חלומות לחוד מציאות לחוד.

M הדרך

New member
בוקר בוקר

ניתן למקם ממד במרתף אך גודלו יהיה לא פחות מ-6 מטרים שהם יופחתו משטח המרתף יענו 75 מינוס 6.... ואם הייתי בוחרת להתקינו למעלה היו מתווספים לי 6 מטרים אבל אין לי היכן "לתקוע" אותו. חכמים אומרים לי אחרי טופס 4 החליפי דלת..חחחחחחחחחחחח ואני מהפחדנים...כאילו מה? ממ"ד זה לבטחון..
אני עוד מנסה ומנסה לסובב את חדר השינה שלנו..אך גורנישט.. יומעולה M הדרך

איריסג

New member
מסכימה איתך בעניין הממ"ד

גם לנו הציעה מעצבת הפנים להחליף את הדלת אחרי טופס 4 - ובעלי לא מוכן בכלל לשמוע על זה. אני חייבת להגיד לך משהו - את נשמעת כמו בנאדם יחסית פרגמטי שמבין שלפעמים גם על חלומות צריך לוותר (זה מבאס, אני יודעת. אנחנו חלמנו על בית בצורת ח' עם חצר פנימית - אבל מה לעשות, המגרש שלנו מכתיב צורה אחרת) - אני חושבת שיש מקום לבחון מחדש את ההתעקשות בעניין המדרגות. על פניו נראה שהן תופסות המון המון מקום. אולי יש דרך לעשות אותן פחות דומיננטיות (להחליף את הדומיננטיות של הגודל במעקה נורא מושקע למשל) - ולנסות לשלב את המעלית ביניהן (אפילו כמעלית שקופה ואסטתית) - זה לדעתי יסייע לך לעשות חלוקה יותר הגיונית של השטח.

M הדרך

New member
איריס חנסי חנסי רגע

צ'מעי משו..בית בצורת ח' כנראהנבנה רק על הנחלה שיורישו לנו הדודה והדוד מאמריקה. זוכרת שחלמתי על שני גרמי מדרגות? so ??? על חלומות לא משלמים מיסים..
המדרגות הוחלפו...מחר תהייה תכנית חדשה ..כתבתי את כענין המדרגות וההנמקה להחלפתם. בסופו של תהליך תראינה רק 8 מדרגות באזור הסלון ובינהם תהייה מעלית. ואני עדיין מחפשת פתרון למראה חדר השינה. תטפסי לעץ שלי אני פותחת שרשור על שינוי תב"ע. יומעולה

איך זה קשור לשירשור, ומה הייתרון?

הרי אין להם תקן לדלתות. כבר שאלתי בשרשור קודם: מה הטעם בתקן למשקוף אם לדלת אין תקן? מוזר לחלוטין. שרון

דלת ממ"ד

אדריכל שממליץ להחליף דלת ממ"ד, צריך להוריד לו את ה..... (א) אפשר (ורצוי) להוסיף דלת שנייה (שהיא תהיה השימושית) בחלק הפנימי של המשקוף - והיא תהיה הדלת שמשתמשים בה (אסור להשתמש בדלת ממ"ד לשימוש יומיומי). רצוי לדאוג שמשקוף הממ"ד יתאים לכך (עם "שקע" גם בחלק הפנימי וגם בחלק החיצוני של המשקוף). (ב) במקום כל מיני תרגילים, עדיף אם-כבר להגדיל את הממ"ד ולא להקטין ולעשות אותו חדר רגיל. זה גם יותר נוח לשעת חירום.

עדיף למקם ממ"ד במרתף

ודאי שמותר. עדיף למקם ממ"ד במרתף: (א) אין סיבה לגזול ממטראז' טוב בקומת קרקע עבור קירות עבים. (ב) כבר יש שני קירות ורצפת בטון במרתף, אז צריך רק עוד שניים וגג. (ג) אם איראן תירה טילים אטומיים, המקלטים אינם מיועדים לפצצה גרעינית, אבל בהחלט בטוח יותר מתחת לקרקע. (ד) את צינורות האוויר המכוערים עדיף לשים במקום שלא יראו אותם כל כך - כמו במרתף. (ה) מבחינת עומסים / קונסטרוקציה - יש פחות משקל לדאוג לו. ודאי שאם אין מרתף - זה סיפור אחר. אבל אם יש מרתף - זה לא הגיוני למקם ממ"ד בקומה אחרת.

ארנונה משלמים רק על שטח בנוי

יש הרבה שטח מבוזבז בקומת הקרקע, בין הסלון לפינת אוכל . לשם מה גם סלון וגםם פינת ישיבה ? מענין כמה שילמת לאדריכל ?

דורית1900

New member
הסלון בגובה 2 קומות?

יהיה לך קשה לחמם חלל כזה בחורף כי אוויר חם עולה למעלה. זה גם לעניות דעתי בעייתי מבחינת מראה ותחזוקה אבל זו כבר שאלה של טעם אישי.

fireman

New member
התחזוקה קטסטרופלית

מניסיון..... אני כבר שוקל ברצינות רכישת פיגום נייד בשביל העניין הזה. אם יש דבר אחד לפחות שממנו אני מרוצה זה שלא עשיתי את הטעות הזאת לקבוע נקודות תאורה בתקרה הזאת.....אחרת אני לא יודע מה הייתי עושה עם עצמי. לגבי החימום....מזגן טוב\קמין יעשו את העבודה, לא צריך להיות יותר מידי היסטריים מהבחינה הזו.

זה מזכיר לי תאורה שעשיתי למחסן גבוה

שמתי שני גלגלים אחד ליד המנורה ואחד ליד הקיר בכדי שיהיה אפשר להוריד את המנורה ולתחזק אותה .

fireman

New member
שלום לך

קודם כל שיהיה המון בהצלחה. כמה עניינים: 1. נראה שיש המון המון המון שטחים מתים והמון בזבוז של שטח. אם בארנונה עסקינן השינויים בשורה התחתונה בחשבון הארנונה בכל חודשיים מתבצעים ע"י שינוי גודל השטח הבנוי. על שטח המגרש עצמו את לא משלמת אפילו אגורה ארנונה אלא אם בנוי עליו משהו. 2. אין תוכנית עם מידות? יהיה יותר לעניין להתייחס לתוכנית עם מידות 3. התסכית המותרת היא תמיד באחוזים, במנהל חסכו לכם ולמתכננים את הצורך במחשבון ותרגמו לכם את זה למטרים רבועים מראש, אפשר לומר שככה הם מכסים על עצמם יותר טוב ונמנעים מכל מיני מחלוקות בעניין (ויש לא מעט) 4. לגבי המעלית, אני לא הצלחתי להבין אם המעלית תהיה בנוסף למדרגות או שהיא מבטלת אותם לגמרי. לדעתי ועד כמה שזכור לי אף וועדה לא תאשר לך בית ללא מדרגות בין הקומות מסיבות בטיחותיות. 5. בקומה העליונה הייתי מציע להפוך את כיוון הרדיוס של הקשת ולעשות את המרפסת שמשקיפה אל הסלון בולטת החוצה ולבטל את השבירה של הקיר בחדר, החדר הזה בצורתו הנוכחית יהיה בעייתי מבחינת ריהוט. 6. למה 24 מדרגות? איך הגעתם לכמות כזו של מדרגות?

למעלה