|חללית|שאלת סטאר טרק

הייזל

New member
|חללית|שאלת סטאר טרק

זה זמן מה שאני שוקלת לראות את סטאר טרק מההתחלה אבל אני לא רוצה לראות את כל הסרטים [שרובם ממש גרועים].
מישהו יכול לעשות לי סדר? לראות את הסרטים לפני הסדרה המקורית? אחרי? במהלך? מתי בדיוק?

מיכאל ג

New member
קודם את הסדרה המקורית

אין צורך כמובן לראות את כולה. יש לא מעט כתבות ברשת שיגידו לך מה הפרקים הכי טובים, לכי על נאמר עשרת הפרקים הטובים (או אולי חמש עשרה).
כל הסרטים מתרחשים בערך עשור או שניים אחרי הסדרה, אז לראות אותם אחריה.
הייתי רואה את ארבעת הראשונים אחרי הסדרה המקורית. השלישי קצת משעמם אבל הוא המשך ישיר לעלילה מסוף השני אז מקסימום תריצי בפאסט פורוורד. הרביעי הוא סרט חובה.
אם את מתכוונת להמשיך לסדרות ההמשך אז גם "מגע ראשון" הוא טוב. היתר לא שווים צפיה.

subatoi

New member
צריך גם לעשות תיאום ציפיות לגבי

הסרט הראשון, שהוא הרבה יותר איטי ודורש הרבה יותר תיאום ציפיות מאשר הסרט השלישי.
גם השישי סבבה.

לא ראיתי אף אחת הסדרות מסע בין כוכבים...

אבל תמיד חשבתי לעצמי שלראות את הסדרות הארוכות ה"חדשות" זה עדיף מאשר לראות סדרה משנות ה- 60 ואת הסרטים הישנים. לא שזה אפשרי מבחינת סדר כרונולוגי (אם רוצים להבין את ההתחלה, ואני רוצה להבין את ההתחלה), אבל מבחינת החשיבות למישהו כמוני שלא ראה, אני שם דגש על הסדרות ה"חדשות" יותר מאשר הדברים הישנים.

Y. Welis

New member
כדאי. הקלאסית עדיין טובה

מה'דור הבא' הייתי מתמקד בעונות 2, 3 בעיקר.
&nbsp
יש עוד 3 משניות - וויאג'ר, DS9 (המושקעת למדי) וכן אנטרפרייז הבעייתית (בפרק של פיוצ'רמה שהזכרתי למטה, יש פארודיה על סקוט באקולה, כשהדמות של סולו [טקאי בקוולו האמיתי] אומרת לו שהוא שהרס את הסידרה...).
&nbsp
הרבה מה לראות... אולי נטפליקס, כשתגיע לארץ בשנה הבאה (נקוה) תכלול את כולן וכך יהיה קל יותר ליצור תוכנית צפיה יומית/שבועית. (לדעתי בינג' לא יעבוד איתן - לא תוכננו לדבר כזה, כמו החדשות, שחלקן בנויות כמו סרט ארוך).
&nbsp

צפיית מרתון אתה מתכוון...

צפיית מרתון יכולה להיות טובה בסוג מסוים של סדרות. אבל אני לא צריך את נטפליקס בשביל לראות את מסע בין כוכבים, ראיתי סדרות במרתון שנים לפני שהם היו קיימים.

Y. Welis

New member
אני קורא לזה 'צפיה קז'ואלית' - משהו שלא צריך לטרוח כדי

להוריד ואז לראות, כי הוא מוקרן ממילא כל יום או מוקלט אוטומטית בממיר.
&nbsp
נוח לראות סדרות כאלה בשעה קבועה.
&nbsp
אבל אם אתה טורח להוריד, או להגיע לאתר ספציפי (ובלי כתוביות...) אז תצטרך להחזיק מעמד עם פרקים חלשים - ויש פרק אחד ב'דור הבא' (בעונה 5 אאל"ט) שתמיד הרדים אותי, ולא משנה כמה פעמים ניסיתי לראות .

חשבתי על פרקים נבחרים בסדרה המקורית...

אבל בכל סדרה נוסחתית יש פרקים חלשים. אם אני מספיק אוהב אותה, אני אצפה גם באותם פרקים.

מיכאל ג

New member
זה תלוי מה רוצים להרוויח מהחווייה

אם אתה רוצה סקירה היסטורית שווה לראות כמה פרקים מהסדרה המקורית.
אם אתה רוצה סתם להנות, חלל עמוק תשע (הדור הבא איטית ומשעממת ודידקטית), והאמת? עדיין מומלצים לפחות שניים שלושה פרקים של הסדרה המקורית שלדעתי הם מאוד כיפיים.

subatoi

New member
יש פה רשימות של סדר כרונולוגי/הפקתי:

http://starbase972.com/starting/

לא הבנתי אם את מתכוונת רק לסדרה המקורית וסרטיה או גם לסדרות אח"כ, אבל הלינק הזה אמור לעזור לכולן, מבחינת סדר.

subatoi

New member
ויש גם את יומן הצפה של יעל פורמן ב-TOS

שניתן להעזר בו כדי למצוא פרקים מומלצים (לטעמי לפעמים הוא קצת כסחני מדי, אבל הוא היחיד שיש זמין בעברית).

זה מאוד יעיל אז תודה. ושאלה...

סדר כרונולוגי חשוב לי אבל גם התייחסות למקורות חשובה לי (כל מיני נגיעות קטנות שנקשרות לסדרות או סרטי עבר) אבל אי אפשר גם וגם. אז מה עדיף? לראות לפי סדר ההתרחשות או לפי הסדר שהיוצרים תכננו (סדר ההפקה)?

subatoi

New member
למה סדר כרונולוגי חשוב לך?

זה אולי יותר מסודר בראש, כן, אבל זה בדיוק מפספס את כל הרפרנסים למיניהם. הכי טוב זה לפי סדר ההפקה. אם אין לך סבלנות לסדרה המקורית של שנות ה-60 יש לזה כמה פתרונות:
א. לראות רק פרקים נבחרים ומומלצים.
ב. לראות את הפרקים עם האפקטים והלוק המשופרים (Remastered). מי שאלרגי לאפקטים ישנים זה ישפר לו את החוויה (לי אישית אין בעיה גם עם הישנים).

אפשר כמובן לשלב את שני הפתרונות ביחד :)

מה זה רפרנסים?

חשבתי על הפרקים המשופרים. נראה לי שזה מה שאני אעשה. השאלה היא האם עדיף לראות את זה כי זו הסדרה הראשונה שעשו או שעדיף לראות את זה לפי הסדר. אני עדיין לא יודע. כן חשובים לי כל מיני התייחסויות לסדרה המקורית (כמו למשל קטעים קטנים שעשו בסרטי מסע בין כוכבים החדשים שלא הבנתי כי לא ראיתי את המקורי) אבל זה ממש מבלבל. יש הרבה סרטים והרבה סדרות. למשל אנטרפרייז היא הראשונה בסדר הכרונולגי אז יהיה נחמד לראות איך הכל התחיל. אבל בגלל שעשו אותה אחר כך, אני יכול להפסיד דברים מגניבים שיעברו מעל הראש שלי, נכון? מצד שני, שם הכל התחיל. הדמויות עצמן לא ידעו מה קרה במסע בין כוכבים המקורית כי היא עדיין לא התחילה.
אז מה עדיף?

עדיין לא הבנתי מה זה רפרנס...

אולי כדאי לציין שאני לא מצליח להבין אנגלית שנכנסת לתוך השפה הישראלית כמו שהיא.
ואם בקישור יש ספוילר, אז אני מוותר על הצפיה.

kenny66

New member
בדרך כלל מדובר על הסתמכות על ידע קודם

למשל הפרק מ"חלל עמוק 9" Trials and Tribble-ations שהופק ב-1997, מתייחס לפרק מהסדרה המקורית The Trouble with Tribbles שהופק ב-1997. צפייה בפרק החדש יותר בלי להכיר את הפרק הישן תהיה בעייתית מאוד.

אני חסיד די קטן של מסע בין כוכבים ולכן לא בקיא בכל ההתייחסויות האלה, אבל אני יודע שהסדרות השונות מלאות בהן. לכן צפייה בפרקים מסדרות / סרטים מאוחרים בלי היכרות עם מה שבא לפניהם עלול להיות בעייתי - גם אם מבחינת הכרונולוגיה של העולם הדברים המאוחרים באים קודם.

אם יש הרבה...

אז כנראה עדיף לראות את זה ככה. למרות שצפיתי בסרטים החדשים ולא שמתי לב לכל מיני התייחסויות למקור, יכול להיות שאם הייתי מודע למקור, הייתי מבין יותר.
תודה רבה, אני אראה לפי הסדר שהיוצרים תכננו.
יש למישהו פרקים נבחרים וסרטים נבחרים?

kenny66

New member
לא מכיר מספיק

מבחינתי Subatoi שהגיב קודם הוא הסמכות הכי טובה בנושא.

Y. Welis

New member
בסרטים זה פחות משמעותי. סרט אמור לעמוד בפני עצמו

ואם לא ראית את הפרק על חאן בסידרה המקורית, זה לא ישפיע על ההנאה מסרטים 2+3.
&nbsp
אגב 'מרתונית' - לדעתי לא מעביר את המשמעות הדקדנטית של BINGE, ועל כן 'צפיה בולמוסית'...
עד שתראה בערך כמו הדמות של סמברג בקליפ מטקס האמי - https://www.youtube.com/watch?v=uQKOBzINo-Y
&nbsp
&nbsp

למעלה