חלת מחלה ודמי אבטלה

frankthe

New member
חלת מחלה ודמי אבטלה

שלום בעבר שאלתי כאן על מחלה בתקופת החלת. תזכורת - יצאתי לחלת ב 20.3., 29.3 פרץ לי דיסק ומאז אני מנוטרל חזק ללא יכולת להשתמש ברגל שמאל ולכן עומד והולך עם קביים. אני מועמד לעבור ניתוח בתקווה לפתור את הבעיה הרפואית הזו. לפני שבוע (לפני החג) הודעתי למעסיק על מצבי הבריאותי, המעסיק החליט שאני אמשיך בחלת כרגע עד שאמצא פתרון רפואי לבעיה. השאלות שלי הן: 1. האם המעסיק פעל לפי חוק? מצד אחד הוא הודיע לי שהוא תכנן להחזיר אותי ב 1.6, אחרי שהתברר מצבי הבריאותי המעסיק החליט להמשיך את החלת. 2. עד עכשיו לא לקחתי ימי מחלה. האם אדם בחלת יכול לקחת ימי מחלה מהרופא? האם יש השפעה לכך על התשלום מטעם ביטוח לאומי? האם אני צריך להודיע לביטוח לאומי על המחלה שלי? 3. אני יודע שלאחר קבלת 30 ימי מחלה מרופא המשפחה אני אמור לעבור לרופא תעסוקתי להמשך קבלת ימי מחלה. אני יכול לקחת ימי מחלה מהיום הראשון בו הודעתי לקופת חולים על הבעיה בגב. כלומר מה 29.4, (לפני זה טופלתי באופן פרטי בגלל הקורונה) אני יכול לקחת גם מה 18.5 - היום בו היציעו לי ניתוח. מהחל ממתי לקחת ימי מחלה? 4. כמה זמן אני עוד אוכל להיות בחלת? האם המעסיק יכול לפטר אותי על רקע המחלה שלי? חבל לי לאבד מקום עבודה כרגע כי המצב במשק לא מבריק בלשון המעטה...

למעלה