חלב עיזים או חלב סויה?

marx04

New member
ברור שחלב עיזים

שלום לך,

בראש ובראשונה, חלב עיזים מאד טעים, ולעומת זאת חלב סויה די דוחה (לטעמי).

ב-100 מ"ל חלב עיזים 3.7% שומן של משק צוריאל יש 66 קלוריות.
ב-100 מ"ל משקה סויה אורגני ללא תוספת סוכר של הרדוף יש 41 קלוריות.

מכאן שחלב עיזים משמין פי 1.5 יותר ממשקה סויה (שאינו מכיל סוכר).

לגבי עיכול, אם אין לך רגישות ללקטוז (סוכר החלב) אז אתה יכול לשתות את שניהם.
אם לעומת זאת יש לך רגישות ללקטוז, בוודאי שעדיף שתשתה משקה סויה ולא חלב עיזים.

בברכה,

אורי.

נטאשKה

New member
ממתי הטעם האישי שלך הפך לעובדה מדעית?

כי ברור שחלב סויה זה דוחה?
הייתי כותבת מה ברור אבל ימחקו לי את ההודעה אז אני אסתפק באייקון והמבין יבין

marx04

New member
מה פתאם עובדה מדעית ?

שלום נטאשקה,

אינני מבין על מה הטרוניה שלך.
כתבתי במפורש שזה הטעם האישי שלי.
כבר כתבתי כאן בעבר פעמים רבות שאני לא סובל את הטעם של משקה סויה, ולכן אני שותה משקה אורז.

בברכה,

אורי.

נטאשKה

New member
כן, כתבת לטעמך

הסייג הזה עדיין לא מוחק את החלק הראשון של המשפט "ברור שחלב עיזים, בראש ובראשונה, חלב עיזים מאד טעים, ולעומת זאת חלב סויה די דוחה..."

לא מוחק - לדעתי, כלומר, לטעמי, כמובן

Gidi Shemer

New member
אורי, מתפספס לי משהו

לשאלה של פותח השרשור ("מה פחות משמין") כתבת "ברור שחלב עיזים" ואז הוספת פירוט שסיכמת במילים: "מכאן שחלב עיזים משמין פי 1.5 יותר ממשקה סויה (שאינו מכיל סוכר)."

marx04

New member
התשובה בכותרת שלי היא לשאלה בכותרת שלו

שלום גידי,

ראשית, לטעמי מתפתח כאן דיון מיותר לחלוטין.
פותח השרשור שאל שאלה, ואני השבתי לו בקצרה בהתאם לטעמי ולמידע שיש לי.
אינני מבין מה מקור הצורך של אנשים שונים לנתח לעומק תשובה פשוטה ועניינית.

לשאלתך, התשובה בכותרת שלי "ברור שחלב עיזים" היא מענה לשאלה בכותרת שלו "חלב עיזים או חלב סויה".
זו אכן ההעדפה שלי בכל רגע נתון.
חלב עיזים הוא טעים ומזין, בעוד שמשקה סויה הוא מאד לא טעים (לטעמי האישי).

לאחר שהבהרתי מהי ההעדפה האישית שלי, עברתי למסור לשואל נתונים מסודרים כתשובה לשאלות האחרות שלו, דהיינו מה משמין יותר (השבתי שחלב עיזים, ונתתי מידע מפורט), ומה מתעכל יותר בקלות (השבתי שאם יש לו רגישות ללקטוז, אז לא מומלץ שיצרוך חלב עיזים ועדיף לו לצרוך משקה סויה).

אני מקווה שכעת התשובות שלי והגיונן ברורים לך יותר.

בברכה,

אורי.

הזדרזת לענות לו על הכותרת והתעלמת מהתוכן

ולכן התשובה שלך לא הגיונית, כמו ספין של תועמלן חלב.

marx04

New member
לא התעלמתי מהתוכן

שלום שועלה,

השבתי לו באופן ענייני גם לשאלה בכותרת וגם לשאלות בגוף ההודעה.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
ברור שסויה

יש חלב סויה דיאט וגם יש סוג ללא סוכר.
יש גם חלב אורז.
אפשר גם להכין חלב סויה ו/או חלב אורז בבית ואז שולטים בדיוק במה שמכניסים פנימה.
לגבי עיכול זה אישי. להרבה אנשים יש קושי בעיכול מוצרי חלב מהחי, מצד שני יש גם אנשים שרגישים לסויה, אז זה מאוד אינדבדואלי. תצטרך לנסות ולראות מה מרגיש לך יותר טוב. לי באופן אישי חלב סויה מתעכל יותר בקלות מחלב פרה.

שיקול נוסף שאני לא יודעת אם אתה מתחבר אליו, זה שחלב סויה לא כרוך בניצול והרג של בעלי חיים, לעומת חלב עיזים.

יוספה 51

New member
גם בתקופה שלא הייתי נגד חלב תיעבתי חלב עזים

הטעם החזק של החלב היה לי די דוחה. כשהמרתי את היוגורט של הבוקר בחלב סויה הופתעתי כמה טעים לי. הארוחה הכיפית שלי ביום. מה שכן, אני מתגעגעת לקפה, לא מצאתי תחליף הולם (שותה נטול חלב) כך שבסיכומו, איש איש וטעמו. יחד עם זאת, כפורום טבעוני לא ניתן לצפות להמלצה על חלב עיזים, ולגבי רפי קרסו, לפני 28 שנה כבר הבנתי על מי מדובר כשהלכתי אליו לביקור פרטי, שעלה לי 1000 ש"ח (לפני 28 שנה, תקלטו!!) בשביל שהוא ימליץ לי לקחת כדור נגד כאבים כפתרון למיגרנות שאיתם הגעתי. כך שמקצועית כבר אז הבנתי שאין על מי לסמוך.

marx04

New member
זה אכן עניין של טעם, וזה אינו פורום טבעוני

שלום יוספה,

גם אשתי אינה סובלת את הטעם של חלב עיזים, ואני לעומתה אוהב את הטעם הזה. כל אחד וטעמו.
אגב, שנינו מאד אוהבים גבינות עיזים.

באשר לחלק השני של דבריך - זה אינו פורום טבעוני, אלא פורום של תזונה צמחונית וטבעונית, ולכן לגמרי לגיטמי להמליץ כאן על חלב עיזים, או על כל מוצר חלב אחר.
למי שמעוניין בפורום טבעוני, קיים פורום טבעונות וצמחונות (ששמו מטעה, ולמעשה הוא פורום טבעונות בלבד).

אגב, למען הדיוק, אני לא המלצתי על חלב עיזים, אלא כתבתי שההעדפה שלי היא לחלב עיזים על פני משקה סויה.
מכל מקום, העמדה שלי היא בהחלט בעד חלב עיזים, ואני בהחלט ממליץ על צריכתו למי שאוהב את הטעם.

בברכה,

אורי.

למעלה