"עומד על המים" "הולך על המים" המים מסמלים משהו ענק שעומקו אינו ידוע - לדעתי זהו התת מודע. ע"פי פרויד (זיגי) התת מודע שלנו הוא משהו כמו 80% מהמודעות הכללית שלנו. כמו המים בים שרואים רק שכבה דקיקה מהם ובעצם עומקם כמעט אינסופי. האדם הפשוט לא תמיד יודע כיצד להסתדר במים. הם מפחידים ומאיימים. אבל אתה עומד עליהם, אתה יכול להם, הם אינם מרתיעים אותך. אח"כ אתה ממש הולך עליהם, אתה שולט בהם ומכיר אותם. בחלום התת מודע עולה אל המודע ויוצא מתוך ה"מים" אל האויר, אל המודעות אתה מפרש לנו חלומות ופותר לנו את סודות התת מודע. אנשים מתפעלים מיכולתך וכישוריך בתחום המים (תת המודע) ושליטתך בהם. "התחלתי לרוץ" - לאן? בריחה? ממי? האם רצת על המים? ניסיתי.... מיקילוניה.
אמת לא פעם ברחתי לי מעצמי, לא רציתי לקבל את מה שהשם נתן, פחדתי מהאחריות, חשבתי שזה לא יאה, שזה מתנשא, ולא ראוי ושילעגו או יקטלו . היום כפי שאת רואה קיבלתי חלקת אדמה ואמרו לי בנה בית. הבית קם ואין לי רצון לרוץ לברוח, מקסימום לטייל בסביבה. כמה מאיתנו חשו ככה ? אליש
שלפעמים השם נתן לנו משימה גדולה הדורשת כוחות פיזיים ונפשיים, אבל אנחנו יודעים שאנו טובים במשימה שלנו ומשהו בתוכנו אומר לנו "המשך בדרכך" על אף שיש ה מ ו ן מכשולים בדרך תקלות וטעויות והאנשים מסביב בוחנים באלף עיניים, ו"מחפשים" איפה ניפול. אלישוע, אני עוברת את אותו הדבר בעבודתי - משבר מן הסוג הזה. מכאן אני שולחת לך "המשך בדרכך" חזק ואמץ. אלפי ברכות ושבת שלום! מיקילוניה.
המים שבתוכם החומר דולל ונוער, זוכרים את כור מחצבתם ונושאים את עיקבות החומר עד למקור ממנו נוצר. המים נושאים אותו כמו שמי השפיר מכילים את התינוק. מי השפיר הם זיכרון.