חמישי וסופ"ש-מה מכינים במטבח

חמישי וסופ"ש-מה מכינים במטבח


אומנם יש עוד זמן לסופשבוע אבל מתחילים להרגיש אותו

ספרו ושתפו על התוכניות ומה עשיתם בפועל במטבח- באפייה ובבישול
 

ady18

Well-known member
אצלי

קציצות בשר עם חצילים
פרגיות סאטה
אורז לבן
חומוס ביתי
עגבניות חריף
סלט תפוחי אדמה
ערב שישי:
פסטה קישואים
עוגת תפוחים.....
 
אצלי

קוסקוס עם מרק אדום לצהריים + קציצות מחשי ומטבוחה, לערב דג עם חומוס, חלה על שבת עוד לא חשבתי
 

Maldini Girl

New member
התוכנית היחידה שיש לי זה שחזור עוגיות

אתמול אכלנו (אני ואחותי) עוגיית שוקולד ענקית, שהרגישה כמו בלילת- סופלה עם שוקולד צ'יפס. היה לה מרקם לח, נימוח והשוקולד היה חצי- נוזלי.
סיכמנו שנעשה לעשות שחזור.
&nbsp
חוצמזה היום בערב יוצאת עם חברה לאכול איפושהו בירושלים. ובשישי בערב מוזמנת לאירוע המשפחתי, כי אחי החורג חזק מחודשיים בחו"ל.
 

jen711

New member
אני

אתמול הכנתי את המרק ברוקולי שפורסם אתמול.
אבל אין לי אגוז מוסקט.
למה חשבתי שברוקולי זה איכסא? דווקא טעים.
חייבת לקנות בלנדר.
מחר אני אנסה להכין צלי בקר.
מסתבר שבקר זה יקר.
ואולי פנקייקס משיבולת שועל.
 

ybo4

New member
לארוחת ליל שבת

חזה עוף בבצל ופטריות
לביבות עדשים אפויות
אורז עם צימוקים ואגוזים
קנלוני ממולא בחצילים ברוטב עגבניות שרי
ניוקי בטטה ברוטב עגבניות (קנוי)
ברוקולי
שעועית צהובה שתוגש עם מעט פירורי לחם
סלט סלק קר
תפוחי אדמה בתנור - יוכנו אחר הצהרים
בנוסף לזערורים (שהפסיקו לאכול רסק ומתעקשים לאכול ביד) קוביות גזר, קוביות תפוחי אדמה, בנוסף לשעועית שיקבלו ולעוף שנפרק להם
ולקינוח - עוגת שוקולד מרשימה
בוודאי שכחתי משהו כי ברשימה המקורית היו לי 13 מאכלים...
 

ybo4

New member
ואכן שכחתי

את דלעות הערמונים הקטנות האפויות בתנור
 

ybo4

New member
המתכון לחזה עוף בבצל ופטריות


כטבחית בינונית ומטה אני גאה למסור את המתכון הפשוט מאוד של המאכל הזה.
חזה עוף בבצל ופטריות
למתכון הזה יש גרסה נוספת שאותה אני מכינה לעיתים - עם ערמונים.
המצרכים: כקילו חזה עוף (או פילה עוף), 2-3 בצלים גדולים, קופסת פטריות (עדיף שני חצאים משני סוגים שונים), שמן זית לטיגון, מעט קמח, פלפל, מלח, מעט פפירה אדומה (אם רוצים) וכורכום*.
אפשר להוסיף עשבי תיבול כרצונכם - הפעם הוספתי מרווה
הכנה:
*מתחילים בחזה העוף - חותכים לרצועות די עבות, בערך לגודל של מה שנמכר כ"פילה עוף".
מכינים תערובת של קמח, פלפל שחור, מלח ואם רוצים גם פפריקה אדומה (אצלי מתוקה בלבד). מקמחים כל רצועת עוף.
בסיר מספיק גדול לתבשיל (עדיף רחב ובעל תחתית עבה) מוזגים שמן זית לכיסוי התחתית, מחממים על אש גדולה ומטגנים את רצועות העוף. מטגנים עד תחילת הזהבה משני הצדדים ומוציאים לצלחת מרופדת מגבות נייר.
* השלב הבא - חותכים את הבצלים (אישית אני מעדיפה בצל סגול, אבל גם בצל לבן מתאים) לרצועות ארוכות. מטגנים את הבצל בשמן שבו טוגן העוף עד תחילת הזהבה. אפשר להוסיף מעט שמן אם צריך.
השלב הבא - חותכים את הפטריות לפרוסות. (לטעמי שילוב של פטריות יער ושמפיניון מצוין) ומוסיפים לבצל, מערבבים לטיגון מהיר.
* בשלב זה מחזירים לסיר את העוף, מוסיפים תבלינים - פלפל שחור, מלח וכורכום. מערבבים היטב ומוסיפים מעט מים לרוטב. זה הזמן להוסיף גם את עשבי התיבול (הפעם הוספתי עלי מרווה קצוצים גס).
וזהו - מוכן. אפשר להגיש
גרסה נוספת של אותו תבשיל היא עם ערמונים קלופים במקום פטריות. בשילוב הזה אני מוסיפה גם שום קצוץ (כשהבצל כמעט זהוב). את הערמונים חותכים פשוט לחצי ומוסיפים במקום הפטריות כאן.
הכנה - מרגע הוצאת המצרכים מהמקרר - לכמות של קילו ורבע עוף - כחצי שעה
בתיאבון
 

שרון 337

New member
תודה על המתכון ,העוף הפטריות והבצל ,שילוב מעולה.

ובוודאי גם טעים.
 

TCHM

New member
סוף שבוע של אפית לחמים

חזרנו והתברר שמלאי הלחמים/לחמניות בהקפאה עומד על 0.
אז היו צאבטות, על בסיס מחמצת מהירה - לחם ולחמניות שיפון,
לחם זיתים, לחם אגוזים ולחם לבן .
בתמנה צבאטה. (המתכון נמצא אי שם בפורום).



 

נטעליג

New member
בלי קשר למתכון שTCH ייתן לך (ואני בטוחה שמצויין)-

המתכון של נירה רוסו.
מותר לך מוצרי חלב?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
החתך נראה מזמין מאד

רק ילמדנו מר מה פירוש מחמצת מהירה, האם הכוונה לסוג של סטרטר/בצק מקדים ?
 

TCHM

New member
כן, בצק מקדים עם תוספת שיוצרת טעם של מחמצת.

 

TCHM

New member
הבהרה, המחמצת אינה מתייחסת לצאבטה, רק ללחמים הנוספים.

 

TCHM

New member
בטחחח, חמאה וממרח כבד וגם בשמן זית וזעטר


 
למעלה