נסיון בחליפות ../images/Emo188.gif ../images/Emo182.gif
בעיקרון הדבר הרצוי
להפלגה הוא יכולת חיזוי מזג אויר שתמנע את הצורך להעלות חליפות כל שהן (אני מעדיף להיות תמיד בחולצת T ומכנסיים קצרים) ובל זה לא תמיד המקרה
. כבר לפני הרבה שנים כאשר יצאנו בפעם הראשונה מישראל בשנת 94 חשבנו שחליפות סערה הן דבר נדרש. בזמנו עברנו בחנות מקומית בארה"ב והיה להם מחירה מפתיעה של חליפות סערה. התאהבנו במחיר
שהיה מתאים (כמו דרישת מילת שלום -כסף, כסף, כסף...
) וקנינו שלוש סטים של מעיל ומכנסיים. כל המעילים גודל בינוני (M) מכנסיים גדול מאוד (XL) כי זה מה שהיה להם במלאי. בזמנו יכולתי להכנס עם חולצת הT לתוך המעיל ולסגור את הריץ-רץ. להבין חליפה כזו כרגיל עלתה כ200$ למעיל ו200$ למכנסיים. העלות שלנו – 49$ כל חלק לחוד ו79$ לחליפה שלמה!!! – הכסף דיבר חזק מאוד
היום לאחר 12 שנה אני יכל להגיד שזו היתה החלטה נכונה. (ואולי אפילו במחיר הרגיל) החליפות עדיין משמשות אותנו על עליזה. במהלך ההפלגה האחרונה שבה לא הסתכלנו על מזג האויר באופן מיוחד
הין לנו שני מקרים שהיינו צריכים לעלות על חליפות הגנה
בעיקר זה ענין הגשם החזק ש
המים שלו ממש מכאיבות לגוף ולפנים. והנסיון נמשך מספר שעות בלבד בכל מקרה. החליפות הן פשוטות יחסית -בד כפול, חיזוקי בירכיים, מחזירי אור תפורים לאזור הכתפיים (למקרה של נפילה למים בלילה – עוזר לאיתור), כיסים פנימיים, וחצוניים גדולים, איכות טובה - בינונית לדעתי, ולסיכום אגדיר אותם כOFFSHORE באיכות נמוכה. לא GORTEX לא בד נושם, אבל מאפשר אורור בעזרת חררים מתחת לבית השכי. כלומר טכנולוגיה של 1990. לגבי האיכות אני משווה אותן למעיל שקנה חבר שלי שהפליג איתנו בשנת 95 וקנה מעיל סערה בלבד וזה עלה לו כ150$ (מחיר רגיל) הוא השאיר לי את המעיל על עליזה (גודל XXL ) ואני משתמש בו עד היום. נקודות ההבדל הם שהמעיל עשוי מבד דק יותר והוא החל להיקרע לפני מספר שנים. (עדיין שמיש אבל נכנסים מיים מהקרע) כלומר יכולת ההגנה שלו לאורך שעות רבות יותר יורדת במהירות. אם אני הייתי נדרש לעלות למשמרת של 5 עד 8 שעות בגשם וסערה הוא לא מחזיק אותי יבש ואני לוקח מעיל קטן יותר ששומר אותי יבש. כלומר לדעתי יש להבין את מהות ההבדלים בן חליפות שונות ובהתאם לסוג ההפלגות להשקיע את הכסף באיכות המתאימה. יש לציין שבכל תערוכת ספינות אני מתעכב ליד דוכני הHH ודומיהם אפילו מודד מעילים שמחירם הנקוב הוא בן 400$ ל 500$ והם במכירה בסביבות ה300$ ואני לא יכל להביא את עצמי לקניה! תמיד חוזר ומגלה שהמעיל שיש לי על עליזה הוא טוב ומספק את צרכי השייט שלי. אני מניח שיום אחד אשבר ואקנה מעיל חדש אבל אני גם בטוח שחליפות הסערה שיש לנו כיום עוד ישרתו אותנו שנים רבות מאוד בעתיד. יש לציין שהיתה שנה אחת (2000) שבה השתמשנו בחליפות הרבה יותר. יצאנו מניו יורק בדצמבר בטמפרטורה של מינוס 10 עד מינוס 20 והייתי צריך שלוש שכבות של בגדים מתכת לחליפה אז שמחתי שהמכנסיים הם XL והמעיל XXL. גם הוספנו כפפות וכובעים שמשמשים בסקי שלג לגרדרובה. זה לא היה קל, לא רצוי, ונמשך כ4 ימים יותר ממה שאני רציתי
אבל לאחר הפלגה דרומה הצלחנו לרדת מחליפות ה-XTREAM ולעלות על מדי "א" של עליזה- חולצת T ומכנסיים קצרים, והעולם שוב היה יפה וטוב
מצא את ההבדלים בן התמונות של משה והחלט לבד איך ברצונך להפליג....
אני יכל להגיד שבהפלגה העכשוית אנחנו בשנת הקייץ
התמידי (לפי הגדרת נגה שורץ) יצאנו מישראל בקייץ והוא לא יגמר עד שנגיע לניו יורק ויסתיים בספטמבר 2006 בדיוק שנה לאחר היציאה מישראל. מתאים לנו מאוד!
(ראה את הצוות בתמונה (חליפות סערה)
בעיקרון הדבר הרצוי