חלק מס' 9

yarokzait1

New member
חלק מס' 9

בעבר נהגתי לקנות את הנתח הזה,יבוא של תנובה מאורוגואי,במרכול לידי.לפני כשנה הפסיקו להביא אותו(למרקול) ומאז אני לא מצליח לאתר אותו בשום מקום.אולי מישהו בפורום המכובד הזה יכול לעזור. מדובר בנתח האסדו מהטובים שהשגתי בארץ. אשמח לכל סיוע דני

danbaratz

New member
מה היה כל כך מיוחד בו?

החתיכה היא לא נדירה ואפשר למצוא בכול סופר כפלאטה ללא עצמות קפוא או טרי, או כחתיכה לאסדו (פרוסה עם עצמות) טרייה. אני הייתי ממליץ לך לקנות מקומי טרי (אם אתה לא חייב אז גם לא מוכשר). אין תחליף לבקר המקומי מבחינת איכות, טעם ומירקם.

דן הרשה לי הקטן לא להסכים ביחס לבשר קפוא

כבר כתבתי על כך רבות בפורום זה תזונה..(של הבקר) היגינה..(בתי מטבחים) ועוד..ועוד.. צ'י

danbaratz

New member
זכותך לא להסכים

בנושא ההיגיינה בבתי המטבחיים אני בטוח שהיית כמה פעמים יותר ממני ושאתה מתמצא בתחום. אבל בנושא תזונת העגלים הייתי מעוניין לשמוע, כמי שמתעסק בתחום, במה פחותה המנה הישראלית ממנת הפיטום בסין או ב.דר' אמריקה. בנוסף יש את האלמנט הפטריוטי ואיכות הסביבה (צריכה וייצור מקומיים)

ובכן תזונה של בקר בדרום אמריקה

בעיקר מרעה ..מה שלא כן בארץ עגלים עוד מסתובבים בחוץ פרות לא.(התזוזה היחידה היא לחליבה) ביחס לתוצרת הארץ ..אין לי תשובה...אלא ש...במחיר יש... ןעוד אציין שאחוז גבוהה מאד מהבשר הקפוא נמכר כמיושן וקְתַרִי// צ'י

danbaratz

New member
אז בוא ניפטר מכמה אגדות ואמונות טפלות

*בחצי הכדור הצפוני עיקר המרעה הוא לגידול האימהות, כאשר העגלים מועברים למכלאות בגיל 2-6 חודשים, כך גם בארץ. במכלאות העגלים מקבלים מנת פיטום שמלבד שהיא עשירה יותר, איננה שונה בהרבה בהרכבה ממה שהיה אוכל העגל במרעה. הייתרון בגידול במיכלאה הוא הבקרה על גדילת והעגל ובריאותו. אין ייתרון של ממש מבחינת איכות הבשר בין עגל מפטמה לעגל מרעה. *לגבי תנועת החיות, פרה ממוצעת ברפת הולכת ביום ממוצע אותו מספר צעדים (בדוק) כמו פרה במרעה, מהרבה בחינות רווחתה גבוה יותר ברפת מאשר במרעה. *מחירי הבשר הטרי בארץ מופקעים, בעיקר בגלל שיש מי שישלם. הבעייה מורכבת מאוד אבל כול זמן שהמדד לאיכות הבשר יהיה מחירו. אי אפשר להיתלונן. *רמאויות של סוחרים ורשתות שיווק, חוקיות יותר או פחות, נובעות בראש ובראשונה מחוסר הבנה בסיסי של הלקוחות במוצרים אותם הם קונים ומשלמים עליהם את מיטב כספם. לסיכום, קנו מקומי אצל קצב טוב ואמין. לצרכני הבשר הטרי בארץ יש כוח שוק בלתי מבוטל והגיע הזמן שנתחיל להשתמש בו. לילה טוב וסעודת טובות

avi5199

New member
לבשר הקפוא יש טעם לואי שאני מזהה גם אחרי

בישול ממושך או צליה. יש לי רגישות גבוהה לטעם הלואי הזה ואני מרגיש אותו אפילו במרק שהיתה בו חתיכה קטנה של בשר קפוא. קשה לי להגדיר טעם במילים אבל בבשר טרי אין את הטעם הזה. כבר עשו לי הרבה מבחנים בלי סוף, וניסו לסדר אותי ולדחוף לי לצלחת בשר קפוא... ולא הצליחו .

שאלה

מה זה "כמיושן וקְתַרִי" ? (החלק השני, כמובן). אמור להיות צחוק על כטרי? או שפספסתי? :X

אליה ל

New member
בוודאי שזו בדיחה גרועה יקירה

הרבה פעמים את יכולה לראות בסופרים בשר מיושן...... בשר מיושן שנמכר לך כשהוא באיכות אמור להיות "טרי" משמע בשר שלא עבר תהליכי הקפאה אלא עבר תהליכי יישון בלבד. הגדילו לעשות חכמינו מנהלי הסופרים השונים והם מוכרים לנו בסופר בשר מופשר שכתוב עליו מיושן - המדובר הוא בבשר מיובא שמה לעשות בדרכו לארץ הקודש הוא היה קפוא!!!!!!!!!!!!

תומור נראה לך שאני אאשים קצב

כל שהוא במכירת בשר קפוא כטרי
צ'י

../images/Emo6.gif אוקיי, הבנתי אתכם

אני בטוחה שיש מקומות שזה קורה בהם. סתם לידע כללי, בשופרסל הם כנראה חייבים לציין בדיוק, כי במוצרים יש מכירת בשר מצונן מקפוא, בשר טרי מצונן, בשר טחון מצונן מקפוא וכו' וכו'. אמנם הקניה ברשתות הגדולות לא תמיד מספקת את הצורך כמו אצל קצב מקצועי, אבל לפחות הרגולציה צמודה יותר, הא? והכינוי שנותנים לי - טומור, נורא מצחיק אותי

Godu

New member
זה קורה באופן קבוע כל הזמן

בחצי חינם קוראים למופשר מיושן. כל ה800 איש שעובדים בקצביה קוראים לזה ככה.

יפה שהם יודעים להגיד מיושן

כשניסיתי לקנות שם בשר בקושי הבינו את המילים "לחתוך", "אצבעות", "עבה", "חצי"... שלא לדבר על טרי או מיושן

danbaratz

New member
מיושן כמו פרגית

שמות שהדביקו ללא קשר למוצר ולמשמעות האמיתית פרגית- תרנגולת צעירה, תבקשי פרגית מהקצב תקבלי שוק שהופרדה מהעצם (במחיר מופקע) בשר מיושן- בשר שעבר תהליך יישון של בין שבוע לשלושה שבועות, בסופר מיושן זה בשר קפוא שהופשר ומצונן זה כבר ממש בדיחה עצובה, איזה בשר נימכר לא צונן? קפוא

בסדר, בסופר בצונן הכוונה היא לקר 2-4 מעלות

ולא קפוא במינוס 20. סך הכל מדובר בסימנים מוסכמים, אישית לא ברור לי מה הסיפור הגדול מפרגית - כולם יודעים שמדובר בכרע ללא העצמות, באופן אישי השם לא מטריד אותי בכלל. פעם חבל על הזמן אמר משהו אחד ועכשיו זה אומר משהו אחר, זה לא נראה לי כמו הונאה

danbaratz

New member
אז בואי אני אשאל אותך שאלה

כשכתוב בסופר בשר מצונן האם הבשר טרי או מופשר? לרוב הכוונה לבשר שהופשר (מצונן מברזיל), אבל לא בהכרך. כול המטרה של ריבוי השמות הלא מחייבים והמבלבלים היא לייצר בילבול וכך לדחוף לנו מה שיש ולא מה שרצינו. נשמע פראנוידי, אבל אם אין כוונות להוליך את הצרכנים שולל, למה לא כותבים, בשר מופשר מיובא? או בשר טרי מקומי? ברור שהבשר שנמכר בעמדת הקצביה יהיה בטמפ' של 2-4 השאלה אם הוא מופשר או טרי

כמו שכתבתי, איפה שאני קונה

יש אפשרות לקנות "חזה מופשר מצונן" או "אנטריקוט מופשר" או "אנטריקוט מיושן טרי" (שעולה יותר) או "טחון טרי" או "טחון מבשר מופשר" וכו'.

אני קורע אותכם לסדר (סתם צ"ל = קורא)

עברית .......כרעיי תרנגולת אלו המקלות הדקים הצהובים שבסופם יש ציפורנים ועליהן עומדות התרנגולות.. ולכן "כרעי תרנגולת "מושג לדבר חלש.... מעליהן יש שוק או נבוט או פשוט פּוּלְקֵה מהחלק הזה לא עושים. אני חוזר לא מתאים למה שנקרא פרגיות. מעל הפולקה יש גב ממנו עושים את הבשר לשיפודי פרגיות.. צ'י.

Godu

New member
בכל המקומות שאני ראיתי

עושים את הפרגיות גם מהפולקה וגם מהחלק שמעליו (המשולש או איך שתקרא לזה).

כמו שגודו אמר

ממה שאני מכירה, עושים את הפרגיות מהפולקע והירך. לגבי השמות, אני משתמשת בשמות שנותנים לחלקים בסופר (שם אני בד"כ קונה את העוף). הכרע היא פולקע+ירך, הירך זה המשולש בלבד, וכפות הרגליים של העופות לא בנמצא בכלל :) אתם יכולים להיות פוריסטים של שמות או לספר על המקור, בעיניי זה לא ממש משנה, אני מקבלת את הסימנים המוסכמים שיש כיום

למעלה