חמאת בוטנים

חמאת בוטנים

יש לי במקרר חמאת בוטנים (תעשייתית...) שכתוב שהתוקף שלה פג כבר בינואר 2013 אבל היא נראית די בסדר, גם מבחינת המראה וגם מבחינת הטעם. האם אפשר עוד להשתמש בה? (סביר להניח שהכפית הקטנה שאכלתי לא תעשה לי רע אבל אני חושבת להשתמש בה כמרכיב לקרם לעוגה)
 

ladybug6

New member
אני מאלה שזורקים עוד לפני שהתאריך פג


יש אנשים שמסתמכים על חוש הריח והטעם שלהם ומתעלמים מתאריכים, אז לשיקולך..
 

פצית219

New member
כדאי לשאול את זה לדעתי בפורום תזונה הכללי

כי עקרונית צריך איש מקצוע לענות על שאלה כזו. יש דברים שאין בעיה לצרוך אחרי תאריך התפוגה ויש דברים שיש בעיה לצרוך אותם גם אם לכאורה נראה שהם בסדר. את צריכה לשאול תזונאית או טכנולוג מזון (איזה מייאש זה שהמקצועות כל כך משוייכים למגדרים מסויימים).
 
האמת היא שאין לי כל כך הרבה זמן

מדובר בעוגה שאני צריכה להביא למחר לעבודה. לא יודעת אם עד אז יספיקו לענות לי בפורום השכן..
 

ladybug6

New member
אם זה לעבודה לא הייתי מסתכנת


בכל זאת חצי שנה מעבר לתוקף ועוד למוצר שהיה פתוח במקרר.. אני אישית הייתי זורקת ובטח ובטח שלא מגישה לאחרים.
 
אכן, בגלל זה שאלתי

מילא, אם זה היה רק לעצמי לא היה אכפת לי, אני כבר רגילה לבעיות בעיכול


בכל אופן יש לי שתי עוגות, אחת מהן כבר מרחתי בקרם עם החמאת בוטנים ואת השנייה לא. אולי באמת אביא רק את זאת בלי הקרם..
 
תאריכי התפוגה בתעשיית המזון כמדיניות

הם מוקדמים לתאריך התפוגה המשוער באמת
כדי לקחת מקדם הגנה.
אין להם מושג איך האדם יחזיק את המוצר אצלו בבית,
או אפילו בסופר, כמה זמן המוצר מחכה מהרגע שירד מהמשאית בחוץ, עד שנכנס למחסנים.

בחורף למשל
מוצרי חלב מחזיקים זמן שבוע ויותר מאשר תאריך התפוגה הרשום עליהם.

שום דבר אני לא זורקת בגלל תאריך תפוגה
אני פותחת ומריחה
או שאני עפה אחורה מטר מהריח

ואז בשארית כוחותי זורקת
או שאני משתמשת.
חמאת בוטנים זה דבר שיכול להחזיק שנים ארוכות.
 

נטאשKה

New member
אני לא לחוצה על תאריכים

כי ידוע שהמוצרים טובים בגדול גם אחרי תאריך התפוגה, אבל כיוון שמדובר בכל זאת בכמעט שבעה חודשים - לא הייתי לוקחת סיכון. יש גבול
 
למעלה