חמשת ההתפתחויות הטכנולוגיות ב-5 השנים הבאות

התפקיד של מוקשים הוא לא לפוצץ אנשים.

זו טעות שהרבה אנשים נכשלים בה. שדה מוקשים לא נועד להשמיד כוח (כי רק אידיוט מושלם יעביר כוח דרך שד"מ אחרי שהוברר שהוא שד"מ) - ולכן בשד"מים מסודרים יש גדרות. תפקידו של שד"מ הוא לעכב ולתעל כוח. כל שד"מ הוא פריץ, אבל הרעיון של שד"מ הוא להגיד לטור השריון, או לכוח החי"ר - "אל תעבור דרך פה. חבל לך על המאמץ, ייקח לך הרבה זמן ואבידות לפרוץ פה נתיב. לך מסביב או חפש משהו יותר קל לעשות."

deathcaster

New member
אתה שוב מסיט את הנושא

לא דיברתי על שדה מוקשים, דיברתי על המוקש הבודד שתפקידו הפרקטי ולא התו"לי הוא להתפוצץ ברגע שמישהו עולה עליו- אני טועה? בוא שוב ננסה לחזור לטיעונים המקוריים. אני טועה שזה יותר זול? אני טועה כשאני טוען שרוב המוקשים בעולם לא מתפוצצים סתם ככה בגלל תנועות טקטוניות או תנועות אחרות של קרקע?

מסיט את הנושא?

כשבפורום חדשות המדע אנחנו מפתחים דיון בנושאי מיקוש, נראה לי שהנושא כבר הוסט מזמן. לענייננו: מתג הכספית לא מהווה חלק מהמנגנון שמופעל באופןו נורמלי (כשדורכים על המוקש), אלא נועד למנוע הזזה של המוקש . כפי שאמרתי, זה סוג מסוים מאד (ונבזי לחלוטין, אגב) של מוקש, ולא מהווה תחליף תפקודי לגביש פיאצו -אלקטרי, לפחות במוקשים שאני מכיר. אבל עזוב את כל זה; מה שרציתי בכלל לספר היה משהו שנתקלתי בו לפני כמה שנים: נוגדנים נגד מוקשים! http://www.springerlink.com/content/u713574244g78277/ כל הראש באימונולוגיה.

deathcaster

New member
חחחחחחחחחחח

לא סתם אני הכי אוהב אימונולוגיה מכל מדעי החיים... למען האמת הייתי בטוח שאתה הולך לעשות לי RICKROLL
תשאיר את זה להודי וכמה יפנים בכדי שיחשבו לשלב בין נוגדנים ובין מוקשים... מטורף
טוב אני עדיין לא מסכים איתך....אבל סתמת לי ת'פה עם המאמר הזה.. אז נסגור את הוויכוח

deathcaster

New member
ואנקדוטה לגבי סעיף 2

כיום, מכשירים של זיהוי ע"ב טביעת אצבע כבר זולים יותר ממכשירים של "הדפסת כרטיס" שמשתמשים בכרטיסים מגנטיים. לא רחוק היום לדעתי, שהארנק שלנו לא יהיה כרטיס הויזה, אלא טביעת האצבע שלנו או כמו שרשום מעלה, הקול שלנו או רשתית העין.

למעלה