חלל - הצעת הסדר חדשה

ההצעה רעה לאגח יז. ואם זה יצא לפעול זה יהיה עונש על הסחבת הבלתי נגמרת בהסדר חוב שהחברה הציעה. לא מצליח להבין את הנסיון שלך להוון את האגח ב 15 אחוז לפי הגישה הזאת כל הסדר חוב יש בו תספורת. אני מסתכל על תוכניות החברה ואיך היא תשרת את החוב וזה נראה לי סביר. יכול להיות שבהתחלה האגח יסחר באמת במחיר נמוך אבל אם החברה תצליח להתייצב אחרי ההסדר לאט לאט התשואה של האגח תרד. זה בטח עדיף מהתספורת שמוצעת כרגע.
מקווה שזה רק שוט של החברה כלפי אגח יז לסיים כבר את הסאגה הזאת של ההסדר. בתור אחד שמחזיק לא מעט מהאגח הזה אני חושב שזה חוסר אחריות מה שעשו שם המשקעים הגדולים

tby1

Active member
לא מצליח להבין את הנסיון שלך להוון את האגח ב 15 אחוז לפי הגישה הזאת כל הסדר חוב יש בו תספורת
ליז' מבטיחים תשלום קרן + ריבית נדחית במועד מאוד רחוק ועד אז משלמים ריבית לא גבוהה. אתה לא חושב שצריך להוון את התקבולים בשיעור ריבית מתאים אם רוצים להשוות להצעה של "מזומן ביד"?
יכול להיות שבהתחלה האגח יסחר באמת במחיר נמוך
זה מה שחשוב מול האלטרנטיבה של לקבל כסף מיד. הרי את הכסף שתקבל אתה יכול להשקיע במה שאתה רוצה ולקבל תשואה
אני מסתכל על תוכניות החברה ואיך היא תשרת את החוב וזה נראה לי סביר
לי לא כל כך , כתבתי על הסיכונים בשוק הלווינים לאור הירידה הדרמטית בעלויות השיגור
אבל אם החברה תצליח להתייצב אחרי ההסדר לאט לאט התשואה של האגח תרד
זה אם גדול. כלומר אתה מכיר בכך שיש סיכון , כל שנותר הוא לתמחר אותו כי בהסתברות מסויימת תקבל 0 קרן .

נתחיל מהסוף, אם להערכתך התחזית תזרים שהוצגה בהסדר היא לא ראלית אז עדיף לצאת עכשיו בהסדר הזה בלי יותר מדי קשר אם האגח היה במחמ ארוך או קצר בכמה שנים או עם הרבית הנדחת היתה משולמת בשוטף. כלומר אם התשלום הסופי היה מתקצר בכמה שנים זה היה משנה את השווי העכשוי בלי שהסיכון היא משתנה באופן מהותי. לכן כל היוון בעיני זה משחק בכאילו. מבחנתי עדיף לתת לחברה שנתים שקט, לקבל תמורה של לפחות 20 אגורות, ריבית על השנה שחייבים, עוד 12 אגורות ריבית על השנתים הנוספות. להקטין את החוב הכולל בלפחות 40 נליון ואז לדבר על הסדר. בתקווה שכן יכנס משקיע עד אז. לטעמי צריך לתת לחברה שנתיים של שקט לקדם תוכניות עסקיות ואז נדבר.
ולשאלתך מתחת ל 80 אגורות אני מעדיף את הסיכון של החזקה של האגח. בסופו של דבר לווינים עם הסכמים ארוכי טווח זה חברה קלאסית שיהיה לה אגח.

נערך לאחרונה ב:
מה שאני בא להגיד, שלהוון נייר במחמ ארוך בכזאת תשואה זה לא רלונטי, זה כמו להסתכל על תשואה לפדיון של אגח שברור שילך להסדר. אני יכול להבין מי שלדעתו כדי הסדר אבל לא על ידי טיעון של היוון תשלומים בתשואה של אגח זבל. ההיוון פה הוא חסר משמעות בעיני

tby1

Active member
בסופו של דבר לווינים עם הסכמים ארוכי טווח זה חברה קלאסית שיהיה לה אגח
אני ממליץ שתקרא את הדוחות כי זה לא המצב בחלל
אני יכול להבין מי שלדעתו כדי הסדר אבל לא על ידי טיעון של היוון תשלומים בתשואה של אגח זבל. ההיוון פה הוא חסר משמעות בעיני
קצת מוזר שמשקיע באג"ח שצריך להחליט בין קבלת מזומן או אג"ח טוען שההיוון חסר משמעות בעיניו.....
אתה נגד בדיקת שווי באמצעות היוון בכלל או שהבעיה היא רק בתשואת ההיוון? אם אתה חושב שתשואת ההייוון המתאימה היא כשל אג"ח ממשלתי ל- 10 שנים, הצעת החברה פנטסטית. כל משקיע נדרש להעריך את תשואת ההיוון לאור הסיכון בהשקעה שהוא מעריך, השוק האג"ח נותן לך האינדיקציה ליעורי ההיוון היום .
אג"ח לא מובטח ל- 13 שנה בחברה סופר ממונפת בשוק תחרותי הוא לא אג"ח - הוא בפועל מניות בכורה.

מה שאני בא להגיד, שלהוון נייר במחמ ארוך בכזאת תשואה זה לא רלונטי, זה כמו להסתכל על תשואה לפדיון של אגח שברור שילך להסדר. אני יכול להבין מי שלדעתו כדי הסדר אבל לא על ידי טיעון של היוון תשלומים בתשואה של אגח זבל. ההיוון פה הוא חסר משמעות בעיני

Reem88

Well-known member
לדעתי נכון יהיה להוון לפי 9% כמו שנקבע בהסדר.

15% זה לתפוס צד ולהחליט שזה לא כדאי :)
וחייב להוון לפי משהו כדי לתת ערך נכון להיום.

THE_ENDLESS

Active member
לדעתי נכון יהיה להוון לפי 9% כמו שנקבע בהסדר.

15% זה לתפוס צד ולהחליט שזה לא כדאי :)
וחייב להוון לפי משהו כדי לתת ערך נכון להיום.
אני חולק על זה, 9% על הלוואה שלא משלמת כבר שנה + חברה עם מינוף של מעל 90%?
אני עם tby לגבי ההיוון.

הדיונים אבל ריקים מתוכן, הסיכויים של ההצעה הזאת לא ברורים בכלל וגם לדעתי התמורות לא משהו.

נראה לי שאנחנו די בלופ.
כמו שהסברתי לתת פה הנחות כאילו יש מספר נכון זה בעייתי בעיני, השאלה המרכזית זה היתכנות ההסדר ובכל אופן אני משוכנע שעוד שנתים נקבל הסדר יותר טוב.
אבל זה לא הנקודה החשובה בסיפור פה, מה שמעניין שזו הצעה מהמוזרות שראיתי בשוק ההון.
זה שבכלל לא יודעים מי המשקיע שיקבל את המניות זה מוזר
זה שלא יודעים את תנאי ההלוואה לסכום שהם יזרימו הוא מגוחך זה ישפיע דרמטית על השווי של המניות.
והכי הזוי שהם מחליטים איך לחלק את הכסף בין הסדרות, מי בכלל שואל אותם, אתם תזרימו את הכסף והחלוקה תתבצע לפי הוראת בית משפט/מומחה. הרי עד לפני דקה האגחים האחרים טענו ששווי הבטחונות שלהם נמוך, אז שיכבדו לבצע את החלוקה לפי השווי הזה. לא בדקתי את זה אבל להבנתי במצב הזה התמורה ליז תהיה דרמטית יותר גבוהה.
שוב בסיפור הזה התנהלות של כולם היא שערורתית, ההסדר כבר היה צריך להיות סגור לפני חצי שנה.

tby1

Active member
כמו שהסברתי לתת פה הנחות כאילו יש מספר נכון זה בעייתי בעיני, השאלה המרכזית זה היתכנות ההסדר ובכל אופן אני משוכנע שעוד שנתים נקבל הסדר יותר טוב.
אבל זה לא הנקודה החשובה בסיפור פה, מה שמעניין שזו הצעה מהמוזרות שראיתי בשוק ההון.
אני ממש לא מבין הגישה. בוודאי שאין מספר נכון, אך יש טווחים שהשוק נמצא בהם. 9% היוון ליז בהצעת החברה הוא שיעור היוון מופרך לחלוטין.
באשר להמתין שנתיים להצעה טובה יותר - גם כאן, אתה מעניק 0 הבדל לכסף היום לכסף בעתיד . בכמה ההסדר צריך להיות "יותר טוב" שיצדיק שנמשיך להמתין שנתיים . אני מבין שאתה "משוכנע" שיהיה הסדר יותר טוב, אבל זה בדיוק כמו שהיו "משוכנעים" שלא תהיה התקפה של חמאס, במילים אחרות , הנחות לא מבוססות ומשאלות לב אופטימיות . גישה בעייתית בצבא ולמשקיעים

Reem88

Well-known member

למעלה