"חמסין וציפורים משוגעות" מחר ראיון

"חמסין וציפורים משוגעות" מחר ראיון

מחר, שבת 19/01/02 בשעה 11.30 בבוקר, בתוכנית "קריאה ראשונה" של אבירמה גולן בערוץ 2 - ראיון עם גבריאלה אביגור-רותם על ספרה (הנהדר) "חמסין וציפורים משוגעות"

לויה

New member
הפרא הרדוד ו"חמסין"!

מנדלי קורא ספרים גם קנה את כל 10000 העותקים שנמכרו עד היום ואשר ממשיכים להמכר בקצב מרשים כבר כשנה בעוד ספרים שיצאו ביחד איתו כבר שקעו בתהום הנשיה או נגרסו, שילם לפרופ´ שקד כדי שיצהיר שזה "הספר הטוב ביותר שנכתב בעשור האחרון". אנס את מלצר ממעריב ליעץ לקורא לקרוא את הספר ולו כדי להזכר מה משמעות המושג "יצירה", פיתה את דליה קרפל לנסח את כותרת המשנה בראיון עם אביגור-רותם "קואליציה של קוראים וכותבים החליטה שזה הספר העברי הטוב ביותר שנכתב בשנים האחרונות", הפנה אקדח לרקתה של דליה יאירי מרשת ב´ואילץ אותה להעניק לו את "זר השושנים" כספר החודש של פינת הספר הטוב בתוכניתה, גרר עם כבלים באחוריי מכוניתו את שירי ארצי ("מצב הרוח") ואת אבירמה גולן ("בקריאה ראשונה") עד לסוף העולם, ל"חור" (היפהפה) שבו אביגור-רותם מתגוררת כדי להקליט תוכנית טלויזיה עליה ועל ספרה, וכלא בצינוק את וועדת פרס ראש הממשלה עד שיצא עשן לבן שהעיד כי הוחלט להעניק לאביגור-רותם את הפרס השנה על "חמסין". וכל זה - בלי לקרוא את הספר כי הוא נשמע "מדכא". פרא - מה בדיוק קראת בשנה האחרונה? את יחמוביץ ומשפחת לפיד? את רם אורן? למה קשה לך לפרגן לאנשים שמתלהבים מיצירה יוצאת דופן בים הבינוניות והשעמום של הספרות העברית של השנים האחרונות?

lady_anne

New member
בהחלט יש מקום לפרגן לאנשים

שמתלהבים מיצירה יוצאת דופן וכו´, אך מאידך אין סיבה שאותם אנשים יתייחסו לכל שאר היצירות שנכתבות בארץ בבוז כאל שממה תרבותית מוחלטת.

לויה

New member
מצטערת, אבל

יכול להיות שהחוויה שהיתה לי מקריאת "חמסין" מקשה עלי להנות מספרים אחרים עבריים. ואגב, זו תגובה ששמעתי ממספר לא מבוטל של אנשים שקראו את "חמסין". יחד עם זאת, אני באמת משתדלת לקרוא כל ספר עברי שנראה לי רציני אשר יוצא. קראתי את כל הגרוסמנים האחרונים, (הוא סופר לנוער או למבוגרים? לטעמי שעטנז) את א.ב. האחרון (אפשר לקצר לחצי), את העמוס-עוזים האחרונים (אכזבה. נפילה). קראתי את צרויה שלו, מירה מגן, הדיה וצר לי לומר שהם מאד בינוניים אם כי אני מודה ומתוודה מאד קריאים.הבעיה שאתה מסיים את הקריאה בהרגשה של SO WHAT לצערי הרב, הספר היחידי בשנים האחרונות, למעט "חמסין", שהשאיר אצלי איזה משקע, שהיה חוויה שנשמרת בזכרון הוא "שואה שלנו" של גוטפרוינד. זאת בנוסף לספרים של ס.יזהר של העשור האחרון. אם פיספסתי איזה ספר מרשים - אשמח לשמוע המלצות.

כי ההתלהבות הזו מתוזמרת מדי.

מנין ל"אנשים שמתלהבים" מה ישודר מחר אצל אבירמה גולן? אני לא ראיתי שזה מתפרסם בעיתונים. היחצנ\ית יכול\ה לדעת את זה, אבל לא "הקורא התמים". גם רשימת המבקרים\ידוענים שפורטה כאן מעידה על עניין מקצועי בקידום הספר. לשאלתך, הספר האחרון שסיימתי הוא "סיפור פשוט" של עגנון. בברכה, הפרא הרדוד (דווקא מוצא חן בעיניי השם הזה)

לויה

New member
מנין הידע?!

1)מישהו מהיחצנים של אביגור-רותם או של אבירמה גולן טרח לפרסם באחד העיתונים מי הסופרים שיתארחו בתוכנית (איני זוכרת באיזה עיתון. כבחורה שטחית אני מדפדפת בכל עיתוני סוף השבוע. אולי זה היה עכבר העיר, אבל בלי נדר. אל תתפוס אותי במלה. אולי בפרומו של התוכנית בטלויזיה עצמה). 2) כחסידה שוטה של אביגור-רותם עוד מימי "מוצרט לא היה יהודי", קניתי את "חמסין" כשעדיין ריח בית-הדפוס עליו, ואחרי שהתרשמתי עמוקות, אני עוקבת אחרי כל מה שנכתב ומשודר עליה. יש לי קובץ "גבי" במחשב. אתה יכול לאהוב זאת או לא. דעתך לא נחשבת כל עוד הסקת שהוא "מדכא" ללא שקראת אותו ועל סמך איזה חוות דעת מהאקדמיה הספרותית של האינטרנט. זו בעיני רדידות. 3) עגנון נהדר. "ספור פשוט" הוא רק אחד מכתביו שמוכיח את גאוניותו. בהחלט סופר שאפשר לשוב ולקרוא אותו חזור וקרוא. אביגור-רותם אינה עגנון,אבל גם ספריה שיכים "לקלאסה" שאפשר לשוב ולקרוא פעם ועוד פעם.

lady_anne

New member
אני ממליצה לך, פרא רדוד

לקרוא סוף סוף את הספר המדובר, וככה אולי יפסיקו להטיח בפניך את בורותך הגורפת בכל דבר ועניין. אני ממש לא מבינה איך אתה יכול שלא להתחבר לספר שכל גדולי האומה אמרו עליו וגו´. עד שלא תקרא את הספר אפילו אם תגיד שבוקר בחוץ אני אפתח את החלון כדי לוודא !
ורגע של רצינות לסיום: על טעם ועל ריח וכו´.

לויה

New member
מה הזלזול הציני הזה?

מישהו מאיתנו, כולל פרא וגב´ אן, חוץ מאשר לקרוא פה ושם ולגבב מילים בפורומים של אינטרנט תרם משהו לחקר וביקורת הספרות? איזה גדולי האומה? אתם בני סמכא להפוך את פרופ´ שקד לבדיחה? ואף אחד לא הטיח בפרא את בורותו הגורפת. ההטחה היתה על דעתו על ספר שלא קרא. אם כי, צר לי, אבל הבעת דעה על סמך ה - READER DIGEST לא מוסיפה כבוד והערכה.שיספר לנו קצת על "ספור פשוט". אשמח לשמוע.

lady_anne

New member
כשמגיע - מגיע

ואני לא נוהגת לזלזל בבני-אדם unless זה מגיע קודם מצידם. אף אחד לא זילזל בפרופ´ שקד אבל הפורום הזה לא מוגדר כ"פורום מומחה" ולפיכך גם לאנשים שאינם מומחים יש זכות מלאה להביע כאן את דעתם מבלי שתשתלחי בהם ותבטלי אותם מכל וכל, לויה. לצערי הויכוח הזה סוטה מתחום הספרות לתחום הכישורים החברתיים ואין לי עניין בו. כולי תקוה ששושן-פרא יצליח להחזיק מעמד מול האתגר שהצבת בפניו ולא "יספר לנו קצת על סיפור פשוט" מהטעם שלאתגר הזה יש ניחוח של שיעור ספרות בכיתה ו´. בריאות ואושר.

לויה

New member
ספור פשוט של עגנון- כיתה ו´?

ואת לא שמה לב לזלזול שאת מפגינה? ניסיתי להתגונן על האשמות ציניות של איזה פרא-אדם שהופך לבדיחה ספר שלא קרא. כן, אני מזלזלת זלזול עמוק במי שלועג למי "שמייחצן" ספר שקרא ונהנה מאד ופוסל את הספר ע"ס חוות דעת באינטרנט. וזה שזה אינו "פורום מומחים" (משהו שאני מסכימה איתך- רחוק ממומחיות) לא פוסל לצטט דעתו של מומחה. וכאשר בסרקזם מכנים מומחה "גדול האומה" זה זלזול.

lady_anne

New member
הפוסל במומו פוסל

ואם החדר הזה "רחוק ממומחיות" והדבר היחיד שחשוב לך הוא דעת המומחים אשר תורמים לביקורת הספרות וכו´ - מדוע את כאן? מדוע לנסות ולהחדיר דעת בקהל של שוטים חסרי בינה (ואני מקצינה בכוונה הפעם) כאשר ברור שמכאן לא תצמח הישועה? כאשר אמרתי "גדולי האומה" לא התייחסתי לאדם ספציפי וצר לי אם פגעתי בך באופן אישי. כמו כן כנראה שלא הבהרתי היטב את דבריי: "סיפור פשוט" של עגנון וודאי אינו ברמה של כיתה ו´, אבל המשפט "אולי תספר לנו קצת על..." הזכיר לי את הסיגנון של מורותי לספרות מאז. בשמחות.

לויה

New member
עוד מילה אחת

מי שקרא את הראיון בהארץ עם אביגור-רותם ידע 90% מאינפורמציה שפרטתי גם בלי להיות שליח של הסופרת. מי שהחלק היחידי שהוא קורא בעיון בעיתונים הצהובים שלנו, והתוכניות היחידות שהוא מקפיד לא להחמיץ בטלויזיה הממוסחרת שלנו הן תוכניות התרבות יכול היה להשלים את 5% הנותרים.

Purple Rain

New member
אח לויה...לויה...

כמה אנרגיה שאת (או שמא אתה?) מבזבזת בלקטול סופרים וספריהם ובלשחק אותה את הברומטר הספרותי (עלק) על-פיו יישק דבר. קצת פחות חשיבות ונפיחות עצמית וכולנו נהיה מרוצים.

אושר מ

New member
מסכימה לחלוטין. ללויה -

מטרת הפורום פה היא לדבר על ספרים וסופרים וכל מה שקשור. כל דעה על כל ספר, תתקבל בברכה. זאת כולל דעתו של שושן פרא. וזה כולל את דעתך (שעולה לי כבר על העצבים). חמסין אכן ספר נהדר. קראתי אותו ואני מפנה את חברי וידידי לקרוא אותו. אולם, להגיד על כל ספר אחר בספרות הישראלית כי אינו שווה את קליפת השום? בואי נעשה סקירה קצרה על הספרות הישראלית בשנים האחרונות. אני מודה מראש, כי איני פריקית גדולה של ספרות ישראלית, ורק לאחרונה אני התחלתי לעיין בה ולקראה. ע"כ רמת הדע שלי פה היא בסיסית. *א.ב. יהושוע. אמרת כי את ספרו האחרון אפשר לקצר לחצי (מסכימה..). מה עם ספריו האחרים? האם אף אחד מהם לא נכלל אצלך בהגדרה יצירה? (ומי את שתקבעי מהי יצירה בכלל?) *מאיר שלו. האם אין אף ספר שלו ששווה לדעתך קריאה? עשיו? *אברהם הפנר - הספר היחסית חדש, כמו אבאלר כמו אלואיז הוא ספר נפלא. בכלל, אבהרם הפנה הוא יוצר נפלא. *עמוס עוז, גרוסמן (לפני שהפך ללא זה ולא זה, ושוב, מסכימה עם הקביעה), אתגר קרת, סייד קשוע, יהושע קנז, שופמן, יהונתן גפן, דורית רבניאן, אורית שחם גובר (ספרה על יום הכיפורים נפלא..), יהודית קציר, גפי אמיר, כליל זיספאל, אלונה קמחי, גיל הראבן, שולמית הראבן, בתיה גור, סביון ליברכט. האם כל אלה לא צריכים להקרא סופרים? יוצרים? באשר לסגנון הודעותייך, אני מסכימה עם מה שאת אומרת על חלק מהדברים. אבל ההשתלחות שלך באנשי הפורום שאינם בדעה אחת איתך, הופכת את הדעה שלך למשהו שאין אני רוצה לשמוע. למה? כי היא מובאת בנימה של התנשאות, שחצנות, ועליונות, כלפי הזולת. את נשמעת כמו בחורה אינטיליגנטית, וע"כ, הייתי מקווה שזה אפשרי כי תשני את נימתך ותביעי את עמדתך מבלי לצאת כנגד דעות שונות או כנגד שאר משתתפי הפורום. ולשושן פרא, אני באמת מכל ליבי ממליצה על ספרה של אביגור-רותם. ספר נפלא, ולדעתי, אף לא מדכא:) שתי הערות לסיום: *אני מצטערת על הנימה השדידקטית בה כתובה הודעתי. קראתי זאת שוב וזה נשמע נורא. *תודה ענקית לעופר ב.ה. שעזר לי להרכיב את רשימת הסופרים והסופרות העבריים. תודה טיפשון

לויה

New member
הי אושר. WELCOME TO THE CLUB

כיוונתי לספרים של השנים האחרונות, שלטעמי דלים. ולרשימה שלך: א.ב יהושע המוקדם נהדר. מאד אהבתי את המאהב וגרושים מאוחרים. את שני האחרונים לא. מאיר שלו - יודע לספר סיפור. כיף לקרוא אותו. אבל - באף ספר אין דמות שהוא בונה סביבה את הספר ולא שאין פוטנציאל לכך. יש לו דמויות שאם היה מפתח אותן במקום להתרכז בפיליטוניות היה עושה טוב לספריו. עוז המוקדם גדול. מיכאל שלי נהדר. קופסא שחורה ומנוחה נכונה טובים. ארבעת האחרונים (לדעת אשה וכו´)- נפילה. גרוסמן -חיי אהבה ועוד יותר ספר הדקדוק הפנימי נהדרים. אח"כ: כבר אמרתי. קנז- התגנבות יחידים ובדרך אל החתולים מצוינים. שני האחרונים - נפילה. גפן- משורר ילדים נפלא. סופר - לא לדעתי. שולמית הראבן- מיוחדת, מקורית וחכמה. הבת שלה וכל יתר הרשימה של גפי ודפי NOT MY CUP OF TEA . אני אוהבת ספרים עם "בשר" והרשימה שהבאת זה "שניצל סויה". סייד קשוע -רק נולד. כבר להגדיר אותו כסופר? ובעיקר עוד לא קראתי ויש לי רתיעה מהחגיגה סביב הערבי "המיוהד" שעושים סביבו. קרת? סטנדאפיסט מוכשר מאד, אבל התחכום הפוץ-מודרניסטי לא לטעמי. ראביניאן- הראשון טוב. השני לא בשל. אולי החגיגה סביבה העלתה לה את הפיפי לראש. מי עוד ציינת? לא זוכר. התנ"ך ספר מצוין. גם עגנון נהדר. ס.יזהר מעולה. ושיהיה לך רק אושר ואושר (מצידי גם עושר כל עוד לא פילחת אותו מכיסי הדל)

למעלה