מרק ירקות ותפוחי אדמה בתנור על בסיס מתכון בבלוג של אתי כק.
אחת הבנות בבית בסופ"ש זה. אז המתכונים השבוע היו צריכים להתאים לה וכבר יש לה הצעת שדרוג.
מרק ירקות רב תכליתי: משמש גם כמרק וגם כרוטב לקוסקוס.
קוביות בינוניות מחתיכת דלעת, קוביות בינוניות מינוס מ-1בטטה קטנה, פרוסות-עיגולים מ-2-3גזר (תלוי בגודל), בצל שלם (שאחרי הבישול מוציאים), צרור קטנטן שמאגד גבעולים עם העלים של פטרוזיליה+שמיר+סלרי (שגם מוציאים אחרי הבישול), חצי קופסא גרגרי חומוס משימורים עם המים שלהם, פרוסות-עיגולים 1-2 קישוא (תלוי בגודל). מי שרוצה - גם קוביות בינוניות מינוס תפוח אדמה לא גדול (לא שמתי). תבלינים לפי הטעם (אצלי: מלח (לא הרבה כי יש אבקת מרק בצל שהיא מלוחה), פלפל שחור, אבקת מרק בצל(לא הרבה כי זה מלוח), קובייה מהקפאה או שן גדולה של שום כתוש.
מכניסים את כל הירקות לסיר עם מים שיכסו אותם ועוד קצת, בצל וצרור עשבי תיבול - למעלה שיהיה קל להוציא. אפשר לקשור את הצרור בחוט שלא יתפזר ואחרי הבישול מושכים החוצה.
אחרי רתיחה מוסיפים תבלינים חוץ מהשום. רתיחה פעם נוספת, הנמכת אש למינימום ובישול על שכל הירקות רכים. במשך הבישול טועמים ומתקנים תיבול. אחרי כיבוי האש מוסיפים את השום. אם אני מוסיף תוך כדי הבישול - הטעם יוצא לי קצת חמוץ. לא יודע למה.
תפוחי אדמה בתנור.
על בסיס מתכון (ששיניתי קצת) של אתי כק בכתובת
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2501761&skip=1
כמובן שעשיתי פחות מחצי הכמות לנסיון.
4-5 תפוחי אדמה פרוסים.
בצל גדול פרוס ומפורק לטבעות.
כף לא גדושה אבקת מרק עוף (או אבקת מרק בצל).
קצת קצת קוצי טימין.
פלפל שחור (גרוס או טחון).
מלח.
3 כפות שמן זית.
פחות מ-1 כוס מים רותחים.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כמו רעפים בתבנית, עליהם מפזרים טבעות בצל.
את התבלינים מכניסים לכוס גדולה או קערה, יוצקים עליהם את המים הרותחים ומערבבים ושופכים על תפוחי האדמה.
מכסים בניר אלומיניום.
חצי שעה על חום מירבי בתנור.
שעה על חום בינוני בתנור.
מסירים את ניר האלומיניום וממשיכים בתנור עד השחמת תפוחי האדמה.
הבצל נחרך לי אבל הוא נטרף ונבלע עוד לפני שנגמרו תפוחי האדמה.
הצעת השדרוג של הבת.
בלי אבקת מרק.
להוסיף קופסא אחת שמנת לבישול, לפזר על תפוחי האדמה קוביות קטנות של חמאה, שום ולקראת הסוף בתנור מפזרים גבינה צהובה.
זה יהיה בפעם הבאה.