מסכימה לחלוטין. ללויה -
מטרת הפורום פה היא לדבר על ספרים וסופרים וכל מה שקשור. כל דעה על כל ספר, תתקבל בברכה. זאת כולל דעתו של שושן פרא. וזה כולל את דעתך (שעולה לי כבר על העצבים). חמסין אכן ספר נהדר. קראתי אותו ואני מפנה את חברי וידידי לקרוא אותו. אולם, להגיד על כל ספר אחר בספרות הישראלית כי אינו שווה את קליפת השום? בואי נעשה סקירה קצרה על הספרות הישראלית בשנים האחרונות. אני מודה מראש, כי איני פריקית גדולה של ספרות ישראלית, ורק לאחרונה אני התחלתי לעיין בה ולקראה. ע"כ רמת הדע שלי פה היא בסיסית. *א.ב. יהושוע. אמרת כי את ספרו האחרון אפשר לקצר לחצי (מסכימה..). מה עם ספריו האחרים? האם אף אחד מהם לא נכלל אצלך בהגדרה יצירה? (ומי את שתקבעי מהי יצירה בכלל?) *מאיר שלו. האם אין אף ספר שלו ששווה לדעתך קריאה? עשיו? *אברהם הפנר - הספר היחסית חדש, כמו אבאלר כמו אלואיז הוא ספר נפלא. בכלל, אבהרם הפנה הוא
יוצר נפלא. *עמוס עוז, גרוסמן (לפני שהפך ללא זה ולא זה, ושוב, מסכימה עם הקביעה), אתגר קרת, סייד קשוע, יהושע קנז, שופמן, יהונתן גפן, דורית רבניאן, אורית שחם גובר (ספרה על יום הכיפורים נפלא..), יהודית קציר, גפי אמיר, כליל זיספאל, אלונה קמחי, גיל הראבן, שולמית הראבן, בתיה גור, סביון ליברכט. האם כל אלה לא צריכים להקרא סופרים? יוצרים? באשר לסגנון הודעותייך, אני מסכימה עם מה שאת אומרת על חלק מהדברים. אבל ההשתלחות שלך באנשי הפורום שאינם בדעה אחת איתך, הופכת את הדעה שלך למשהו שאין אני רוצה לשמוע. למה? כי היא מובאת בנימה של התנשאות, שחצנות, ועליונות, כלפי הזולת. את נשמעת כמו בחורה אינטיליגנטית, וע"כ, הייתי מקווה שזה אפשרי כי תשני את נימתך ותביעי את עמדתך מבלי לצאת כנגד דעות שונות או כנגד שאר משתתפי הפורום. ולשושן פרא, אני באמת מכל ליבי ממליצה על ספרה של אביגור-רותם. ספר נפלא, ולדעתי, אף לא מדכא
שתי הערות לסיום: *אני מצטערת על הנימה השדידקטית בה כתובה הודעתי. קראתי זאת שוב וזה נשמע נורא. *תודה ענקית לעופר ב.ה. שעזר לי להרכיב את רשימת הסופרים והסופרות העבריים. תודה טיפשון