חלמתי חלום.

חלמתי חלום.

בחלומי אני עומד בתוך מקווה מים, אולי ים. פשוט עומד על המים. בהתחלה זה מדהים אותי. אני עושה צעד ועוד אחד ורואה שאני ממש הולך עליהם. אנשים בקירבת מקום מסתכלים בתדהמה ומסתודדים ביניהם. ואני אומר להם שזה כל כך פשוט, שכל אחד יכול ללכת על המים. פשוט צריך להכנס אליהם. ואז התחלתי לרוץ.

שוב מים....

יש כזה קטע בספר תעתועים של ריצ'ארד בך (מומלץ לכל !) שבו הוא מראה לחבר שלו איך הכל זו אשליה, וכאשר אתה מודע לאשליה אז אתה יכול פשוט ללכת על המים. אנחנו אחריך... רצים אל המים.... תודה על השיתוף !

בדיוק היום הרהרתי במשמעות המילה

"אשליה". ואז כהרגלי התחלתי לפרק את הצליל ויצא לי אש של יה = כלומר כאשר אתה מוצא עצמך חולם אתה שרוי בלהבה יוקדת. אהיה של יה = השייכות לאלוהים. אשל יה = האשל מסמל אתהמקום שמתחתיו חוסים העייפים. מובן אחר שלו הוא אכסניה, פונדק. אכילה שתיה לינה. אהיה שיליה = השליה היא העולם. אני כל העולם. אני שיליה. שיליה זה האיבר היחיד בפני עצמו שאינו שייך לא לאם ולא לוולד אלא ליה. של יה. אישה (ishe בסגול ) ליה = קורבן העולה. "עולת תמיד. העשויה בהר סיני לריח ניחוח אישה ליה". החלימה היא מעין קורבן לשם. איש של יה. כמו הנביאים של יה. הפורום מלא בחולמים.

כלומר....

אתה מתכוון שהיכולת לראות את האשליה, היא היכולת לחזות באש של יה, ובעצם להיות של יה. זו היכולת שמאפשרת את הטרנסצנדנטיות מעבר לחומר, מעבר לכאן ועכשיו, מעבר לטרדות היומיום. לראות את האש, ולסור מ"הדרך" שהתוו רגלינו ורגלי הרועים שקדמו לנו לראות את האש, את הסנה הבוער שאיננו אוכל עוד סוג של אשליה אש של יה בוערתואינה מאכלת כמו המים - לכאורה מים אבל אפשר ללכת ולא לטבוע אני מרגיש כאילו אני יכול לטבוע בעולם הפירושים הזה אהה הללויה אודה לה' כי טוב אפשר להקדיש את הלימודים האלה לזכר נשמותיהן הקדושות של יקירינו שהלכו לעולמם תוך הגנה עלינו יהי זכרם ברוך דניאל תודה אלישוע

גלי ר

New member
לדניאל

ספר נהדר תעתועים אבל הספר הכי נהדר של ריצ'ארד בך בעיני הוא "גשר מעל ומעבר" גלי

תודה אהובים, איזה פירגון.

וואלא, אתם זו הסיבה הכי טובה להקמתו של הפורום הזה. פתאום אני כבר לא לבד. פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש שהוא יכול ללכת על המים. ואז באמצע החלום, נשמע קול שאומר לי לך על המים. ופתאום אני מוצא את עצמי על מטוס בדרך לאנשהו בשליחות של חברה כלשהי, להביא מים ממעין מרפא. ואני יושב על מושבי בסמוך לאישה זקנה שקוראת בספר. ואני מנסה להציץ ולראות את שם הספר על הכריכה היא לא מאפשרת לי, ולא נעים לי לשאול אותה. לאחר תום הנחיתה אני מצליח לקרוא בחטף את שם הספר, ממש שניה לפני שהוא נכנס לה לתיק. שם הספר היה "העז לחלום".

הנחמה

New member
הליכה על המים

שלום לכולם! חלומות בד"כ מתגלים בסמלים,לא? מים משולים לרגש והאינטרקציה אתם זהו ההיתמודדות עם הרגש. לפעמים מדהים אותנו שהצלחנו להיתמודד עם ים של רגשות. הסובבים אותנו הם הישתקפות של עצמנו ז"א של אמונותינו. וכו' וכו' שמחתי בישבילך, אלישוע. לילה טוב!

אליש, זוכר את החמור?

אז הנה כבר שני דברים שאומרים את מה שאמרתי בעבר. והרי ה' ניגלה גם למשה בסנה הבוער. אליש, טוב שאתה כאן. אנני יכולה כרגע לבטא זאת במילים נוספות.

למעלה