם לוקח לה הרבה יותר זמן להתבשל (גם מצריכה השריה אם אני לא טועה)
 

Gidi Shemer

New member
למה נופר?

אני בישלתי אפונה בלי השרייה וזה היה בסדר גמור. כמו שציינת, הבישול יהיה ממושך יותר, אבל מה הבעיה עם זה (בהנחה שהיא כבר התחילה במלאכה)?
 

ladybug6

New member
הבעיה לא בבישול עצמו

זה פשוט פחות מסתדר לי בטעמים עם התבשיל עדשים שהיא מדברת עליו
אבל אני לא ממש זוכרת מתי בפעם האחרונה טעמתי אפונה יבשה מבושלת, אז אולי אני טועה.
 

Gidi Shemer

New member
100 אחוז. לא יודע למה היא התכוונה בדיוק

אבל אני סומך עלייך שמתוך היכרות עמוקה עם יוצרת הבלוג, את מכירה את המתכון הספציפי יותר טוב ממני
 

ladybug6

New member
לא יודעת אם היכרות עמוקה, אבל אנחנו

מדברות לפעמים..
 

elin86

New member
ראיתי משהו ירוק ומיד הנחתי

שאלו עדשים.. לא זכרתי שיש לי בכלל אפונה
לא נורא.. יצא נחמד, האפונה קצת קשה, לא משהו רציני
בפעם הבאה אדע וכמובן אצא להצטייד בחומרים בהתאם, לא היו לי גרעיני כוסברה (בחיים לא השתמשתי או טעמתי במודע)
תגידו יש מתכונים עם כוסמת?
 

RSPA

New member
בטח....את אוהבת קאשה


יש מתכונים רבים רק תגידי באיזה סגנון את אוהבת את הכוסמת.
 

elin86

New member
קאשה זה דייסה מבחינתי

אתה קורא ככה לכוסמת עצמה?
 

RSPA

New member
זה לא רק אני קורא לה ככה

זה שם נילווה לכוסמת שרבים משתמשים בו.
 

RSPA

New member
קאשה היא אוכל הנחמה של הפולנים


היות והיום כבר דובר כאן על פולניות אז אני מרשה לעצמי להביא כתבה בענין.
למרות שנכון הוא שקאשה היא באמת דייסה אולם בדר"כ היא מקושרת לכוסמת.
http://tinyurl.com/pplsl2u
 

ladybug6

New member
אבל זרעי הכוסברה זה החלק הכי מיוחד

בתבשיל (גם כתבתי לא לוותר עליהם!
)
תקני בהזדמנות.. זה תבלין מהמם (צריך לטחון או לכתוש אותם לפני שמוסיפים לאוכל)

להבא תנסי עם עדשים (וזרעי כוסברה!)

כוסמת זה לא במחלקה שלי, סורי
 
למעלה