"במיוחד לעציון"-- אז הנה תשובתי:
1. בולי, מזמן הרגשתי שאני לא מספיק מתייחס אליך בעיקר לגבי היחסים עם הסבא והסבתא--מצד הבעל. אני לא מתכוון כלל וכלל לנזוף בך, להעיר לך, לתקן, לשפץ או אפילו לתת עיצה. מבחינתך- המשחק מכור. סגור. ולכן אני לא רואה כל טעם לבוא ולהתחכם או להציע פשרה או דרך לתיקון המצב.יכול להיות, שאם יהיה "שווה" לך לשמוע לי או להקשיב לי ואני , כמובן, מקשיב לך, או אז יכול להיות שיש פתרון לבעיה. יכול להיות. אבל מראש אני בא ואומר: כל מה שנחליף בינינו הוא על בסיס מקצועי ,אלא, על בסיס חוכמת חיים- אם את מאמינה בזה... 2. עכשו אנחנו נכנסים לענין יחסי הילדים עם הורי בעלך. אני לא מספיק בקי בנושא שנוגע להם ולחמותך על כן אתייחס באופן כללי וזה יהיה אך ורק מנקודת השקפתי. מהנסיון שלי וסביבתי. ואני חוזר ומדגיש: ההתייחסות הינה כללית ולא אישית. תמיד טענתי ואטען שויכוח או מריבה או אי הסכמה בין צד אחד לצד שני אסור לו להיות על גב הילד. לא בנישואין ולא בגירושין. לצערי, הילדים משמשים קלף מיקוח ולחלופין :העונש שמשתמש צד זה נגד צד זה והטראומות הנגרמות לילדים הן בלתי משוערות. אף אחד לא יודע מראש למה הוא מוביל כאשר הוא משתמש בילדים כמטרה המקדשת את האמצעים. התוצאות נראות מאוחר יותר ומתבטאות בהתנהגות הילד ובתיחסותו הן לזה שהוביל אותו למצב שנוצר והן לזה שהוא המטרה. אני ממש מסופק אם החלטתך למנוע מילדייך להתקרב להורי הבעל הינם יעילים מעבר לנקמה או מין סוג של עונש. לא רואה בזה שום טעם אלא אך לפגם. אישית, בבעיה שיש לי עם כלתי, הציעו לי פה בפורום כמה וכמה הצעות. כולם טובות. כולם רציניות. אבל, אני לא יכול לממש אותם נגד כלתי. ואת יודעת למה? כי מחר היא לא תביא אלי את הנכד ובכלל תמנע ממנו להיות איתי כי כנראה, ואני אומר, כנראה, זהו העונש המגיע למי שמתנכל לכלתו. בולי היקרה, זו דעתי ואין עליך שום חובה להסכים איתי!!! שלך, עציון.