חמישי וסופ"ש במטבח- מה מבשלים ו/או אופים במטבח לכבוד

חמישי וסופ"ש במטבח- מה מבשלים ו/או אופים במטבח לכבוד

השבת
 

jen711

New member
מרק אפונה עם כמון

עם שינוי כמויות מהפעם הקודמת.
התכוונתי לעשות מרק לזניה אבל החלטתי להשאיר את זה לשבוע הבא מתוך עצלנות.
 

ga26

Member
מתלבט אם לאפות לחם - נראה לי שאנסה פעם ראשונה בתנור החדש.

 

ady18

Well-known member
אצלי

פרגיות בגינגר שמן שומשום בצל ירוק וסילאן על פירה בטטה
פלפל ממולא
מרק עוף
סלט חצילים בכרוב עגבניות
סלק
טחינה ביתית
ערב שישי:
לביבות בטטה+קפרזה
עוגת שיש...
 

רוני1955

Active member
הגדרה

עוגת שיש: עוגה שעומדת הרבה זמן על השיש ואף אחד לא אוכל ממנה.
 

Maldini Girl

New member
חוגגים יום הולדת

אז כרגיל הרבה יותר מידי אוכל
מרק עוף עם שקדי מרק ביתיים
חצילים ממולאים בגבינות
פלפל שושקה ממולא בשר טחון
רוסטביף
אורז לבן
במיה
חזה אווז ברוטב פירות יער
&nbsp
לקינוח עוגת בסקוויטים
 

Maldini Girl

New member
אהלן, הפעם אופה

גילוי נאות, זו פעם ראשונה שאני מנסה את המתכון. לפני כחצי שנה עשיתי מתכון אחר שכלל טיגון, הפעם ננסה אפייה.
המתכון מכאן תחת הכותרת "מנדלעך"
http://xnet.ynet.co.il/food/articles/0,14567,L-3103920,00.html
אם בא לך לחכות עוד כמה שעות ואגיד את דעתי על המתכון.
בהצלחה
 

Maldini Girl

New member
חוות דעתי

יצא נחמד. שלושה "אבלים"
1. אבל צריך להיזהר מהקימוח. כשביקשתי מאמא שלי שתקמח לי משטח עבודה היא קימחה המון וחלק מהשקדים יצאו קמחיים מאד. זה צריך להיות מקומח מספיק שלא ידבק אך לא מקומח מידי.
&nbsp
2. המטוגנים יצאו קצת יותר מוצלחים לטעמי.
&nbsp
3. אני מבינה מאד קטנה בכל הקשור לבצקים אבל לטעמי היה כדאי להוסיף לבצק מלח, כי השקדים עצמם מאד חסרי טעם. אמנם הם סופגים את טעמי המרק, אבל אני חושבת שבכ"ז קורט מלח היה עושה פלאים.
 
למעלה