הלו הלו, נעים להכיר! לא הולכת לקוסמטקאית
מעולם לא הייתי אצל אחת.
אני עושה לעצמי גבות ואני בנאדם עם ידיים שמלאניות, אבל זה יוצא כמו שצריך.
גברים לא צרכים לשלם על הבחירה של נשים בטיפוח. זה כמו שתגידי שנשים מהצד השני צריכות לשלם איזה שהוא מחיר על כך שגבר רוצה לנסוע עם רכב מאוד יוקרתי, או אני לא יודעת מה.
הבעיה נעוצה במקום שבו את מציינת כי האישה היא זו שדואגת לנהל את משק הבית. אנחנו בעולם משתנה, היום יותר ויותר זוגות מנהלים את משק הבית ביחד. ברגע שאת מטילה את עול הבית על האישה ומשייכת אותה למרחב הביתי, בעוד שאת עול הפרנסה את מטילה על הגבר ומשייכת אותו על המרחב החיצוני, את מנציחה את החברה המסורתית שרק הולכת ומשתנה מיום ליום.
רק לא הבנתי את הקטע שבו האישה מנהלת את מערכת היחסים. אני באופן אישי מאוד הייתי נעלבת אם היו אומרים לי דבר כזה. הזוגיות צריכה להתנהל במשותף והיא לא יכולה להתקיים אם לשני הצדדים אין עניין בהתקיימותה. איך במשפט אחד הפכת את הגבר לפסיבי בזוגיות, ואת האישה לאקטיבית.
אנחנו לא חיים ב"טבע" אנחנו הם אלה שיוצרים את החוקים. אבל אם כבר נכנסת לנישה הזו, אז את לא מכירה את הפינגווינים (אני מקווה שאני לא טועה פה בזמן שנוהג כך), שם הגבר נשאר לשמור על הביצים שהאישה הטילה ולחמם אותם, בעוד שהיא חופשיה ללכת ולהביא מזון?
מה זה הטבע בעצם? הטבע לא אחיד. לא כל החיות נוהגות אותו הדבר. אצל חלק מהחיות איך שהילד נולד האם מתכחשת אליו ולא רואה בו הילד שלה. אצל חלק אחר, האמהות מלוות את הגור שלהן רק שבועות ספורים לפני שהוא עומד בפני עצמו. האם גם אנחנו בני האדם נוהגים כך? הרי אמרת בעצמך, זה הטבע!
אבל אופס, התעלמת מכך שהטבע פועל בכמה מישורים, תלוי בחיה ואומנם גם אנחנו סוג של חיות, אבל אנחנו יצורים תבוניים בעלי בינה, שלא רק פועלים מתוך אינסטינקטים, אתם חייבים להבין שהמציאות שאנחנו חיים בה, היא לא בהכרח אותה המציאות בכל מקום והחברה משתנה.
אני לא יודעת מה איתך, אבל כמו שאני דורשת מעצמי להיות מפרנסת של הבית ככל יכולתי, לצד בן הזוג, ביחד, כך אני גם מצפה לחלוקה הוגנת ככל הניתן בכל מה שקשור לדברים "נשיים" כמו נקיונות, או קימה בלילה לתינוק. בעתיד הלא רחוק, הדברים האלה יהפכו לנורמטיביים והתארים של "נשי" ו"גברי" יעופו מהחלון לדברים מהסוג הזה.