|חללית|שאלת סטאר טרק

זה לא צריך להעביר...

לבולמוס יש קונוטציה שלילית בעוד למרתון יש... "הרגשה" חיובית, להספיק כמה שיותר מהר. חוץ מזה, מרתון אמרו הרבה לפני שנטפליקס הייתה קיימת אז אין סיבה להמציא מילה חדשה רק בגלל שהם נוסדו.

Y. Welis

New member
זה אכן שלילי... אין משהו חיובי בצפיה כזו.

עוד יבינו בעתיד שהעבר (בעיקר שנות השמונים) היה הטוב ביותר. עוד יחזרו בזמן לשם.

מבחינתי שנות ה- 60 ולפני היו טובים יותר...

שנות השמונים תקופה איומה. למרות שתלוי איפה. הרבה דברים הם תלויי זמן ומקום.

subatoi

New member
קצת באיחור, רשימת המלצות חלקית:

(אולי באמת צריך שתהיה רשימת המלצות כזו למקרים כאלה)

פרקים טובים/חשובים/קלאסיים שעשויים לעניין:
Balance of Terror
The Menagerie
The Squire of Gothos
Tomorrow is Yesterday
Space Seed
The City on the Edge of Forever
Errand of Mercy
Amok Time
Mirror, Mirror
The Trouble with Tribbles
Journey to Babel
Assignment: Earth

הכי חשוב זה לבוא אחרי סוויץ' קטן בראש ולהיות מוכנים למשחק אחר ומיושן, קצב סיפור קצת אחר ואפקטים אחרים. להסתכל על זה כחוויה תרבותית.
ואם זה זורם, פשוט לראות הכל

Y. Welis

New member
רק מהזיכרון- הפרק של משחק-מלחמה מול מחשב

היה אחד הטובים (רמז אליו הופיע בסרט ה-2). וכל פרק שקירק מצליח להפתיע.
&nbsp
אגב מבחינת צילום - המקורית היתה יותר חופשית - בלי DOLLY, בלי מדים מכופתרים ונקיים (ועם לא מעט זיעה) והמראה ה'תיאטראלי' הנקי כמו CG שהיה בדור הבא. הסידרה 'אנטרפרייז' חיקתה את הסיגנון הישן בבירור.
&nbsp
בזמנו כש'הדור הבא' רצה (ב-SKY ONE בכבלים), קוננתי לא מעט על החסרונות האלה... (בכמה מקבצי המחשב הראשונים שלי מ-93'). מעניין יהיה לראות אם זה יראה כך כיום.
&nbsp
בכל מקרה יש משהו הרבה יותר ריאליסטי במקורית. לדעתי יש בה עוד דברים טובים, כמו ברוב הסדרות מהתקופה.
&nbsp
ולא לשכוח ש'משימה בלתי אפשרית' הגיעה לרייטינג יוצא מן הכלל (אולי 10 אחוז) כשהוקרנה בערוץ 2 בחצות, באמצע התשעים. תמיד זו תהיה דוגמא להתאמה הנכונה של סידרה לשעת שידור.
&nbsp

Y. Welis

New member
מהסרטים - 1 נחוץ בחלקו, אבל ב-FF. אחריו 2+3 הם המיטב

4 - כיפי, 5 - לא... 6 - סיכום יפה ומוצלח.
&nbsp
מהדור הבא - 7 - כן, אבל כי אין ברירה..., 8+9 - לא חיוניים; 10 - כן, רק בזכות טום הארדי שנפלא שם. יותר מברוב סרטיו. ממש פלפאטין חדש (חשבתי בזמנו שאפילו השיניים שלו שם הם חלק מהדמות, עד שהסתבר שהן אמיתיות... עדיין לא תיקן אותן. גיבור ככל שהוא בסרטיו, במציאות הוא עדיין משתפן).
&nbsp
מהסידרה המקורית - כדאי לבדוק הכל. כיפית. מצער שכבר לא עוברת בחינוכית כמו פעם. אולי כדאי לבדוק את הגירסה עם האפקטים המשודרגים.
&nbsp

1 נחוץ בחלקו??

על טעם ועל ריח...בעיני 1 (של רוברט ווייז) הוא הטוב שבסדרה - איטי, מהורהר ומרתק. 4 היה בעיני ג'אנק אמיתי, עד כדי כך שלגמרי הוציא לי את החשק לראות את הבאים אחריו. כנראה זה הגיל - זו גם הסיבה שאני פריק של הסדרה המקורית כי פשוט גדלתי עליה (כשעוד שודרה בערוץ 6 הירדני). אפקטים פרימיטיביים אבל תסריטים מעולים.

מהסדרה של הדור הבא דווקא אהבתי את 8 (זה עם הבורג, אאל"ט).

ואני חייב לציין ששני סרטי הריסטארט של אברהמס דווקא די מוצלחים בעיני.

Y. Welis

New member
הוא נעשה עדיין במסורת המד"ב שלפני סטאר וורז, כמו זו של

לוגאנ'ז ראן, 2001 ועוד; כאשר מד"ב היה ארוך, איטי, ורוב הדמויות לבשו בגדי לבן (לעיתים טוגות...).
&nbsp
2+3 הם הבסיס - קירק וספוק פוראבר. 4 - מסכים שהוא למעריצים, אבל יש כמה סצינות חביבות (וכמו תמיד - איך לא מזהים אותם?...).
8 - לא מתחרה בפרקי הבורג שב-STNG ('אני בורג' + 'הטוב שבשני העולמות 1+2'). רייקר לא מצליח לשכנע.
&nbsp
JJ - הראשון מצויין; מחווה נהדרת ואריק באנה ושות' מעולים. השני (עם הקממבר) - חלש מאוד. שייך לנפילות של JJ, שמי יודע מתי יעצרו (חושש שסטאר וורז הבא יהיה גם).
&nbsp

למעלה