חלחלה

david461

New member
חלחלה

לקחתי את הבת שלי לפני כרבע שעה למדורת ל"ג בעומר עם הכיתה שלה בדרך ילד מהמועדונית שלה בוכה בכי קורע לב "למה אין לי קשר עם אבא" הילד צורח ובוכה האם לא מיתייחסת אליו לפני כמה דקות מגיע האב כי שמע על הצרחות משכן בביניין והאם בטוב ליבה אומרת לאבא ליד הילד "לך להי.... בן ז...... ועוד קללות משובחות ומבהירה לו שהוא לא יראה את הילד עד שישלם לה עוד כסף הבת שלי כששמעה את הילד בוכה ניכנסה להלם והיסתכלה עלי המזל שהיא עם חברים אך הולך להיות לי לילה קשה כי היא זרקה לי "זה מה שאמא עשתה" אני השארתי אותה במדורה עם החברים מהכיתה וחזרתי הביתה כי הכל חזר לי מול העיניים פשוט הרוג והלילה שאני הולך לעבור עם הילדה לאחר המדורה חבל על הזמן אני יושב ושומע את הילד בוכה וצורח "רוצה את אבא" והיא מסבירה לו "אבא שלך בן זו...ה" עד כמה הכסף יכול להטריף בן אדם יש אולוהים בשמיים? אם כן שיגלו לי היכן יש לי שאלה אליו

שי רה3

New member
למה אמהות לא מבינות

את הנזק שהן גורמות לילדים שלהן? למה אמהות לא מבינות שאין מחיר לנזק שהן גורמות? למה אמהות לא מבינות שילדים הם לא כלי- משחק? הילד הזה שבכה וצעק שהוא רוצה את אבא שלו כואב יותר מכל, הכאב שלו גדול יותר מכאב האם שלא מקבלת את הכסף. לא מבינה, לא מצליחה להבין, צריך לעשות הפרדה בין ההורות לבין עניינים כספיים, הילדים לא אשמים במחלוקות ובבעיות האישיות של ההורים. למה יש הורים שלא מבינים את זה?!

אולי בגלל מצוקה כספית?

ושהילד יודע שאין כסף לקנות לחם וככה זה במלחמה כמו במלחמה זאת לא דעתי אבל זה עובדתי כולם עושים פשעים נגד ילדים גם אלו שנישארים וגם אלו שנעזבים אז הלמה לא קשור כל כך עם כל הכאב

שי רה3

New member
שום דבר

לא יצדיק שימוש בילד במלחמה הזו. שום דבר לא יתקן את התחושות שהוא חווה. רוב הגרושות שאני מכירה (וגם אני) נמצאות במצוקה כספית בשל בעיות תשלום מצד האב, אבל אין קשר בין מה שקורה בינינו ליחסים של הילד איתו. זה בינינו לבינם בלבד.

דיבורים כמו חול

ואין מה לאכול שום דבר שום דבר לא יפסיק להצדיק את השימוש בילד אבל השימוש יימשך וכל השאר ניקרא צביעות כי מלאכים אין ביימנו או בארצנו

david461

New member
אין מחילה בפגיעה בילד

גם אני במצוקה כספית גם אני הלכתי למכור כיליה כדי לממן את ילדי אז מה? להעמיד ילד בחזית? למה? מה הסיפוק בכך? מה התועלת? ברור ששני הצדדים שרוטים אך אפשר להבין שריטה כזאת עד כדי כך? לו רק יפנימו שכשהילד יגדל יהיה לו כיוון אחד לברוח מהתופת והשאלה לאן? גם לילדי התגלה שהלכתי למכור כיליה דרך זה שזיהו אותי בערוץ טלוויזיה אז כנקמה היה מובן אם הייתי בולם אותם מלראות את האם?

אנחנו יכולים להישתדל אבל לא מעבר

מעבר זה צביעות יש את החיי יום יום וכולם ניפגעים והכל עובר ומשאיר סימנים פעם בחסות ההורים פעם בחסות הממשלה אחרי מה שעברתי מהוריי אני כבר לא מתפלאת ובטח שלא מיתלהטתת אבל יכולה להבין את הכאב אבל הוא יהיה גם אם אני אכתוב פה את הדברים הכי יפים חיבוק אחד ליום מביא את השלום

אמא66

New member
מכרת כילייה?

אני חייבת לדבר איתך על זה. אתה יכול לשלוח לי מסר פרטי עם קצת פרטים על זה? גם אני בכיוון...

david461

New member
בסוף לא מכרתי כי ערוץ 10 וכתבת ידיעות אחרונות

חשפו את המצב וקישרו אלי אנשים שהציעו לי עבודה כי עד אז כיוון שאני חד הורי וילדי היו זקוקים לטיפולים לא הסכימו לקבל אותי לעבודה

אמא66

New member
איזה מזל...

ולמרות זה, אני עדיין בכיוון. אני חייבת כסף דחוף...

david461

New member
אני מציע לפני הצעד שהוא טראומטי

לנסות לפנות לכמה גורמים ביניהם תמר טרבלסי מידיעות אחרונות-כתבת לעינייני רווחה ולפורומים כאן בתפוז-למען הקהילה

אמא66

New member
אני מנסה לבנות מהלך ארוך טווח

בגלל שאני עצמאית, אין לי שום תמיכה מהמדינה, שום הנחה ושום הטבה. אני גם לא מקבלת מזונות. כרגע אני בשלב של השקעות בעסק, וצריכה כסף דחוף. אני לא יכולה לקחת הלוואה, כי אין לי ערבויות או רכוש, ובינתיים לא מצאתי משקיע. אבל אם זה יצליח - אני אוכל לצאת ממעגל האוברדרפט אחת ולתמיד. בעצם אין לי הרבה אפשרויות אחרות (אולי חוץ מלזכות בלוטו...) זה לא כזה נורא. חוץ מהצלקת... תמיד יש עוד כליה, שיכולה להמשיך לתפקד כמו שתיים...

אשמח לייעץ לך ואני הייתי אם פונדקאית בעבר

אם זה קשור לדיור,יש לי קשרים ואוכל לעזור לך לקבל דיור,,, כתבי לי,,אגב,,אני לפני 4 שנים הייתי אם פונדקאית לזוג בגלל מצב כלכלי וגם הצורך לגרום אושר לאישה שלא יכולה ללדת,,, יש אגודה שנותנת הלוואות ללא ריבית בירושלים,,, אילנה

אמא66

New member
תודה חמודה

אני פשוט לא עומדת באף קריטריון. אני לא מספיק מסכנה... היתה לי פעם דירה שמכרתי (ובינתיים כל הכסף הלך לעסק שלא הצליח) ועכשו אין לי סיכוי לקבל שום עזרה בשכר הדירה. אני גם לא רוצה לבקש מאף אחד להיות ערב להלוואה, כי העסק הקודם שלי נפל... והאגודה להלוואות ללא ריבית דורשת ערבים... אבל אני לא יכולה להיות פונדקאית. זה מושך כל כך הרבה מזל - טובים, ודורש כל כך הרבה הסברים, שלא נראה לי שאני אעמוד בזה. בעיקר מצד הבת שלי, שרוצה עוד אח קטן... בעצם לא נשארו לי אפשרויות אחרות חוץ ממכירת כליה.

האמיני לי שגם לי יש קשיים ולכן היה השיקול,,,

לקבל דיור בצפון,עברנו מחולון היקרה והסואנת,,לומר לך שלא מתגעגעת,ממש לא נכון,,, פה אני דיי בודדה,מכירה פה ושם אבל המנטליות שונה,וגם לי יש קשיים אבל יודעת שכשאתחיל לעבוד הדברים יראו אחרת לגביי הפונדקאות,,כשתחליטי אם כן,,אשמח לעזור לך ולכוון,,הסכום הוא עד 30,000$ שאת מקבלת חצי עד הלידה כמובן אם יש שני עוברים המחיר קצת עולה,,אבל זה אוכל לפרט במסר האישי, את לא צריכה ולא חייבת הסברים לאף אחד,,ואני עשיתי מה שטוב לי ולילדיי,וזה מה שהוביל אותי לאורך כל הדרך וכמובן הזוג המקסים שאני בקשר איתם עד היום, שבת טובה אילנה

m i c h a l i

New member
אילנה יקרה

קודם כל אני רוצה לברך אותך על כך שנתת הזדמנות לזוג חשוך ילדים להפוך למשפחה. בעיניי זו מצווה גדולה ועל כך תבורכי. מצד שני אני לא יכולה שלא לתהות, האם זה באמת היה פיתרון כלכלי עבורך? כיצד זה שיפר את חייך? על פי מה שסיפרת את עדיין נמצאת במצוקה כלכלית האם יכול להיות שזה לא באמת הפיתרון? אולי יש צורך ללמוד ניהול נכון של כלכלת משק הבית כדי לא להיקלע למצבים כאלה?

../images/Emo140.gifשלום מיכלי,אשמח מאד להתייחס לשאלות המאד ,

רלוונטיות ונכונות, לגבי הפונדקאות זה כן נתן לי מרווח נשימה בחיים אבל לא הייתי מספיק מחושבת, אז הסכום היה 23,000$ והדולר היה נמוך,כך שנשאר לי אחרי הלידה 58,000ש"ח, אם הייתי עובדת בבוקר ולא מוציאה,מה שנקרא חישוב נכון כלכלי אני מניחה שהיה נשאר קצת כסף, הבעיה היא שהמחייה בחולון והדיור מאד יקר,אז כל חודש בנוסף לבזבוז שלי היה יותר הוצאות מהכנסות,ואז זה נגמר, אני נמצאת במצוקה כלשהיא בגלל שאין לי הכנסה מספיק גבוהה על מנת להמשיך את החודש,אני מסתדרת אבל אני שואפת לעבוד,לקבל שכר+המזונות ואז פה בטוח יהיה קל יותר, בצפון קבלתי דיור ציבורי,המחייה פה מאד זולה,וכמובן שצריך לחיות בחישוב,אבל עצם העובדה שיש לי/לילדים דירה ואין בעל דירה מאיים כל שנתיים לי זה נותן שקט בנפש שלו אני כל כך זקוקוה, תמיד יש צורך ללמוד את נושא ניהול הכלכלה אבל כשיש יותר הוצאות מהכנסות זו הסיבה שחצי מדינה נמצאת במינוס אלפי שקלים לבנקים שרצים לתת הלוואות ללקוח ואחר כך לוקחים לו את הבית, שמעת את הכתבה של אתמול ,משפחה מב"ש פינו אותם בגלל טעות בסכום במקום הסכום 25,000ש"ח חוב לבנק ,בהוצל"פ טעו וכתבו 2.5 מליון ש"ח,,אהה יחי ההבדל הקטן,,חחח תראי,המצב הכלכלי קשה במיוחד כשאתה צובר חובות,לוקח הלוואה כשאתה לא מסוגל להחזיר(והלחץ שאין לך כסף) מוביל אותך לפעמים לעשות שגיאות,ומזה למדים, יום טוב אילנה

אלן שאלה

את חושבת שפונדקאות עזרה לך מבחינה כספית או שאת שוב באותו מצב כי אני כרגע בהיתלטות לגבי זה ואשמח לדעת עוד תודה

שלום אין אני,,אני בטוחה שזה עוזר,נותן דחיפה

קדימה,אבל,,להמשיך לעבוד ולשמור על הכסף למרות הרצון לבזבז כי זה כייף,כי את לא מרשה לעצמך כל הזמן וכו'',, להיות מחושב,וזה תהליך ךא קל אבל שווה הכול עבור הזוג וזו דעתי,ואגב,ילדתי זוג בנים/תאומים, אשמח לייעץ באם תרצי בנושא,יש לי המון ידע אילנה

m i c h a l i

New member
מאד עצוב לי לשמוע זאת ../images/Emo201.gif

אני מקווה שתוכלי להגיע לפיתרון אחר... אם יש דרך בה אוכל לכוון או לעזור אשמח לנסות

למעלה