המתכון לחזה עוף בבצל ופטריות
כטבחית בינונית ומטה אני גאה למסור את המתכון הפשוט מאוד של המאכל הזה.
חזה עוף בבצל ופטריות
למתכון הזה יש גרסה נוספת שאותה אני מכינה לעיתים - עם ערמונים.
המצרכים: כקילו חזה עוף (או פילה עוף), 2-3 בצלים גדולים, קופסת פטריות (עדיף שני חצאים משני סוגים שונים), שמן זית לטיגון, מעט קמח, פלפל, מלח, מעט פפירה אדומה (אם רוצים) וכורכום*.
אפשר להוסיף עשבי תיבול כרצונכם - הפעם הוספתי מרווה
הכנה:
*מתחילים בחזה העוף - חותכים לרצועות די עבות, בערך לגודל של מה שנמכר כ"פילה עוף".
מכינים תערובת של קמח, פלפל שחור, מלח ואם רוצים גם פפריקה אדומה (אצלי מתוקה בלבד). מקמחים כל רצועת עוף.
בסיר מספיק גדול לתבשיל (עדיף רחב ובעל תחתית עבה) מוזגים שמן זית לכיסוי התחתית, מחממים על אש גדולה ומטגנים את רצועות העוף. מטגנים עד תחילת הזהבה משני הצדדים ומוציאים לצלחת מרופדת מגבות נייר.
* השלב הבא - חותכים את הבצלים (אישית אני מעדיפה בצל סגול, אבל גם בצל לבן מתאים) לרצועות ארוכות. מטגנים את הבצל בשמן שבו טוגן העוף עד תחילת הזהבה. אפשר להוסיף מעט שמן אם צריך.
השלב הבא - חותכים את הפטריות לפרוסות. (לטעמי שילוב של פטריות יער ושמפיניון מצוין) ומוסיפים לבצל, מערבבים לטיגון מהיר.
* בשלב זה מחזירים לסיר את העוף, מוסיפים תבלינים - פלפל שחור, מלח וכורכום. מערבבים היטב ומוסיפים מעט מים לרוטב. זה הזמן להוסיף גם את עשבי התיבול (הפעם הוספתי עלי מרווה קצוצים גס).
וזהו - מוכן. אפשר להגיש
גרסה נוספת של אותו תבשיל היא עם ערמונים קלופים במקום פטריות. בשילוב הזה אני מוסיפה גם שום קצוץ (כשהבצל כמעט זהוב). את הערמונים חותכים פשוט לחצי ומוסיפים במקום הפטריות כאן.
הכנה - מרגע הוצאת המצרכים מהמקרר - לכמות של קילו ורבע עוף - כחצי שעה
בתיאבון