חמותי...

אמיקה

New member
אי-אי-אי, מוכר - היא במקרה פולניה?

טוף, להעמיד במקום. דחוף. אני לא צוחקת, רק מכירה את הטיפוס אישית. פ´ם-פעמיים - שלוש תתחצפי טיפה (לא בגסות, אלא לעמוד על שלך, בלי להתנצל) - וזה יעבור. ניסו לתרגל עלי את השיטה - בדיוק כמו שאת כותבת (דוגמא: "זה לא שאני מתערבת לכם אבל אשה, את יודעת, צריכה להיות בלעבוסתע.." או "מה קרה שלא ניקית? את חולה..? " (גרררר) או "אני מכירה את הילד שלי..." (גרררררררררררר! ואני לא ?!)). קיצ-קיצ: להעמיד במקום בתקיפות אדיבה, בתמיכה הגבר - ולא להתנצל אף פעם! מקווה שיעזור... תחזיקי מעמד

POOH*

New member
מה זאת אומרת במקרה פולניה???

אנחנו גרים בקיבוץ של פולנים!!!!!

אמיקה

New member
טוף. אז הכל ברור..../images/Emo13.gif

די פו - באמת, אני מה-זה מזדהה איתך... דווקא החמות (הביולוגית) שלי היא מותק, אבל אימא שלה... (ועוד לא אמרתי מילה על החמות החורגת) ושלא תביני, אני דווקא אוהבת את הסבתא הפולניה הזותי, אבל יש לה יציאות -שאני מתה. לגופו של עניין אני פשוט מעמידה אותה במקום כל פעם שהיא התקף מרגיז כזה. היום אני מרגישה מספיק נוח לעשות לה חיקויים של פולנים, אז היא צוחקת, ומייד מבינה שהיא עברה את הגבול. ולפעמים אני פשוט מודיעה : "בוז´ינה (שם בדוי..
), אני יודעת איך להסתדר עם הגבר שלי. תודה." או : "רגינה (כנ"ל)... - לא טעים לי, יש משהו אחר?" (זה אכזרי - אבל עובד) וגם : "עזבי, ההורים שלי עבדו עלי שנים וזה מה יצא... " בקיצור - להעמיד במקום. או ברצינות, או בצחוק (למי שמבין עניין) ובמקרה הכי גרוע: לא לקחת ללב, זה לא אשמתה, זה האופי הפולני הארור הזה ש"מורדי אותי ביגון שאולה "
תחזיקי מעמד דורות של ילדים לפולנים עומדים מאחורייך ...
מאחותך לצרה אמיקה - הילדה הכי לא מחונכת בגן.. מילא אני אבל חברה שלי, סובלת מזה שנים... (מבחוץ זה משעשע רצח.. בחיי. אם תסתכלי על זה ככה - אולי כל העוקץ יצא.. )

או שתנסי את הדרך הבאה:

תזמיני אותם לארוחת ערב. תתני להם לגמור לאכול. תעמדי מולם ותודיעי חד וחלק שיכול להיות שיחלקו על דעתך, יכול להיות שבסופו של דבר כשתסיימי לאמר את דברייך הם לא יסכימו איתך אז את מקדימה ומודיעה שכל מה שיאמר הוא בשם שניכם וגם אם הדברים לא מדוייקים ככה אתם מרגישים ולעניות דעתך רגשות הם דבר מאוד סובייקטיבי, שמבחינתך את לא מחכה לתגובה לא בטוב ולא ברע, שאת לא מבקשת להעמיד משיהו בעמדת מגננה או לפתוח דיון בנושא. מה שאת רוצה זה פשוט להודיע קבל עם ועדה על כל מה שאתם מרגישים ושלא יגידו שלא אמרתם. אחרי שתוציאי ממך את הרעל אולי תרגישי יותר נוח לזרוק אותם לאלף עזאזל. ויסלחו לי משפחתו של בעלך שיצא לי להכירם בנסיבות משמחות מאוד שאינני סלחנית כלפי התנהגות בוטה, חסרת התחשבות ומכאיבה. בשלב הזה המרוקאית מחליטה לסתום את הפה לפני שהגנים שלה ישתלטו עליה לחלוטין נשיקות וחיבוקים

danonit

New member
יש זן של פולנים...

אלה שאצלם לא מדברים על שום דבר, לא מעלים נושאים לשיחה, לא פותחים נושאים קשים וכו´. טוב, בטח זה לא רק של פולנים אבל שיהיה. בקיצור, עם אלה יש לי עסק, לפחות כשזה מגיע לאמא. אני מדמיינת את עצמי מליון פעם אומרת דברים בצורה כזאת או אחרת, בפורום כזה או אחר אבל לפי נסיון העבר זה נופל על אוזניים שלא שומעות, המילים מתבזבזות ולא זוכות ליחס. אני לא יודעת מה יותר גרוע לא להגיד כלום או לומר דברים ולקבל התעלמות וביטול בחזרה. רק יאמר שבפעם האחרונה שקרה כזה מקרה, אני כן אמרתי לה את דעתי, אמרתי לה שזה מעליב אותי ואותנו שלא מתייחסית בכבוד למן שלנו ושתמיד אנחנו צריכים, לחכות, לקפוץ לדום ולשנות תוכניות. התגובה שלה היתה כל כך מגעילה שפשוט התחלתי לבכות והלכתי הביתה.

danonit

New member
זה אותו דבר...

הבעיה היא שהיא לא מגעילה אליי ספציפית. זה המשך של היחסים שלה עם שני הילדים שלה, אחד מפונק, עושה מה שהוא רוצה, לא מתחשב בשני והיא בלשון המעטה לא מונעת ואפילו מתערבת, לטובת האח. אין שום דבר שהשתנה מלפני החתונה לאחריה.

shelycat

New member
...............

דנה כשיגעו לעדי מים עד נפש הוא יכול לאמץ את השיטה של עמית שהודיע להוריו חד וחלק: היא(אחותו) אחראית למעשיה והיא יודעת טוב מאוד מה היא עושה והיא סתם בן אדם מגעיל ,והבא בתור שיבוא אלי ויזכיר אותה, ינסה להתערב או כל דבר אחר.......... מוזמן לסוע לרמת הגולן, לחפש דורבן לתפוס אותו, לסובב בזהירות(הקוצים) ולמצוץ לו (לדורבן יש פין באורך 60 ס"מ). מאז הם חשבו לרגע שאולי הוא התלוצץ אבל מהר מאוד הוא הבהיר שאנחנו DEAD SERIOUS בגישה שלנו ושאנחנו לא נסבול שום התערבות ביחסי האחים ולא, גם לא נסבול ניסיונות פיוס. מאז שהופנם המסר שאנחנו "גדולים" ולא רצים להורים במריבות שלנו עם אחותו ואנחנו גם לא מוכנים לסבול את הניסיונות שלהם להתערב כש"היא" (אחותו) מזעיקה אותם לעזרתה או סתם כשפתאום הם מרגישים צורך לכך, החיים שלנו הרבה יותר קלים ומאושרים למרות שאני לא בטוחה שזה מקל על חייהם.

uti

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אצלי הפולניה קיבלה "חינוך" במהלך ההכנות לחתונה שטענה שהמפיות שבחרתי בצבע של השימלה שלה.... ומיד החלפתי הכל ללבן שיהיה בצבע של השימלה שלי...היא כמעט חטפה התקף לב והיו שבועות של תחנונים שאחזור בי ורק שלא יהיה לבן ומשעמם.... שיניתי כמובן בלא ידיעתה....מאז היא מאוד משתדלת לא להתערב...וגם...כאשר יהיו לכן ילדים יהיה לכן קלף חזק עליהן - כך תוכלו לשלוט במערכת היחסים איתן - אני מראש אמרתי זאת כאילו בצחוק אבל הסובבים הבינו טוב ....טוב...על מה אני מדברת. לגבי הבעלול אז אותו זה מצחיק...כן מצחיק אותו כל העסק הפולני הוא נקרע מצחוק על סבתא ואמא שלו כל פעם מחדש....ואומר להן את זה בפנים איתו הן צוחקות כמובן...

limor 2

New member
הוי חמות, חמות...

גם שלי פולניה... באמת אין טעם לחנך או ללמד - רק לעמוד על שלך במה שמפריע לך. מסכימה שזקוק לתמיכת הבעל. בדר"כ החמה לא מעצבנת כ"כ אם את יודת שבעלך לא מסכים איתה..

אביבית1

New member
דנונית ופו היקרות

שולחת לכן
והכי חשוב תתעלמו מהן, אולי ברגע שהן יראו שאין תגובה לכל השטויות שהן מוציאות מהפה, הן תפסקנה להעיר הערות מפגרות, ולהתערב לכן בחיים.

כמעט כל החמות פולניות

גם אלו שלא,,,, לראיה, אתן יכולות להיכנס לפורום חמותי ואני ולגלות שגם 20 שנה אחרי, הן נשארות עדיין אותו הדבר, ולפעמים יותר גרוע.... אני מזמינה אתכן להיכנס לפורום חמותי ואני לשתף ולהשתתף בדיונים מהסוג הזה בדיוק!

danonit

New member
../images/Emo13.gif נראה לי...

שבזמן שהזוג הצעיר מבלה בירח דבש, החמות הטריה, לא משנה מה המוצא שלה, נוסעת להשתלמות בפולין (במלעיל)...

איילתי

New member
יש עם דומה שקוראים לו: רומנים../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

קודם כל אני ממליצה לכל הסובלות מבעיית חמה מעצבנת להכנס ולהציץ בפורום חמותי ואני. לפעמים עצוב, לפעמים מצחיק עד דמעות, אבל גם מכניס לפרופורציות נכונות. לפי שמתחילים ב"מתקפה" נגד החמה חייבים לגייס את הבעל לטובת המאבק הזה. כן, זה מאבק!!! הוא חייב לתמוך כי היא הרי תלך לקטר, להתלונן ולילל אצלו אז שיהיה בעניינים. אני לאט לאט מצליחה לחנך את בעלולי מחדש, מוציאה לו מהראש את כל השטויות שאמא שלו האכילה אותו כל השנים האלה ובעיקר מלמדת אותו מה צריך לעשות למען אישתו. מול אמא שלו הוא תמיד תמיד צריך להיות לטובתי, מה שאחר כך יהיה בינינו זה סיפור אחר. שאמא שלו תדע שהבייבי כבר לא כל כך שלה... אאאאחחחחחח, לפעמים בא לי להרוג אותה ועכשיו שבעלולי בחו"ל אני אוכלת את כל החרא. חאלס, יש לה עוד שני ילדים, שתזיין להם את השכל ותעזוב אותי לנפשי. כמו ששמתן לב, תוכלו לפגוש אותי בפורום חמותי ואני... אני יכולה לפתוח שירשור שלם עם עצמי על כל הקטעים שהיא עשתה לי אי פעם. תומכת בכל הסובלות מאותה הבעיה, פשוט צריך ללמוד לפתוח את הפה

למעלה