חלוץ תחילה....

טשאפק

New member
אתה ודאי לא חולק על כך

שהדבר החשוב, מבחינת המשקיע בשוק המניות, זה החטיפה עצמה המלווה במתקפת קטיושות ובנפגעים. ברי לכל מי ששומע דבר כזה, שהממשלה תתכנס לדון בתגובה. כל הפרטים האלה כבר דווחו בבוקר. שטרסלר מטעה בגדול.

gershon17

New member
לא שזה משנה משהו

אבל הידיעה כי מדובר בפעולה ארוכה יכולה להיות מאד משמעותית בכל הנוגע למסחר בבורסה. זה בגלל שמעבר לאפשרות להרוויח או להפסיד כאשר נכס יורד או עולה (או עולה או יורד), משקיעים מתוחכמים יודעים גם להרוויח כסף משינוי בתנודתיות של השוק. כאשר השוק הופך תנודתי יותר, יש מכשירים (אופציות) שמחירם עולה. זה לא ממש משנה. נראה לי שצריך לאסור על אנשים בתפקידים מסויימים לסחור בבורסה בכלל. לא הייתי רוצה שנגיד בנק ישראל יוכל לקנות חוזים על הריבית כמה דקות לפני שהוא מפרסם את הודעת הריבית. לא הייתי רוצה שפקיד בשר האוצר יוכל להרוויח כסף כי הוא יודע שבעוד יומיים יכריזו על הורדת מיסים מפתיעה. באף אחד מהמקרים לא מדובר במידע פנים, אבל עדיין זה לא משהו שהייתי רוצה (במיוחד לא הייתי רוצה שר אוצר שלא מכריז על תוכנית מסויימת כי היא לא מסתדרת לו עם הפוזיציה). כבר היום יש מגבלות מסחר בבורסה על עובדי המערכת הבנקאית (בגלל הפחד משימוש במידע פנים). נראה לי שצריכות להיות מגבלות חמורות יותר על בעלי תפקידים בכירים מסויימים. אולי בעצם יש?

בוודאי שיש

למנהל הבורסה ולמיטב זכרוני גם לבכירים בבנק ישראל אסור כלל להחזיק תיק מניות. שרים וראשי ממשלה מחויבים להעביר את תיק ניירות הערך שלהם לנאמנות עיוורת.

gershon17

New member
אני לא יודע לגבי שרים וגו'

אבל באופן עקרוני נאמנות עיוורת לא באמת פותרת את הבעיה. כשאתה מנהל תיק בנאמנות עיוורת, אתה יכול לתת הנחיות כלליות כמו "אני רוצה חצי מיליון שקל במניות - רבע מיליון בארץ ורבע מיליון בארצות הברית", ואתה יכול גם לשנות את ההנחיות האלה "אני לא רוצה יותר חשיפה לארץ". כמובן שאפשר לפשט עוד יותר, ולתת לברוקר אחד לנהל רק את החלק המנייתי בארץ, ואז אתה תמיד יכול לתת לו את ההוראה "תמכור הכל". גם בנאמנות עיוורת עדיין יש לך שליטה מסויימת על התיק, במיוחד אם אתה מפצל אותו לכמה תיקים.

למעלה