חמותי שתחיה

צמל*

New member
לא מצליחה למצוא את פורום חמיות וכלות. אני יודעת שיש דבר כזה אבל חיפוש פורומים עפי מילות מפתח לא קיים כאן.
חייבת לאוורר אז נבחרתם כקורבן.
יש לי חמות נהדרת. אמפטית, תומכת, פעילה, מסייעת, מבשלת טוב, מארחת. הכל. הבעיה היא שנורא משעמם לדבר איתה. אני הכלה הכי סבלנית אבל כשאנחנו יושבות אני מרגישה שיוצא לי עשן מהראש.
אני בטוחה שהיא לא היתה משעממת בצעירותה.
מתי מגיע השלב בחיים שנושאי השיחה מצטמצמים למה עשיתי בבוקר, ובצהרים, ומה אכלתי במסעדה, ואיך ישנתי והעלאת זכרונות?
ולמה היא חייבת לדבר כשיש משהו מעניין בטלויזיה? היא לא שמה לב שאני קשובה למסך?
שאלוהים יסלח לי.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מתי מגיע השלב בחיים שנושאי השיחה מצטמצמים למה עשיתי בבוקר, ובצהרים, ומה אכלתי במסעדה, ואיך ישנתי והעלאת זכרונות?
זה מתחיל בגיל מסויים אצל כולן ויש לזה גם כמה סימנים מקדימים.

אחד מהם למשל הוא כשנכנסים לפורום לא מוכר וישר מצהירים שבחרו באנשי הפורום כקורבן.

משם זה מתחיל להתדרדר.
 

קלייטון.ש

Well-known member
מה יש מעניין בטלוויזיה? אני לא צופה אז לא כל כך בעניינים.
אני מעריץ את חמותי יותר מכל אדם אחר בחיי מלבד אמא שלי. מוכן להיות איתה בכל מצב ובלי תנאים ומצידי שלא תגיד כלום. אמנם בעיקר מעניין אותה מה עשיתי בבוקר ובצהרים ומה אכלתי וכולי, וקצת אובססיבית לגבי הגירושין שלי מהבת שלה (היא אמא של אשתי הראשונה, על האמא של אשתי השניה עדיף שלא נדבר), למרות שחלפו כבר 20 שנה. אבל גם בעלה של אשתי הראשונה אובססיבי באותו עניין אז אולי הם מזינים זה את זו ולא נותנים לאש הזו לכבות.
(האמא של אשתי השניה, שלא נדבר עליה, מסכנה באמת, נכנסת לאשפוזים פסיכיאטרים ויוצאת מהם הלוך ושוב, ואפילו לא יודעים מה יש לה. אז לא נדבר עליה)
 

Zadig

Well-known member
תנצלי את תקופת הערות שלה, כל זמן שקיימת, אנשים לא שורדים לנצח.
זה אמור לספק לך כובד בחוויה שלך איתה, ופחות יענין אותך מה שמענין אותך לדבר עליו.
יש לך את הכח הזה, אולי לה, כבר לא.
 
נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
בבקשה, כאן

לא רק השקעתי דקה ורבע בחיפוש אלא גם נשארתי עוד 2 דקות לקרוא
ומה אגיד ומה אומר, ממש מפחיד מה שכותבים שם
(אולי זה מפחיד אותי כי אני כבר בגיל המדורדר. מסתבר שמדורדרים לא רק משעממים, הם גם פחדנים)
 

צליליתה1

Well-known member
תפור עלייך בול
אצלכם השיח הוא סוג של (איכשהו אתה נשמע לי, בלי להתייחס ספציפית למגדר, הרבה יותר מכשפה ממגאיה), לא?
 

צליליתה1

Well-known member
וואלה, בתמונה אתה נראה הרבה יותר צעיר.
ועדיין, חושבת שאתה האיש המתאים לתפקיד.

וכל זה מעלה שאלה נוספת, שמטרידה אותי בביתינו החדש
והיא שאלת החשיפה בפורומים
כבר דיברנו על זה , ולשונית המה חדש באמת מרחיבה את קהל המשתמשים בפורום
ואת החשיפה של כולנו לכל מיני תכנים
אלא שיש פורומים שלא אמורים להחשף, ובדיוק כמו שבזום, המון אנשים לא מבינים שרואים אותם במצלמה, כך גם כאן, מישהו נכנס, אולי בסערת נפש, אולי במצוקה, וכותב על מחלה/מצוקה, וישר הפוסט מופיע אצלי ואצלכם במה חדש.

אתמול ראיתי פוסט של מי שכותב בפורום מהסוג הזה, אני די בטוחה שאין לו/לה מושג שכל תפוז ואשתו קוראים , ועוד יותר בטוחה שמי שמנהל את הפורום לא מבין את ההשלכות. אחרת זה לא היה קורה.
 

אבח"י

Well-known member
לא נעים, אבל גם בת זוגי לא מכבדת את זמן הקשב שלי, וטורחת לבצע את עבודות קיפול הבגדים, סידור, ארגון מולי, כשאני צופה בטלוויזיה. עליי לומר מפורשות: אני מקשיב עכשיו, אני עסוק עכשיו וכו' - בלעדי זה, זמן הקשב שלי כולו עבד לה לגחמותיה. והיא איננה חמותי.
חמותי מאז שאני זוכר אותה, [ כמעט 40 שנים ] התענינה בזוטי דברים. שיחות על העולם, החיים, של X או של Y עניינו אותה תמיד. יתרה מכך, היא נהגה להוציא את המסרגות [ היא היתה סורגת אדירה, מיומנויות בלתי רגילות, צורות ודגמים בלתי רגילים על הבגד שסרגה ], ואז מתחילה לפתח שיחה שנשמעה כמו ראיון אישי, בעודה סורגת.
אבא שלי, היה טרחן ממדרגה ראשונה. על הכל הוא דיבר, הוא היה כחמותך, אבל עניינו אותו ה"טרגדיות" הגדולות בעולם. עיתונים, טורי דעה, שיחות עם חברות [ בבית האבות, לאחר שהתאלמן ] על ענייני עולם, שעמם אותנו בניו ונכדיו.
אומברטו אקו הגדיר שעמום כרעש בלתי מובן.
במלים אחרות - הקשבה מעמיקה יותר לחמות תוך נסיון למצוא את הסאבטקסט [אם יש ;-) ] ובהחלט לומר לה באסרטיביות רכה שעכשיו את מקשיבה וצופה .. מייד תתפני אליה.
 
נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
משום מה מתעוררת בי מחשבה, שהפרסום של הרשומה נועד למשוך אותנו לפורום הנטוש, חמותי ואני.
 

אבח"י

Well-known member
נכנסתי, התלהבתי משלל הפתגמים מהארכיון, שבהחלט עסיסיים ומפולפלים.
צרפתי את האתר ל"מועדפים" שלי. הצטערתי שאין אפשרות למייל, וגם הלשונית אחרי "אודות השיח" לא פועלת.
 

יוסי ר1

Active member
סלח לי שייח', אבל כמות הפתגמים מאכזבת. בכלל האתר נראה דל בתוכן. ומה נסגר עם השפם? אתה מקדים את האופנה או מאחר?
על זה השיב כבר ידידנו לואיס קרול ב"צייד הסנארק" -

"השייח' מטבעו הוא מין עוף נואש

מעונה בתשוקה נושנה:

טעמו בלבוש מגוחך – הוא לובש

אופנה של בעוד כשנה"!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
סלח לי שייח', אבל כמות הפתגמים מאכזבת. בכלל האתר נראה דל בתוכן. ומה נסגר עם השפם? אתה מקדים את האופנה או מאחר?
האתר פעל לסירוגין משנת 1997 עד 2001 כלומר עודכן לאחרונה לפני 19 שנים.
בשנים הטובות עלה פתגם חדש כל שבוע ובאחרות פעם ב...

שימי לב שיש לינקים גם לארכיון וגם לארכיון הישן שבו יש הרבה יותר פתגמים.

לגבי השפם נולדתי איתו אז אני מקדים או מאחר ?
 

פונדיצ'רי

Active member
האתר פעל לסירוגין משנת 1997 עד 2001 כלומר עודכן לאחרונה לפני 19 שנים.
בשנים הטובות עלה פתגם חדש כל שבוע ובאחרות פעם ב...

שימי לב שיש לינקים גם לארכיון וגם לארכיון הישן שבו יש הרבה יותר פתגמים.

לגבי השפם נולדתי איתו אז אני מקדים או מאחר ?
ומה לגבי הניכוס התרבותי והלעגת המבטא הערבי?
 
למעלה