חלומות לחוד מציאות לחוד.

M הדרך

New member
חלומות לחוד מציאות לחוד.

זהו, עכשיו אחרי שהכל סגור...שיתוף חלקי, הייתי כאן לפני חודש כתבתי לכם אמנם ממרוקו המדהימה, והנה מה שעלה בגורל המגרש.. שטח המגרש שרכשנו הוא 536 מ"ר (מגרש מספר XX בגודל 639 מ"ר שהיינו סגורים עליו טנטטיב נמצא על מעין מצוק מה שאומר שקירות התמך מלמטה מאבדות לי את הגינה..ותוואי השטח הוא קשה מאד לבניה?( לא פלא שהמגרש נשאר מיותם עדיין) העיקר ארנונה על עוד 100 מ"ר?? באזור המגורים הזה הבניה הינה לפי מטרים ולא לפי אחוזי בניה, אז ירדנו מהאולימפוס מהר מאד, כי אם בבית הגודל לא ישתנה אז גינה בגודל 100 מ"ר מספיקה. מרתף 75 מ"ר תכסית + שטחי שרות לקומה אחת 190 מ"ר תכסית + שטחי שירות ב-2 קומות 217 מ"ר הולכים על שינוי תב"ע להגדלת % בנייה משהו כמו 80 ס"מ מצידי הבית. אנו בונים 2 קומות ופתרנו את עניין המדרגות עם מעלית (כורח מחייב) אז עכשיו הדילמה היא עם הזזת המעלית ע"מ להגדיל את שטח חדר השינה שלנו ועוד כמה מניעים.נראה כאילו חדר השינה שלנו לא מנוצל. תחילה היה רעיון לשני גרמי מדרגות אך השטח לא מאפשר אז התפשרתי על גרם מדרגות אחד מפואר עם שני מעקות, העניין שזה תופס שטח גדול והכי הכי חשוב שכל המדרגות 24 מדרגות חשופות זה ייראה כמו קונסטרוקציית ברזלים. מצורפת כאן סקיצה ראשונית בלבד לפני העברת המעלית בינות המדרגות. אשמח לקבל הצעה לתכנון חדר השינה . רק כמה הערות לגבי התכנית המתוקנת: אין קיר חוצץ בין המטבח לפ.אוכל הפ. המעוגלת מקבילה לדלת דלת חדר השירות במקום הקיר המסומן ע"מ להרוויח שטח ארונות גדול יותר. יוווווווווווו כמה כתבתי...

הערות

האמת - אני לא יודע מה הטעם האישי שלכם ומה הדרישות, אבל סתם אעיר הערות או מחשבות בשביל הכיף... קומת קרקע: (1) נראה לי שחדר השינה פצפון אבל הלובי בכניסה ענק. (2) למה יש שתי דלתות בחדר שינה? (3) למה כל הדלתות בבית הן שני כנפיים? לדעתי - כנף אחד יותר יעיל וגורם פחות צרות (החיבור באמצע ברצפה, הצורך לפנות מקום שתוכל להיפתח הדלת וכו'). (4) חדר שירותים לאורחים פצפון (צר ולא נוח) והכיור נוראי (ישפריץ על הכל כאשר ישטפו ידיים) (5) אני לא אוהב שחלון השירותים זה מה שרואים כאשר מתקרבים לבית. גם לא הריח - אם יש. (6) להחליף מקום בין האסלה לכיור בשירותי הורים. (א) כאשר פותחים את הדלת - לא נעים שקודם רואים אסלה (ב) מהמיטה רואים את האסלה. (7) המרפסת של ההורים - תהיה בשימוש? קומה שנייה: (1) אלמנטים עגולים - יקרים יותר ולפעמים מסובכים להכין. זה חשוב? (כגון המרפסת) (2) חלונות פיצפוניים. המידות הן "ברוטו" ולאחר האלומיניום - יהיו עוד יותר קטנים. אבל המחיר של כל חלון קטן זה כמו מחיר של חלון שלם (מ"ר). (3) למה הקירות מדורגות? לא עדיף בית בלי כל הפינות - כמעט מרובע?

M הדרך

New member
דני כתבת לעניין אז אענה לך

ואותך זה ממש לא מעניין מה שילמתי לאדריכלית. תכנית המקור היא למעשה מ"ריאד" , זהו בית שתוכנן על ידי אדריכל מרוקאי, ואני העברתי את התכנית הכללית לאדריכל שלנו שיביא רעיון לביצוע. קנה המידה הוא 1:100 אז היה לך קל להתרשם. אענה לך אחד לאחד כי חשוב לי: חדר השינה- הקוביה שמשמאל לחדר זו המעלית שעוברת בין המדרגות, לא נראה לי שהרווחתי עדין שטח כי זה רק יצר מבואה רחבה. -עדיין מתבקש פתרון להבאת ח.השינה לתכנית מיטבית. הדלתות בחדר שינה הן 2 , ויפתחו כלפי חוץ, (בינתיים) יום רביעי אנחנו נפגשים עם איש האלומיניום כדי לראות איזה מענה הוא נותן לנו לחלונות שתכף ארחיב עליהם. שרותי אורחים-הכיור יוצא החוצה - ואכן משהו קטן. חלון השירותים בלתי נראה, מוסתר בתוך האדנית , נכון שאת הריח לא ניתן להסתיר אז שיחרבנו בבית...
והסוואה של משרביות יסתירו את הריח?? ביחידת ההורים האסלה לא מול הדלת כלל- ראה בסקיצה-זה ארוןמהמיטה יראו רק את המקלחון שהוא הולך להיות עם ספסל ישיבה משובץ פסיפס וכפול בגודלו. המרפסת הורים תהייה בשימוש. ידוע לנו שאלמנטים עגולים יקרים יותר, לכן ביטלנו את חלון הסקיילייט שהיה אמור להיות בכניסה לבית שצורתו כיפתית 43.000 ש"ח... החלונות בבית יהיו מאד גדולים, הכנתי ואמרתי שזו סקיצה, בבית הנוכחי יש לנו חלונות 1.20 אז בטח שלא ייפח מזה. תוואי השטח הוא שמכתיב את בהצורה של הבית, היות ולא ניתן בשינוי תב"ע באזורנו ל"קרב" את הבית פחות מהחמישה מטרים של קוי הבנין הקדמיים אזי הינו מרוויחים גינה גדולה יותר מאחור.וכדי שהבית יהיה ישר אני חייבת "לדחוף" אותו עד סוף המגרש, ורעיון הבית הוא שהכל מתנהל בצד האחורי, היינו הסלון ופ.האוכל והברכה. אנחנו בכל מקרה הולכים על שינוי תב"ע אך זה יהיה על מנת להרחיב את פ.האוכל ואת אזור הסלון/מדרגות/חדר שינה שלנו. נורא קשה לע לקבל שאומרין לי 130 מטר זה לא קטן, ובסוף אתה מגדיר את הכל בדיוק כמו שאני אומרת , הכל נראה כאילו כיווצו בקוץ zip דני, תודה על תגובתך. m הדרך

תגובות

ממש לא מעניין אותי כמה שילמתם לאדריכל
יש הרבה אדריכלים שחושבים שמבואה לחדר זה "נותן כבוד", אז לא הייתי מתלונן על זה. עדיין החדר נראה לי קטן. הייתי מעדיף לדחוף את שירותי האורחים בין המדרגות לבין שירותי ההורים (גם קל יותר מבחינת אינסטלציה), אבל אני רואה שיש מגבלת מבנה המגרש. בהצלחה בשינוי התב"ע. בכל מקרה - נראה לי יותר יעיל לשים דלת אחת מחדר ההורים למרפסת והשני חלון. יתן אפשרות יותר טובה לניצול שטח וגם יותר יפה לטעמי. אני לא אגיד לך ש 130 מטר "זה לא קטן", כי אני בונה בית של יותר מ 384 מטר. בהתחלה תיכננתי 420 מטר ונאלצתי להקטין.

מעט ואז הרבה

אנחנו בונים אותו בשלבים. כרגע יש 107 מטר - חיים 4 אנשים בצפיפות. בסוף שנה הבאה - 214 מטר - 4 אנשים מרווח יותר - חדר אחד לשני ילדים. ב 2011 - נסיים הכל - 2 הורים, עד 4 ילדים - כל אחד בחדר עם אולי 4 חברים/חברות שחיים איתם, אח"כ אולי גם נכדים (יש גם יחידה נוספת). לעת זיקנה - יש הכנה למעלית, יש בית אבות ממול, ובית קברות ליד... במקום כל פעם לעבור דירה/בית כאשר מתחיל להיות צפוף, החלטנו לבנות בשלבים. כך גם חוסכים ארנונה תוך כדי, וחוסכים כסף כדי לסיים, עושים לאט ובזהירות ולא נותנים לבעלי מקצוע לעשות חפיף, ועושים הרוב לבד עם הרבה סבלנות.

../images/Emo6.gifכנראה הכל בעיני המתבונן........

אנחנו, כרגע, שמונה נפשות (ועוד אחד בדרך
) חיים ב 70 מ"ר, וקצת צפוף לנו, אז התחלנו להרחיב. גם אנחנו נוקטים בשיטת השלבים, ומרחיבים כרגע רק בקומה התחתונה- מוסיפים 52 מ"ר, שיגרמו לבית
שלנו להראות לגמרי אחרת, בשלב הבא נוסיף עוד קומה, על התוספת לקומה התחתונה, כלומר 52 מ"ר נוספים. כלומר, גם כשנסיים לבנות, לא נתקרב בכלל למטרז' שלך..... אני מניחה שאם היום היו לנו 107 מ"ר בנויים, אולי היינו מרחיבים קצת...... איכשהוא זה מצחיק אותי...
כמובן שאם נזכה בלוטו, התכניות ישתנו אף הן...

תלוי גם בדרישות

חדר העבודה שלי - 15 מ"ר. חדר עבודה לחברה שלי. חדר כושר קטן - 10 מ"ר. יחידה נוספת (לילד הראשון שיגדל ויחליט שהוא רוצה להיכנס הביתה בלי לראות את ההורים שלו) - כ 40 מ"ר. הכוללת מטבח בד"ץ למקרה שהמשפחה שלי באה לחגוג אצלנו מסיבה (אני אוכל טרף). מדרגות + פיר למעלית. סלון נורמלי, פינת אוכל נורמלית, מטבח נורמלי (חברה שלי בשלנית), מזווה, שירותי אורחים. חדר לכל ילד הכולל מיטה זוגית, כוננית וארון (כ - 10 מ"ר כל אחד). חדר ציור לחברה. חדר כביסה. שני שירותים בקומה של הילדים (כי עם החברים/חברות - אי אפשר שירותים אחד). ולפחות אחד עם מקלחת ואמבטיה. חדר הורים + שירותים / מקלחת / ג'קוזי + חדר ארונות. מחסנים עבור כל הJunk שאני אוגר (כלי עבודה חשמליים, תעלות / צינורות / ברגים, שולחן עבודה, קומפרסור וכלים פנאומטיים, וכו'). המחסנים הם מתחת ל 1.8 מטר, וכך גם כל חדרי החשמל - חוסך ארנונה ואגרת בנייה. עכשיו תגידי לי איך מכניסים את כל זה ל 70 מ"ר.

../images/Emo6.gifכמובן שהולכים לפי היכולת......

פשוט הצחיק אותי שאנחנו התחלנו להרגיש עכשיו (עם שישה ילדים
ועוד אחד בדרך
) שקצת צפוף לנו.... ואתה מרגיש צפוף ב 107 מ"ר עם ארבעה ילדים. אני ממש לא שופטת, חלילה. גם לי יש חלומות על חדר עבודה ועוד, אבל כרגע זה ישאר בגדר חלומות.....

איך??

כל ששת הילדים בחדר אחד? בני כמה הם? הם לא צריכים איזשהי פרטיות מסויימת? לא מצליחה להבין איך חיים שמונה נפשות ב 70 מר

ליcות

New member
ואו!! איך עושים את זה??

ולחשוב שאני מתפנקת לי כיום בבית 4 חדרים שקטן לי (ויש רק ילדונת אחת ועוד אחת בדרך).. איפה נכנסים כולם? מה הגילאים על הילדים אם מותר לשאול? וכמובן - בשעה טובה
.

אז ככה:

בהתחלה היו חמישה בחדר אחד: שתי מיטות קומותיים+ מיטה קטנה, ובחדר השני אנחנו+ תינוק. היום סגרנו בדלת הזזה את המסדרונציק שמפריד בין חדרי השינ לפינת האוכל והסלון, וכך שלושה ילדים בכל חדר ואנחנו בסלון (בלי מיטה זוגית, כמובן,ספה נפתחת). לא נוח, נכון. בגלל זה אנחנו מרחיבים
הילדים מתרעמים שהם לא ישנים ביחד, ויש לילות שהם מבקשים לישון ביחד...
שלא יפסידו את הסיפורים והשטויות שעושים יחד ליפני השינה..... לגדול שבילדים עוד מעט ימלאו 11 שנים.
אנחנו לא חיים בבית הזה הרבה זמן, נכנסנו אליו לפני שנה, אז לא לחשוב שזה המצב כבר שנים....

כיור קטן זה מטרד../images/Emo70.gif

חיינו בבתים שכורים עם כיור נטילת ידיים קטן, המים נתזו על הרצפה, והילדודס דרכו, והתוצאה
.... כשרכשנו את הבית
הנוכחי, השינוי הראשון שביקשתי היה- לתלוש את הכיור הקטן והמעצבן, ואת הברז שלו. לשיקולך
.

M הדרך

New member
סה"כ הבית יהיה 295 מ"ר ומעלית ל..

קומת מרתף 75 מ"ר שהממ"ד יהיה 6 מטר כחלק מן המרתף. קומת הכניסה תהיה 137 מ"ר וקומה א' תהייה 77 מ"ר המעלית היא לא מתוך פלצנות, יש לנו ילד בכסא גלגלים, ואני חייבת לו ולנו את יכולת התימרון שלו בכל הבית.

איריסג

New member
המשפט האחרון מסביר הכל

ואם כך - זה בהחלט נדרש ולא פלצני. אגב - אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שלא ניתן למקם ממ"ד במרתף. אבל אולי אני טועה....

למעלה