חלל - הצעת הסדר חדשה

Reem88

Well-known member

הצעת 4iG לעקרונות לצורך גיבוש הסדר חוב כוללת הזרמת הון ופרעון סופי של אגרות החוב​

אני מעריך שלא יעבור, יש פה תספורת, למה שבעלי האג"ח יסכימו לזה?

מצד שני המניה מזנקת ב 40%

נערך לאחרונה ב:

THE_ENDLESS

Active member
תספורת עמוקה מאוד על כלום, ראוי להגיד תודה להונגרים אבל לסרב בנימוס.

Reem88

Well-known member

מצגת לשוק ההון - סיכום רבעון שלישי 2023​

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
בהצעה החדשה אני רואה את השיפורים הבאים:

מזומן ביד ומייד
יח גידול מ 37M$ ל 43M$
טז גידול מ 162M$ ל 194M$
יז גידול מ 24M$ ל 28M$

בנוסף כל הסדרות תקבלנה גם 19% מניות של חלל החדשה (קודם לכן קיבלנו קדחת)
יח 1.9%
טז 11.4%
יז 5.7%

זה כבר יותר טוב.

Reem88

Well-known member
למה שבעלי האג"ח יסכימו לתספורות כאשר בעלי המניות יישארו עם חלקם ?
גם אם היא קטנה יותר ממהצעה הקודמת זאת עדיין תספורת?

tby1

Active member
לפחות בטז , כי אתה מקבל את התשלום מייד במקום בתשלומים במשך עשור כהצעת החברה והסיכונים הכרוכים בכך

270552

Active member
בהשוואה לחובות במצגת החברה
ט"ז - 194 במקום חוב של 216 כ 10% תספורת.
י"ז - 28.5 במקום חוב של 53 כ 46% תספורת
י"ח - 43 במקום חוב של 43 0% תספורת.
בעלי המניות למעט 4IG מאבדים את כל מניותיהם.
כמחזיק י"ז התנגד להצעה. הפיצוי הנוסף במניות, לפי שווי חברה שנכנס המשקיע הםדש (18 עבור 61% כ 30 מליון אחרי הכסף) מקטין את התספורת ב 3%.
כמחזיק ט"ז שוקל לותר על 10% ולסיים את התהליך בקבלת מזומן מיד ועכשיו בתוספת 1.5% במניות.

tby1

Active member
מה לדעתך יהיה השווי של אג"ח יז' אם למשל הצעת החברה תתקבל? הוא נדחה ב- 10 שנים. לא עדיף לקבל 50% היום מאשר 100% עוד יותר מעשור?

ההחלטה אם לקבל / לדחות צריכה להתייחס ל- NPV של האג"ח בשיעור היוון של המשקיע . לדעתי יז' צרכים לקחת ההצעה בשתי ידיים

270552

Active member
אתה קצת מבלבל את המספרים.
לפי הצעת החברה אמורים לקבל 12.7 מיד ויתרת ה 40 בעוד 10 שנים בתוספת רבית של 9% לשנה.
כלומר לעומת כ 16 מליון נוספים היום לקבל מעל 40 מליון +9% רבית לשנה מהם 6% שוטף ו 3% נדחה כך שסך התקבולים עשוי להיות מעל 80 מליון כנגד ויתור של 16 מליון דהיינו פי 5. מתאים לי לקחת את הסיכון.
בנוסף לכל צריך לזכור שגם המומחה טוען שהנחות החברה לא הגיוניות כך שסביר להניח שנקבל יותר מיד ואןלי גם פיצוי רבית יותר גבוה וזאת בלי לקחת בחשבון את המניות שאולי נקבל.

נערך לאחרונה ב:

tby1

Active member
הכל נכון למעט שזה לא 10 שנים אלא 2036-37 כלומר 12.5 שנים וכל תלוי בהחזר של טז , מ- 9% ריבית 3% היא נצברת המשלמת שנה אחרי תשלום הקרן האחרון , כלומר הריבית השוטפת היא רק 6% . ובסוף כל התוכנית תלויה בהכנסות ובהחזרים של האג"חים המובטחים משמע שאי אפשר לפסול שעוד 5 שנים שוב יהיה צורך בהסדר.
מה שיעור ההיוון של אג"ח כזה? - זה בפועל שקול למניות בכורה של חברה סופר ממונפת בשוק תחרותי , לטעמי פחות מ- 15% לשנה לא מצדיק הסיכון. מה המספר שמתאים לך? תהוון ותראה מה יוצא לך

270552

Active member
מסכים איתך לקחתי שיעור היוון של 15% לתקופה ממוצעת של 11שנה.
קבלתי פי 4.65 מאמין שלאור תיקון שיעשה להצעת החברה בבית המשפט + אופציה למניות אקבל יותר.

tby1

Active member
לא נראה חישוב תקין.
בהנחה שאתה מקבל 6% ריבית שוטפת ומצפה ל- 15% שנתי, אתה יכול להוון הקרן לפי 9% . היוון ל- 11 שנים (צריך להיות 12.5) נותן לך 35% מהקרן , אם היא 40 אז תקבל שווי נוכחי של 14 . שנה אח"כ הריבית הנצברת שוב לפי 9% - 32% מהסכום שיצטבר. - והנה הגעתה למספר קרוב ל- מה שמוצע היום....

270552

Active member
מצורף קובץ אקסל עם החישובים לפי הצעת החברה. להערכתי נקבל יותר במזומן וגם ברבית ובשווי למניות שנקבל.
החישוב מראה לפי הצעת החברה בשיעור היוון של 15% עודף של כ 6.7 מליון $ מול הצעת 4IG.
ההצעות משתוות בהיוון של 20% (ניתן לשנות את פרמטר שיעור ההיוון בשדה G9).
אשמח אם תסביר לי איפה אני טועה

קבצים מצורפים

• היוון תזרימי חלל.xlsx
    KB 11.3 · צפיות: 4
נערך לאחרונה ב:

tby1

Active member
החישוב שלך נראה נכון. כפי שאתה רואה ההחלטה היא פונקציה של תשואה שדורש המשקיע וההפרש לא דרמטי , אין כאן תספורת רצינית אלא הפרש של 13% ביחס לחוב הקיים בין הצעת החברה להצעה הנוכחית, כאשר מהוונים במינימום של 15% . ב- 18% ההפרש הוא 5%.
האם אג"ח יז במסלול של הצעת החברה יסחר לאחר ההסדר בתשואה לפדיון של 15%? מלרן ב' במח"מ של 0.72 כשהכסף לפדיון בקופה נסחר בתשואה כזו......
הרץ ב' עם נכס משועבד בערך העולה על החוב ותתהליך מימוש החל, במחמ של 1.8 נסחר ב- 20%

הבעיה של חלל לטווח ארוך היא שיהיה כרסום משמעותי במחירים שהיא יכולה לגבות לאור הירידה הדרמטית במחירי השיגור לחלל. יז' שאמור לקבל כספו רק ב- 2026-2038 עשוי להישאר בלי כלום כך שיש לשקול היטב מה מקדם ההיוון שמבקשים

THE_ENDLESS

Active member
אני אוותר על ההצעה כמחזיק ט"ז, הסיכוי שהרגולטרים יאשר את 4ig אפסי.

270552

Active member
מסכים לכל מה שכתבתה.
מאחר שמאמין שבהסדר נקבל יותר מהצעת החברה, הן במזומן הן בריבית והן במניות, מעדיף לדחות את הצעת 4IG.

Reem88

Well-known member

למעלה