קרם ברולה
קרם ברולה (ל 6-8 מנות, תלוי בגודלן)
500 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15%, או חצי חצי שמנת לבישול ושמנת מתוקה)
5 חלמונים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 מקל וניל
סוכר לזרייה מלמעלה
אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה ואת מקל הוניל חצוי אחרי שמגרדים ממנו את הגרגירים השחורים ומוסיפים אותם לשמנת. (לוקחים סכין חדה, חוצים את המקל לאורכו, ועם החלק החלק והלא חד של הסכין מגרדים מכל חצי מקל את הזרעים כשמחזיקים את המקל בקצה אחד שלו לקונטרה).
בינתיים עד שהשמנת רותחת טורפים יחד בקערה עם מטרפה ידנית (אין צורך במערבל חשמלי) את החלמונים והסוכר עד שהתערובת קצת יותר בהירה והסוכר נמס קצת.
כשהשמנת רותחת שולפים ממנה את מקל הוניל ומוזגים אותה בזרם דק לחלמונים תוך כדי טריפה מהירה, כדי שהחלמונים לא ייקרשו ויהפכו לחביתה. במידה ויש קצת גושישים, מסננים את התערובת.
מעבירים לכלים אישיים חסיני אש, עדיף מחרסינה אבל אפשר גם מאלומיניום חד פעמי.
מניחים את הכלים עם קרם הברולה בתבנית של התנור שיש לה קצת עומק. מוזגים לתוך התבנית בזהירות מים רותחים שיגיעו עד חצי מגובה הכלים האישיים.
אופים בחום של 160 מעלות בערך 30-40 דקות עד שהקרם מתייצב. אם הוא טיפה רוטט זה בסדר, הוא ימשך להתייצב בקירור.
מצננים את קרם הברולה מחוץ למקרר עד שהכלים לא חמים מאד, ואז מכסים את הכלים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות, רצוי לילה שלם.
לפני ההגשה מפזרים על כל מנה כפית סוכר רגיל או חום זהוב (דמררה) וממיסים את הסוכר בעזרת מבער עד שנוצרת שכבה דקה של קרמל. להיזהר לא לשרוף את הסוכר יותר מדיי.
אם אין מבער, מניחים את הכלים עם הקרם בתבנית התנור, ממלאים בקוביות קרח בין הכלים, מחממים את התנור על חום גריל עליון הכי גבוה שיש, ומכניסים את התבנית לשלב העליון בתנור ל 2-3 דקות כדי שהסוכר יתקרמל. להשגיח היטב שהקרמל לא יישרף.