חם, חם מאוד, חם מאוד מאוד

סופהו 1

Well-known member
חם.jpg

נמסטה או נמסתם?
:confused:
קצת התעודדתי מהסרטון:
נשמע/נראה מקום נחמד לחיות בו?

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
מי שקצת מכיר אותי יודע שאני גרה על הכרמל, ומי שקצת מכיר את הכרמל יודע שקצת (קצתתתתת) יותר נעים כאן בקיץ מאשר, נגיד, בתל אביב (גרתי גם בתל אביב). אתמול עברתי במרכז הכרמל, ליד גלידריה. כנהוג מאז הקורונה יש שולחנות וכסאות על המדרכה. היתה בריזה נעימה, באמת, אבל עדיין חם רותח. אנשים ישבו בחוץ, בצל, ורק 2 גברות צעירות בשמלות שמש חשופות ישבו בקצה, ממש בשמש. (היו מקומות פנויים גם בצל) אני מניחה שהן תיירות, והנה ההסבר ללמה האירופאים כל כך סובלים בקיץ (מעבר למובן מאליו, העדר מזגנים)

סופהו 1

Well-known member
מי שקצת מכיר אותי יודע שאני גרה על הכרמל, ומי שקצת מכיר את הכרמל יודע שקצת (קצתתתתת) יותר נעים כאן בקיץ מאשר, נגיד, בתל אביב (גרתי גם בתל אביב). אתמול עברתי במרכז הכרמל, ליד גלידריה. כנהוג מאז הקורונה יש שולחנות וכסאות על המדרכה. היתה בריזה נעימה, באמת, אבל עדיין חם רותח. אנשים ישבו בחוץ, בצל, ורק 2 גברות צעירות בשמלות שמש חשופות ישבו בקצה, ממש בשמש. (היו מקומות פנויים גם בצל) אני מניחה שהן תיירות, והנה ההסבר ללמה האירופאים כל כך סובלים בקיץ (מעבר למובן מאליו, העדר מזגנים)
בהחלט יתכן שתיירים, השאלה מאין. לא נראה שמאנגליה.
שם סבלו לפני כשבועיים מחום מטורף.. נשמעו תלונות על 41 מעלות (צלסיוס) ואנשים ניסו למצוא פתרונות בינהם זה:

hot.jpg

מסתבר שהוא לא היה מקורי:

קלייטון.ש

Well-known member
בקשר לחום (לי בעיקרון לא חם, אני מאלה שסובלים יותר מקור, אבל מבין שיש אנשים שחם להם עכשיו), אני שומע גם הרבה שמתלוננים שאין ברחובות ישראל צל.
בעיקר אלה שמחכים לאוטובוס בתחנה והם אומרים שתחנות האוטובוס בישראל לא מספקות צל.
זה דווקא נכון.
אבל אני אומר שצריך להחזיר לאופנה שימשיות.
לפני כמה זמן הלכתי ברחוב. לא זוכר איזה רחוב זה היה בדיוק אבל זה לא משנה לסיפור.
הסיפור הוא לא על הרחוב עצמו אלא שהלכה שם בדיוק איזו פיליפינית, והיא נשאה שימשיה. לא מטריה של גשם אלא כזו קלאסית שמיועדת לשמש בלבד.
אני אומר שזה מאד יפה. וגם שימושי. זה פותר את בעיית הצל.
במקום לבוא בתלונות לרשויות ולאוטובוסים ולשמש, פותחים שמשיה והכל טוב.
אמרתי שגם אני רוצה. כן, אני רוצה שימשיה קלאסית. כמו זו שנשאה אותה פיליפינית מהסיפור על הרחוב ששכחתי את שמו.
שיחשבו עלי האנשים שעוברים ברחוב ורואים אותי עם שימשיה מה שהם רוצים.
אני יודע מה הם יחשבו עלי. זה בסדר גמור. הרבה חושבים את זה עלי. אבל אני ממש לא.
הבעיה שאני לא מוצא שימשיה בגוגל. איפה קונים כזו? כל חיפוש מוביל לאלה הגדולות ששמים בגינה או בחוף.
אלה גדולות מדי לסחוב אותן. אני לא חושב שזה הייעוד שלהן.

דקל נור*

Well-known member
בקשר לחום (לי בעיקרון לא חם, אני מאלה שסובלים יותר מקור, אבל מבין שיש אנשים שחם להם עכשיו), אני שומע גם הרבה שמתלוננים שאין ברחובות ישראל צל.
זה דווקא נכון.
הסיפור הוא לא על הרחוב עצמו אלא שהלכה שם בדיוק איזו פיליפינית, והיא נשאה שימשיה. לא מטריה של גשם אלא כזו קלאסית שמיועדת לשמש בלבד.
אמרתי שגם אני רוצה. כן, אני רוצה שימשיה קלאסית. כמו זו שנשאה אותה פיליפינית מהסיפור על הרחוב ששכחתי את שמו.
הבעיה שאני לא מוצא שימשיה בגוגל. איפה קונים כזו? כל חיפוש מוביל לאלה הגדולות ששמים בגינה או בחוף.
אני מזמן תהיתי למה לא נמכרות שמשיות בארץ כמו שלנו. אולי כי אנשים מסתפקים בלאבד מטריות.

אבח"י

Well-known member
אני מזמן תהיתי למה לא נמכרות שמשיות בארץ כמו שלנו. אולי כי אנשים מסתפקים בלאבד מטריות.
שמשיות - פועה שלו תורן, אושיה ירושלמית ז"ל, נהגה להסתובב בעיר עם כפפות לבנות ושמשיה בעודה מגלמת את דמותה של כרמן, ככל הנראה.
זו האחרונה והראשונה שראיתי בארץ הולכת עם שמשיות.
ובאמת זה מוזר, אבל גם ביוון, דרום צרפת לא ראיתי אנישם הולכים עם שמשייה כמו עם מטרייה.
אבל בארץ גם הולכים ללא כובעי שמש כמעט.

סופהו 1

Well-known member
שמשיות - פועה שלו תורן, אושיה ירושלמית ז"ל, נהגה להסתובב בעיר עם כפפות לבנות ושמשיה בעודה מגלמת את דמותה של כרמן, ככל הנראה.
ובאמת זה מוזר, אבל גם ביוון, דרום צרפת לא ראיתי אנישם הולכים עם שמשייה כמו עם מטרייה.
בשנים האחרונות אפשר לראות יותר נשים בשמשיות. בעיקר עובדות זרות מהמזרח הרחוק.:(

אפרופו שמשיות, נזכרתי בספרי ילדים ובדיון בספרות ילדים (שאינה לילדים?) וכמובן בקדיה מולודובסקי ובילדה איילת, זו עם השמשיה הכחלחלת.

"קוראה האם לבת בקול ענות, מצלצלים החלונות.
וגם האב שחור מפיח בקורנסו מטיח:
הביתה חיש! צריך שיר ערש לזמר לאח,
צריך לשטוף סירים וכלי מטבח,
צריך לשאוב דלי מים, צריך לתלות כותונת וגרביים,
ובולבוסים צריך לקלוף והרצפה צריך לשטוף,
לקרוא מעט בטעם, לכתוב מעט בטעם,
זכרי, כי מן הבית אגרשך הפעם!

איזה מזל שהיתה לה שמשיה כחלחלת להסתתר מתחתה.

(ומזל שבספר החדש (יחסית) הציורים של מיכל אפרת)

הילדה אילת.jpg .

דקל נור*

Well-known member
בשנים האחרונות אפשר לראות יותר נשים בשמשיות. בעיקר עובדות זרות מהמזרח הרחוק.:(

אפרופו שמשיות, נזכרתי בספרי ילדים ובדיון בספרות ילדים (שאינה לילדים?) וכמובן בקדיה מולודובסקי ובילדה איילת, זו עם השמשיה הכחלחלת.

"קוראה האם לבת בקול ענות, מצלצלים החלונות.
וגם האב שחור מפיח בקורנסו מטיח:
הביתה חיש! צריך שיר ערש לזמר לאח,
צריך לשטוף סירים וכלי מטבח,
צריך לשאוב דלי מים, צריך לתלות כותונת וגרביים,
ובולבוסים צריך לקלוף והרצפה צריך לשטוף,
לקרוא מעט בטעם, לכתוב מעט בטעם,
זכרי, כי מן הבית אגרשך הפעם!

איזה מזל שהיתה לה שמשיה כחלחלת להסתתר מתחתה.

(ומזל שבספר החדש (יחסית) הציורים של מיכל אפרת)

צפה בקובץ המצורף 56450 .
תודה שהזכרת לי את השיר הנהדר הזה. בדיוק להכיר לילדים שרובצים כל היום במזגן, לא עושים כלום לטובת הכלל בבית ורק צורחים: "נו די!" תוך טריקת דלת והיעלמות במעבה המאורה שלהם 🙄

סופהו 1

Well-known member
תודה שהזכרת לי את השיר הנהדר הזה. בדיוק להכיר לילדים שרובצים כל היום במזגן, לא עושים כלום לטובת הכלל בבית ורק צורחים: "נו די!" תוך טריקת דלת והיעלמות במעבה המאורה שלהם 🙄
שלחי אותם לבני ברק, לדוגמא, לשבוע.
אבריימל'ה (10), אחראי על שליימלה (2). שרל'ה (8.5) על יוסל'ה (3.5), יצחוק(7) על מנדי (5) וכו, ואין פוצה פה.

בעצם, גם אצל בתי אפשר לקבל דוגמא. שם הילדים מתעוררים לכל המאוחר בשבע (כשהם ישנים אצלי, בתוספת ללילטוב, אני מאיימת שלא יעזו להתעורר ולהעיר לפני שמונה). יש רשימת תפקידים על הדלת- לתלות כביסה, לקפל כביסה, להכין אוכל (סלט, כריכים, חביתות, פשטידות ועוגות) להכניס כלים למדיח, לנקות את השולחן וכו. עובד יפה.
מעניין מה יגידו אצלך על השיר

אבח"י

Well-known member
שלחי אותם לבני ברק, לדוגמא, לשבוע.
אבריימל'ה (10), אחראי על שליימלה (2). שרל'ה (8.5) על יוסל'ה (3.5), יצחוק(7) על מנדי (5) וכו, ואין פוצה פה.

בעצם, גם אצל בתי אפשר לקבל דוגמא. שם הילדים מתעוררים לכל המאוחר בשבע (כשהם ישנים אצלי, בתוספת ללילטוב, אני מאיימת שלא יעזו להתעורר ולהעיר לפני שמונה). יש רשימת תפקידים על הדלת- לתלות כביסה, לקפל כביסה, להכין אוכל (סלט, כריכים, חביתות, פשטידות ועוגות) להכניס כלים למדיח, לנקות את השולחן וכו. עובד יפה.
מעניין מה יגידו אצלך על השיר
כך חונכתי על ידי אמי [בלי רשימה, אלא: בכל מוצ"ש: בשוע הקרוב, נ' מטאטא את הבית, א מוריד זבל, א2 מנקה אבק וג, נח. כך חנכתי את ילדיי - קמים מהשולחן ומורידים, מנקים זבל, מורידים זבל וטורחים על נקיון ה"מאורה" שלהם. בתי מגדלת רביעייה - אין חוכמעס - כולל טאטוא, סידור מדפים, השגחה ושמירה אהדדי. אין אפס.

סופהו 1

Well-known member
היום ראיתי בחורה, ממש ישראלית, לא זרה, שהלכה ברחוב ובידה....
שמשיה!!!

סנונית ראשונה?

ומה שעוד לא ראיתי שנים, זה המגנף הזה|למטה|

מגנף.jpg

סופהו 1

Well-known member
זה דווקא נכון.
כדי למצוא שמשיות ברשת, צריך לחפש שימשיה אישית.

אינך היחיד שחושב שיחשבו עליך.. מסתבר שזה עניין עולמי, כי שמשיות לנשים. וגברים?
שישרפו בשמש?

אבל בחלק מהעולם לא כך.
לפני כמה שנים נתקלתי בקבוצה של מטיילים מיפן. נשים וגברים הסתתרו מתחת לשמשיות.
לדבריהם, המודעות להגנה מפני השמש מאוד גבוהה ביפן. יש הרבה פרסומים על חשיבות ההגנה מפני השמש, א/נשים רבים משתמשים בשמשיות ואפילו יש אגודת גברים נושאי שמשיות.

לפני כשנה בירושלים:
שמשיות/מטריות ברחוב יואל מוישה סלומון. חלק מפרוייקט ברחבי העולם.
ירושלים.jpg

אבח"י

Well-known member
כדי למצוא שמשיות ברשת, צריך לחפש שימשיה אישית.

אינך היחיד שחושב שיחשבו עליך.. מסתבר שזה עניין עולמי, כי שמשיות לנשים. וגברים?
שישרפו בשמש?

אבל בחלק מהעולם לא כך.
לפני כמה שנים נתקלתי בקבוצה של מטיילים מיפן. נשים וגברים הסתתרו מתחת לשמשיות.
לדבריהם, המודעות להגנה מפני השמש מאוד גבוהה ביפן. יש הרבה פרסומים על חשיבות ההגנה מפני השמש, א/נשים רבים משתמשים בשמשיות ואפילו יש אגודת גברים נושאי שמשיות.

לפני כשנה בירושלים:
שמשיות/מטריות ברחוב יואל מוישה סלומון. חלק מפרוייקט ברחבי העולם.
צפה בקובץ המצורף 56445
כן, היה ממש יפה. צילמתי בלי סוף.

קלייטון.ש

Well-known member
נו באמת, שאתה תשאל שאלה כזו ?

תקליק בעלי אקספרס Sun Umbrella ותקבל מבחר גדול, רגילות, מתקפלות וגם לגברים.
מה, לקנות באינטרנט?
אני לא קונה באינטרנט. אני תביא לי חנות, שגם במרחק הליכה או רכיבה על אופניים (קניתי אופניים. רגילות, בלי מנוע)
אני רוצה לראות פיזית ולמשש ואני רוצה לנסות ולמדוד. אני רוצה לשלם במזומן ואני רוצה לקחת את מה שקניתי מיד עם הקניה.
אני לא קונה באינטרנט.

סופהו 1

Well-known member
מה, לקנות באינטרנט?
אני לא קונה באינטרנט. אני תביא לי חנות, שגם במרחק הליכה או רכיבה על אופניים (קניתי אופניים. רגילות, בלי מנוע)
אני רוצה לראות פיזית ולמשש ואני רוצה לנסות ולמדוד. אני רוצה לשלם במזומן ואני רוצה לקחת את מה שקניתי מיד עם הקניה.
אני לא קונה באינטרנט.
מטריה? שמשיה? למשש?
:rolleyes:

קלייטון.ש

Well-known member
מטריה? שמשיה? למשש?
:rolleyes:
אני מבין בקניית מטריות אז כבוד בבקשה.
לפני הרבה שנים, יותר מ-20, הלכתי בדיזנגוף והתחיל לרדת גשם ולא היה עלי כלום.
נכנסתי מהר לסנטר ואחרי סיבוב קצר למשביר, ושם מצאתי דוכן עם מטריות.
כל המטריות בסביבות 10-15 ש"ח, אבל היתה אחת, הכי גדולה שהמחיר שלה לא פחות מ-80 ש"ח.
הוצאתי אותה מהקופסה שהחזיקה את כולן, פתחתי אותה, הסתכלתי עליה, מששתי את החומר, סגרתי, פתחתי, סגרתי, התאהבתי, וקניתי.
היא איתי עד היום והלכה איתי באש ובמים (לא, אש לא, רוח ומים, והרבה מהם) בדרכים ארוכות ועקלקלות.
בטח סיפרתי את הסיפור הזה הרבה פעמים. כי הוא נכון ומדוייק.
זה שהוא משתנה קצת מפעם לפעם לא אומר שהוא לא נכון.

סופהו 1

Well-known member
היא איתי עד היום והלכה איתי באש ובמים (לא, אש לא, רוח ומים, והרבה מהם) בדרכים ארוכות ועקלקלות.
בטח סיפרתי את הסיפור הזה הרבה פעמים. כי הוא נכון ומדוייק.
זה שהוא משתנה קצת מפעם לפעם לא אומר שהוא לא נכון.
רציתי להציע לך לפנות למנהלת שלך. לה בטח יש כרטיס אשראי, אבל
יש לך מטריה, אתה יכול להשתמש בה כשמשיה,
ונפתרה הבעיה.

למעלה