חלומות וקבלה... ו'בני ברוך'

חלומות וקבלה... ו'בני ברוך'

מישהי שאלה בפורום "קבלה" בתפוז של בני ברוך: "אשמח לדעת, מהי התפיסה של הקבלה לגבי חלומות." ועניתי לה במסר אישי שעדיף לשאול שאלות בקבלה פה מאשר את אנשי בני ברוך, והיא שאלה אותי: "אם רק תוכל להסביר לי מה בדיוק בני ברוך מייצגים..?" אז מה דעתכם לגבי מה בני ברוך מייצגים? והתפיסה של הקבלה לגבי חלומות?

Mr Adam

New member
לגבי שאלה א' ..

מה שהם מיצגים זה בעיקר את מר מיכאל לייטמן ואת האידיליה שלו שהיא ספק קומוניסטית ספק כיתתית כאשר הידע והחומר של "ראשי" הקבוצה הוא בעיקר להטיף לאנשים ל"חיבור" לבורא ...הכוונה כמובן להצטרפות לקבוצה..וכל מי שלא נמצע שם או קשור לשם לא שייך כיו יכול בכלל למדרגת העולם הרוחני ונחשב לבהמה שחייה בעולם הזה. יש בתחלית ההעמוד הבאה כתבה בשם אולטרא לייטמן - http://www.infokatot.com/ הכתבה מתוך ידיעות אחרונות שעוסקת מבמה שמתרחש שם "בקבוצה" הזאת .

‫"חלום הוא אחד חלקי שישים מנבואה" עפ"י הגמרא

וכן כתוב: "בחלום אדבר בו" (במדבר י"ב, ו'), אך גם כתוב בפרשת וישב: "חלומות שווא ידברו", אז איך מיישבים את הסתירה כביכול ? היהדות והקבלה מלמדים אותנו שכאשר האדם ישן, נשמתו עולה לעולמות העליונים וחותמת בספר מיוחד על כל מה שהאדם עשה באותו היום, כדי שלאחר מותו כאשר יעשו איתו בשמיים דין וחשבון, הוא לא יוכל להכחיש את מעשיו פה בעולם. ובאותו הזמן הוא פוגש ישויות רוחניות או אנשים שנפטרו או נשמות אחרות של אנשים חיים שישנים והם מוסרים לו מסרים אמיתיים, לפעמים בצורה ברורה ולפעמים בסימנים. לעומת זה, בדרך לעולמות העליונים ובדרך חזרה של הנשמה לגוף הישן, היא נתקלת בישויות רוחניות שליליות, כגון נשמות ערטילאיות, וכן מלאכי חבלה ומזיקים שאנו בראנו ע"י העברות שלנו, והם מצחקים בנו ומוסרים לנו דברי הבל ושטות, ובבוקר כאשר אנו מתעוררים כל הדברים והמסרים מתערבים בזיכרון שלנו, ואנו כבר לא יודעים או זוכרים מי אמר מה בחלום, ועל זה נאמר: "כשם שאי-אפשר לבר בלי תבן, כך אי-אפשר לחלום בלא דברים בטלים" (ברכות נה., נדרים ח.) בכל מקרה, למסרים הנכונים שאנו מקבלים בחלום בסימנים, יש פירושים בגמרא, בזוהר, ובשאר הספרים הקדושים, ויש מספר ספרים וחוברות שמלקטים אותם מהמקורות, רק צריך להיזהר משאר שרלטנים שממציאים פיתרונות מהרהורי ליבם. לגבי בני ברוך, שומר נפשו ירחק מהם ומדעותיהם, כי העומד בראשם מסלף את הקבלה ואת היהדות, מאחר שאין לו בסיס איתן בשאר חלקי התורה והיהדות, שהקבלה היא רק חלק מהם.

EastGirl83

New member
בגלל זה משתמשים בשיקול דעת ../images/Emo13.gif

בנוסף לאמונה, הקשבה עצמית ויודעים איך לקבל את הפירושים. אבל מה שמסקרן אותי לדעת זה... בספרי פסיכולוגיה, ישנם פירושים לאובייקטים מסויימים, אנשים וכו'. גם בספרים האלו יש? נגיד, ואדם חלם על דמות מסויימת.. ומעוניין לדעת מה הוא מסמל... מצויין בספרים? ודרך אגב, לדעתי, הספרים האלו הם גם סוג של כלי עזר על מנת להתחבר לניצוץ של האדם.

EastGirl83

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif

אבל... (אולי זה יישמע טיפשי) איך אני פונה לספרים האלו? אני לא רוצה לחפש באמצעות האינטרנט, אלא באמצעות הספרים...

על לא דבר ../images/Emo245.gif

את נכנסת לחנות של ספרי קודש שיש בכל עיר, או דרך האינטרנט, ומבקשת מהמוכר ספר על פיתרון חלומות על פי המקורות והקבלה, ומוודאת שיש בהתחלה של הספר הסכמות מרבנים מוסמכים.

לגבי השיקול דעת

בבני ברוך יש בקבוצה הפנימית מאות אנשים ומשפחות שחושבים כבר מספר שנים לא קטן שיש להם "שיקול דעת", ולאט לאט הם מצאו את עצמם משועבדים נפשית וכלכלית לאדם שמתחזה לד"ר במדעים ולרב, שהמציא תיאוריות "מדעיות רוחניות" ומשווק אותם בעטיפה מזויפת של "קבלה", לצורך העצמה עצמית ושליטה באחרים, תוך ניצול ציני של אנשים תמימים שחיפשו קצת רוחניות והרגשת חום ושייכות לקהילה תומכת. קבלה בוודאי אין שם, אז למה להקשיב לעיוות והסילוף שלה, ולנסות לדעת איך לקבל את הפירושים, כאשר ברוך ה' יש היום כל כך הרבה מקומות כשרים ללימוד הקבלה, ע"י אנשים ישרים שבקיאים בכל חלקי התורה כולל חוכמת הקבלה, כגון: הידברות - בראשות הרב זמיר כהן לימוד יהדות וקבלה למתחילים באפיק 97 ב- HOT וב- YES / ובאינטרנט: http://www.hidabroot.org/ מודעות - מרכז רוחני בדרכו של הרב אשלג זצ"ל 'בעל הסולם' / בנשיאות הרב מרדכי שינברגר לימוד קבלה למתחילים ומתקדמים בדרך "בעל הסולם". רח' אחווה 24, שכונת נווה צדק, תל אביב; טלפון 03-5100587, טל' נייד 052-5807826 http://www.mudaut.co.il/ שמים (שורשים) - לצמיחה רוחנית מהשורשים עד לב השמים / בראשות הרב רוני אילון לימוד חסידות וקבלה למתחילים רח' מלצ'ט 41 תל אביב (פינת בורוכוב) טלפון: 072-251-00-31 http://shamayim.info/

ינוקא1

New member
מה בני ברוך מייצגים ?

אינני יודע. אבל מה שיש שם זה לא קבלה אלא כל מיני המצאות מחודשות. עם זאת אני חייב להגיד שלייטמן נראה לי אדם נחמד. הוא גם מאמין במה שהוא עושה ויש לו חזון מסוים שהוא פועל להגשמתו. בכל אופן מה שהם אומרים שם ממש לא קשור לקבלה (ואם רוצים לראות מה דעת הקבלה , צריך לראות מה הם אומרים וזה תמיד בדיוק ההיפך). לגבי חלומות - כך כותב הרמח"ל בספר דרך ה' : החלום : ואולם ראתה החכמה העליונה לחלק הזמן לשני חלקים: האחד לפועל הבריות, והאחד למנוחתם. והיינו היום והלילה, כי היום הוא זמן המעשה, והלילה זמן המנוחה. ושם בטבע הבעלי חיים שישנו, כדי שתהא להם ולרוחותיהם מנוחה מעמלם. ובאותו הזמן יחליף מציאותם כוח, בכל חלקיו הגופיים והנפשיים, וישובו חדשים לבקרים לעבודתם כבראשונה. והנה בהיות האדם ישן, כוחותיו נחות והרגשותיו שקטות והשכלתו גם כן נחה ושוקטת. ורק הדמיון לבדו יפעל וילך וידמה ויצייר עניינים, כפי מה שיזדמן לו משארית מה שנצטייר בו בעת היקיצה, ומה שיגיע אליו מן האדים והעשנים העולים אל המוח, אם מן הלחות הטבעית, ואם מן המאכלים. וזה עניין החלומות אשר לכל בני האדם. ואמנם חוקק הבורא יתברך עוד, שהנפש העליונה שזכרנו תינתק קצת באותו הזמן מקישוריה הגופניים, וחלקים ממנה, דהיינו עד הרוח, יהיו מתעלים ומתנתקים מן הגוף, ורק החלק האחד שהוא הנפש יהיה נשאר עם הנפש התחתונה. והנה החלקים המנותקים ישוטטו במה שהונח להם, ויהיה להם עסק ועניין עם הרוחניים, עם פקידים פקידי הטבע, או עם מלאכים ממלאכי החבלה, או עם השדים, כפי מה שיזדמן להם לפי סבה מהסבות. ולפעמים תמשיך העניין מה שהשיגה, בהשתלשלות עד הנפש התחתונה, ויתעורר מזה הדמיון ויצייר ציורים כפי דרכיו. וכבר אפשר שהעניין שהשיגה יהיה אמיתי או כוזב, כפי האמצעי שעל ידו השיגתהו, וזה העניין עצמו ימשך עד הדמיון ויצטייר בדרכיו, לפעמים בבלבול גדול ובתערובת רב, מן הציורים הנפסדים הנמשכים מן הציורים הנפסדים הנמשכים מן האדים, ולפעמים ביותר בירור. וכבר תגיע לאדם הודעה וגילוי אזן על ידי אמצעי הזה, ממה שעתיד לבא עליו. ויקרה זה בגזירתו יתברך, שיודע הדבר לנשמה, על ידי אחד מן המשרתים מאיזה מין שיהיה, וימשך הדבר עד הנפש, ויצטייר בדמיון בסיתום או בבירור כפי מה שתגזור החכמה העליונה. ועל דבר זה נאמר "בחלום חזיון לילה וכו' אז יגלה אזן אנשים" (איוב לג). נמצא כלל החלומות - ציורי הדמיון, מצד עצמו או מצד מה שתעירהו הנשמה לפי מה שתשיג. ואולם אין הפועל בכל אלה אלא אחד מן הכוחות הרוחניים שמודיע לנשמה, והנשמה ממשכת עד הדמיון כמו שכתבנו. ואם הכוח ההוא ממשרתי הקודש, יהיה הדבר אמת, ואם מכוחות ההפך, יהיה הדבר כוזב, והוא מה שאמרו "כאן על ידי מלאך כאן על ידי שד" (ברכות נה). ובכולם יש תערובת של הציורים הנפסדים של הדמיון עצמו, והוא מה שאמרו "אי אפשר לחלום בלא דברים בטלים" (שם). אך עוד חלומות אחרים נמצאים, והם חלומות הנבואה, ונבאר ענינה בפני עצמה בסייעתא דשמיא.

EastGirl83

New member
המצאות חדשות?

כמו מה? הוא אכן נראה אדם נחמד, אבל לי, אישית, קשה עם הרעיון של קבלה מעשית... גם הקמעות (כמו האותיות וכו') זה נראה לי אבסורד, במיוחד לאור העובדה שאנחנו מדברים על רוחניות, אמונה ונשמה. בכל מקרה, קראתי את ההודעות גם שם, כך שאני לא מסננת
ותודה רבה על הקישור, אתר דעת, הוא אתר טוב, נעזרתי בו המון בתקופה של לימודי תואר ראשון, כנראה ששכחתי ממנו

ינוקא1

New member
בערך הכל שם זה המצאות.

בעבר בפורום ההוא היו לי דיונים ארוכים , ואין לי חשק לחזור על זה. בשורה תחתונה - אין שם אמת. הם יעקמו כל מקור אפשרי כדי להתאים אותו לאג'נדה שלהם. זוהי אג'נדה מאוד נחמדה של "קבוצה" וקומוניזם , אבל אין שם שום קשר לקבלה. הם פשוט לקחו שיטת קבלה ספציפית של בעל הסולם (כמובן גם זוהי שיטה אחת מיני רבות) , הם הורידו ממנה את כל הדברים ה"לא נחמדים" ויצרו משהו מוזר שגם בעל הסולם לא התכווין אליו. לגבי קבלה מעשית - גם אני מתנגד לקבלה מעשית , וגם האר"י וגם רבי חיים ויטאל. קבלה מעשית פירושה להכריח את המלאכים לעשות עבורינו כל מיני דברים - וזה אסור. אם אתה רוצה באמת לדעת מה הקבלה אומרת - אז הקישור שהבאתי הוא לספר "דרך ה'" שהוא מתמצת את שיטת הרמח"ל בקבלה במילים פשוטות.

ינוקא1

New member
אני אולי

לא מסכים עם כל מילה של תומר , אבל הוא בהחלט בחור חכם שאני מעריך מאוד. הוא גם בחור שמבין את מה שהוא מדבר עליו. והוא תמצת באופן קצר וקולע את הבעיות העיקריות שם באותו שרשור תגובות : ציטוט : "עופר, שאלת אז אענה. דברים רבים נראים לי לא לגיטימים בהגות של בני ברוך. למשל, הטענה שהיא מייצגת את "הקבלה" בה' הידיעה; או הטענה שהיא מלמדת את הדרך *היחידה* לגאולה פרטית וכללית; או הטענה שהיא מדע ולא דת; או הטענה שבימי בית ראשון כל בני ישראל היו מקובלים. כל הטענות הללו, לא רק שאינן נכונות, אלא שהן מביאות לתוצאות חינוכיות לא חיוביות (התנשאות, יוהרה, חוסר ביקורתיות, התפסות לאשליות). עוד ניתן להצביע על לחץ המופנה כלפי חברים בתנועה שחורגים מנהלים מסויימים, מבנה היררכי ואנטי-דמוקרטי, וחוסר כבוד כלפי דרכים רוחניות אחרות. גם דברים אלה נראים לי בעייתיים. יחד עם זה, ב"ב מלאים באנשים טובים עם כוונות טובות, ויש שם רצון אמיתי וכנה לעזור. אני מקווה שאלו יגברו בסופו של דבר על הכוחות השליליים בתנועה."

Mr Adam

New member
חשבתי שהם אמורים להתרכז בלימוד והפצה של הקבלה

ועכשיו ניראה שגם הפוליטיקה מעניינת אותם...כנראה הם שכחו שצדק חברתי מתחיל קודם כל מבפנים ושהקבלה לא עוסקת בעניינים של העולם הזה באופן ישיר ושהמקובלים בכלל אסרו את זה..ובקום לגזור קופון על גבי המפגנים (שמפגנים בצדק כמובן) שיבדקו עד כמה הם חופרים במים של הדלי שמילא להם מר מיכאל ליטמן ואלי גם ינסו לבדוק פעם מה הוא מחביא בשק שלו . ויבין המבין

למעלה