חמישי וסופ"ש במטבח- מה מבשלים ו/או אופים במטבח לכבוד

נטעליג

New member
תודה (גם על הקישור המעולה).

iditush forever

New member
היום אני מארחת את המשפחה שלי

מרק כתום (בטטה ודלעת) על בסיס שמנת.
קדירה של בישול ארוך - עוף עם ערמונים, פטריות, בצלי שאלוט ברוטב יין, מתכון שראיתי בטלויזיה של השף אבי ביטון.
מאפה של בצק עלים במילוי גבינות כחולות ותרד.
סלט ירוק, סלט טבולה, סלט עגבניות שרי עם בזיליקום וכדורי מוצרלה
לקינוח קרמבל תפוחים, סלט פירות ושתי סוגי גלידות תוצרת בית - קפה ולימון.

iditush forever

New member
אהה ושכחתי תפו"הא בייבי אפויים בתנור

ואורז חגיגי עם צימוקים ושקדים

Maldini Girl

New member
תמונה מהערב- חזה אווז עם ריבת פירות יער

מתכון בקטנה-
לוקחים את חזה האווז, מעסים אותו עם מעט מלח ופלפל שחור.
צולים במחבת (שמים טיפטיפה שמן, או אפילו ללא אם המחבת טובה. החזה מפריש המון שומן גם ככה) עד לדרגת העשייה הרצויה- אני התחלתי את הצלייה במחבת וסיימתי בתנור.
כשמצטבר יותר מידי שומן בתוך המחבת- מרוקנים חלק מהשומן לכלי נפרד וממשיכים לטגן עד הרמה הרצויה.
פורסים לעובי הרצוי.

לריבה-
כמות רצויה של פירות יער (אני השתמשתי ב300 גר' פירות יער קפואים)
לשפוך לסיר ולהוסיף כ50% סוכר (כלומר, 150 גר' על 300 גר' פירות) וליבה מתפוח עץ אחד.
מבשלים על אש בינונית- נמוכה תוך ערבוב מידי פעם עד לקבלת המרקם הרצוי.
מצננים.
מגישים לצד חזה האווז.

lseugy

New member
מרק ירקות ותפוחי אדמה בתנור על בסיס מתכון בבלוג של אתי כק.

אחת הבנות בבית בסופ"ש זה. אז המתכונים השבוע היו צריכים להתאים לה וכבר יש לה הצעת שדרוג.

מרק ירקות רב תכליתי: משמש גם כמרק וגם כרוטב לקוסקוס.
קוביות בינוניות מחתיכת דלעת, קוביות בינוניות מינוס מ-1בטטה קטנה, פרוסות-עיגולים מ-2-3גזר (תלוי בגודל), בצל שלם (שאחרי הבישול מוציאים), צרור קטנטן שמאגד גבעולים עם העלים של פטרוזיליה+שמיר+סלרי (שגם מוציאים אחרי הבישול), חצי קופסא גרגרי חומוס משימורים עם המים שלהם, פרוסות-עיגולים 1-2 קישוא (תלוי בגודל). מי שרוצה - גם קוביות בינוניות מינוס תפוח אדמה לא גדול (לא שמתי). תבלינים לפי הטעם (אצלי: מלח (לא הרבה כי יש אבקת מרק בצל שהיא מלוחה), פלפל שחור, אבקת מרק בצל(לא הרבה כי זה מלוח), קובייה מהקפאה או שן גדולה של שום כתוש.
מכניסים את כל הירקות לסיר עם מים שיכסו אותם ועוד קצת, בצל וצרור עשבי תיבול - למעלה שיהיה קל להוציא. אפשר לקשור את הצרור בחוט שלא יתפזר ואחרי הבישול מושכים החוצה.
אחרי רתיחה מוסיפים תבלינים חוץ מהשום. רתיחה פעם נוספת, הנמכת אש למינימום ובישול על שכל הירקות רכים. במשך הבישול טועמים ומתקנים תיבול. אחרי כיבוי האש מוסיפים את השום. אם אני מוסיף תוך כדי הבישול - הטעם יוצא לי קצת חמוץ. לא יודע למה.

תפוחי אדמה בתנור.
על בסיס מתכון (ששיניתי קצת) של אתי כק בכתובת
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2501761&skip=1
כמובן שעשיתי פחות מחצי הכמות לנסיון.
4-5 תפוחי אדמה פרוסים.
בצל גדול פרוס ומפורק לטבעות.
כף לא גדושה אבקת מרק עוף (או אבקת מרק בצל).
קצת קצת קוצי טימין.
פלפל שחור (גרוס או טחון).
מלח.
3 כפות שמן זית.
פחות מ-1 כוס מים רותחים.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כמו רעפים בתבנית, עליהם מפזרים טבעות בצל.
את התבלינים מכניסים לכוס גדולה או קערה, יוצקים עליהם את המים הרותחים ומערבבים ושופכים על תפוחי האדמה.
מכסים בניר אלומיניום.
חצי שעה על חום מירבי בתנור.
שעה על חום בינוני בתנור.
מסירים את ניר האלומיניום וממשיכים בתנור עד השחמת תפוחי האדמה.
הבצל נחרך לי אבל הוא נטרף ונבלע עוד לפני שנגמרו תפוחי האדמה.

הצעת השדרוג של הבת.
בלי אבקת מרק.
להוסיף קופסא אחת שמנת לבישול, לפזר על תפוחי האדמה קוביות קטנות של חמאה, שום ולקראת הסוף בתנור מפזרים גבינה צהובה.
זה יהיה בפעם הבאה.

נטעליג

New member
הבצל השרוף הכי טעים. אמא שלי מכינה משהו דומה עם חתיכות

גדולות יותר של בצל ומערבבת עם תפוחי האדמה (בגלל שכמות התפ"א מדוללת צריך שתי תבניות חד"פ). הבצל עדיין משחים למדי אבל סופג מהרוטב וכך לא נשרף.

שווה לנסות פעם (אבל הם יקרים יותר) בצלצלים קלופים שלמים.

למעלה