חמש שאלות לכל משתתפי הפורום.

johnson1980

New member
חמש שאלות לכל משתתפי הפורום.

1. ביום-יום, יוצא לכם להגיד כמה משפטים שהם לא לגמרי מדויקים\מעניינים? אתם מצחיקים במשך 16 שעות ביממה? 2. יוצא לכם ככה מדי פעם לרכל על מישהו שאתם מכירים? 3. היתה לכם פעם אהבה נכזבת שלא ידעתם איך להתמודד איתה, והתנהגתם קצת מוזר בגללה? 4. כל האנשים שאתם פוגשים (בפרט אנשים שגרים איתכם בלית ברירה) מוצאים חן בעיניכם? 5. אף פעם לא יצא לכם לאכול עם הידיים? (או לאכול בכלל) מציע לכם לחשוב קצת על הנושאים האלו לפני שאתם פותחים ג'ורה על אנשים שאתם לא מכירים בכלל.

quarantine

New member
תוסיף עוד כמה שאלות

6. לא יצא לכם להלל את עצמכם במשך כל היום? 7. לא יצא לכם להתנשא מעל אנשים אחרים? 8. לא יצא לכם להסתכל על צלחת של אדם אחר מבלי שהסתכלתם על שלכם? 9. לא יצא לכם להעריץ את עצמכם בסתר? 10. לא יצא לכם לחשוב שאתם אולי האדם הכי מושלם עלי אדמות?

quarantine

New member
על השאלות שלך אנשים יכולים לענות בחיוב

ועל שלי יענו בשלילה על הרוב. ותנחש מה שיפרה ענתה על כולם בחיוב. רק אתה בחרת לקחת את דברים חסרי משמעות שהיא עשתה.

johnson1980

New member
תשובות

6. לא, למרות שתכלס הייתי רוצה 7. ברור שיצא לי. כולנו מתנשאים ביום יום מעל אנשים אחרים. גם אתה מתנשא מעל שפרה מאחורי המקלדת. 8. כן, יצא לי. לא כולם מודעים לעצמם תמיד. 9. בטח. אתה לא מעריץ את עצמך לפעמים? 10. לא, ואני לא יודע על סמך מה קבעת ששפרה כן

quarantine

New member
אני בחורה נתחיל מזה.

לגבי 7 אני לא מתנשאת מעל שיפרה. אני חושבת שאם הייתה לה קצת ענווה היא הייתה בחורה מדהימה. מכיוון שהיא לא, בשבילי היא חטאה בחטא הגאווה וזה נותן לי מקום לתקוף אותה. לגבי 9. לא אני לא מעריצה את עצמי. אבל הלוואי ויכולתי:) לגבי 10. קבעתי ששיפרה חושבת שהיא מושלמת לפי השיחה הקצרה שלה עם לאון. לאון:מה היית משנה בעצמך, בין אם זה משהו חיצוני או באישיות, שיפרה: הייתי משננה את הראייה שלי לאון(במבט לא מאמין) אומר לה : וזהו??? שיפרה: כן לאון: טוב, כנראה שאת מאוד שלמה עם עצמך שיפרה: שתקה.

johnson1980

New member
קודם כל סליחה על הטעות:)

גם אני הייתי אומר שאני לא אשנה בעצמי כלום, לא בגלל שאני מרוצה מעצמי במאה אחוז אלא בגלל שאני חושב שכל אחד לפחות חיצונית הוא מי שהוא, ולא צריך להשתנות. זה שהיא אומרת שהיא לא רוצה לשנות בעצמה כלום לא אומר שזה מתוך אהבה עצמית מוחלטת, היא פשוט השלימה עם מי שהיא. אם הייתי רואה בחורה גאוותנית בטלוויזיה בחיים לא הייתי "מגן" עליה, אבל אני באמת לא רואה שום דבר מתנשא בהתנהגות שלה.

mooolly

New member
שאלה בשבילך ובשביל כל אוהדי שיפרה

בחיים האמיתיים, כשמישהו לא הסכים עם דעתכם, זלזלתם לו באינטליגנציה? הנחתם שהוא נחות ושדעתכם היא "אמת" הנשגבת מבינתו?

כן שיפרה היא מלכת המקרר בבית......./images/Emo6.gif

אף אחד לא נוגע בלי רשות המלכה במקרר.......

קרמפה

New member
../images/Emo20.gifתשובה, אבל רצינית.../images/Emo65.gif

לא עם מישהו שפגשתי הרגע, אבל אם זה מישהו שאני מכיר ממש טוב, למשל מישהו שאני תקוע איתו חדשיים בבית. ואני כבר מכיר אותו מספיק טוב בשביל לדעת שהוא לא באמת מקשיב, וששום דבר שאני אומר לא ישנה את דעותיו. שהוא מחזיק במספר אכסיומות, פרות קדושות, שכל הטלת ספק בהן תיחשב בעיניו כחילול השם לא פחות. אני תמיד מצדד בהבאת דוגמאות אז הנה: עינב התעצבנה אתמול או שלשום על זה שאנשים שוברים ביצים לתוך כוסות. היא נדלקה מזה כאילו מינימום חירבנו לה על הכרית. מבחר ציטוטים: "ביצים בתוך כוסות!!! בחיים שלי לא ראיתי דבר כזה! יש פה אנשים לא יודעת איפה גידלו אותם! ביצים בתוך כוסות!! אין! אין! אין דברים כאלה!! פעם הבאה שהוא שובר ביצה בתוך כוס אני שוברת לו אותה!" וכוליי וכוליי, באמת שקיצרתי פה. אבל הכל תוך כדי צעקות. עכשיו, אני לא נוקט פה עמדה בעד או נגד שבירת ביצים בתוך כוסות למרות שזה בהחלט עניין חשוב והרה גורל. אבל תסכים איתי שזה לא משהו שצריך להתייחס אליו בכזו מידה של שחור ולבן. אפשר לדבר על העניין. אבל אצל עינב זה לא ככה. אצל עינב יש קוים אדומים מאוד ברורים שמעבר להם אין שום מקום לשיחה. וזה לא חשוב הם קשורים לחילול השם, לשבירת ביצים, או לשפיכת שמן לאסלה. פשוט אי אפשר לדבר על הדברים האלו. ולכן אי אפשר לנהל איתה שיחה מעמיקה. אז כן, אחרי חדשיים בבית עם אדם כזה, בהחלט הייתי יכול להימנע משיחה, ולא בגלל שאני יותר חכם, אלא פשוט כי אי אפשר לדבר איתו.

רק לרענן את זיכרונך כן..

הגברת הראשונה שיפרה,כל דעה שהיא לא כמו דעתה בטלה במיידית,לא מאפשרת לאף אחד להביע את דעתו,מתחילה ויכוח ומסיימת במיידית אם היא מרגישה שדוחקים אותה לפינה,מתערבת סידרתית וכמובן (הדובדבן שבקצפת)בטוחה שהיא הכי "חכמה"...

קרמפה

New member
אתה רוצה לרענן את זכרוני אז תרענן אותו.

תן דוגמאות. תן ציטוט או לפחות דוגמה לויכוח כזה. אל תדבר סתם באויר. לא היה דבר כזה, שפרה לא מתחילה ויכוחים אפילו, היא מנסה להתחיל דיונים. לצערי ולצערה יש נורא מעט אנשים בוילה שאפשר באמת לדון איתם על משהו.

johnson1980

New member
כן, קרה לי

וקרה לכל אחד ואחד מדיירי הבית. אבל אצל שפרה כל פעם שהיא משתתפת בויכוח ישר נוצר בעיניך הרושם שהיא מזלזלת באינטליגנציה. אני אף פעם לא ראיתי שהיא מזלזלת באינטליגנציה של צבר, לאון, איתי, ונסה או רנין.

קרמפה

New member
../images/Emo45.gifהאנשים לא מבינים שהכל בראש שלהם

אין להם דוגמאות וסימוכין, רק "רושם כללי". איך אפשר להתווכח עם זה? רושם מול עובדות...

קרמפה

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo41.gifקצת נמאס לחזור כמו תוכי../images/Emo41.gif

במיוחד שכל מי שתוקף את שפרה עושה זאת בהודעה ממוצעת של שורה וחצי בלי להביא אפילו חצי דוגמה, סתם להאשים. אבל הנה בכל זאת. שפרה לא חושבת שהיא מושלמת, ובטח לא מעריצה את עצמה. כבר הסברתי פה מספר פעמים שאפשר לראות ששפרה מאוד לא בטוחה בעצמה ולא בצדק. כשהיא מדברת היא אומרת הרבה פעמים "אני חושבת", ו"כאילו". מה שמראה שהיא מודעת שכל מילה שיוצאת לה מהפה היא בסה"כ הדעה שלה, ושדעות של אחרים יכולות להיות נכונות באותה מידה. תנועות הגוף שלה גם מראות את אותו דבר. מחר אינה תכנס לבית ואז תוכל לראות איך מתנהגת בחורה שבטוחה שהיא הכי יפה בעולם. אז תשפוט ותשווה. שפרה לא מתנשאת מעל אף אחד, ועד לא מזמן עשתה הכל בשביל להיות בסדר עם כולם, אפילו עם עינב ויוסי. אחרי שיוסי קרא לה שרמוטה וכאב לו הגב, היא היתה היחידה שהציעה להזמין לו רופא. כשאיתי שאל את הבנים למה הם מתרחקים ממנו, שיגידו לו אם משהו מפריע בהתנהגות שלו, אף אחד לא הוציא מילה עד ששפרה הצטרפה לשיחה והיתה היחידה שאמרה לו מה מפריע בהתנהגות שלו. כדי שיוכל להשתפר. בתגובה הוא הגיב כבן אדם קטן מאוד והעמיד אותה להדחה. עד אותו רגע חיבבתי אותו. אבל כן, יש שינוי בהתנהגות של שפרה. אחרי התקרית עם תיאום ההדחה, כשעינב אמרה שהיא לא רוצה אותה בבית, ואחרי התקרית עם יוסי, שפרה הבינה שלא משנה כמה נחמדה היא תהיה הם ישנאו אותה תמיד. ומאז היא הפסיקה לנסות להיות נחמדה אליהם. אפשר להאשים אותה??? הם לא סבלו אותה ולא ניסו להתנהג אליה יפה מהיום הראשון, אפילו לא למראית עין. אפילו לא כדי לשמור על איזשהו שלום בית והשתמשו בכל תירוץ בשביל להסית נגדה. אפילו תומכי עינב מודים שחילול השבת היה סתם תירוץ, הרי היא בעצמה לא שומרת.

gralanit

New member
שאלה אחת בשבילך

למה אף אחד לא בא בטענות ליוסי/עינב על התנהגויות כאלה ואחרות שלהם? והתשובה היא - כי הם מתנהגים בדיוק כמו שהם מתיימרים להיות ומציגים את עצמם, לא מעמידים פנים. וזה מה שנקרא "להיות אמיתי". שפרה, לעומת זאת, מתיימרת להיות אשת העולם הגדול, המוסרית, המנומסת, רחומת הלב, האינטליגנטית ועוד שלל תארים שהיא מעניקה לעצמה (ומדליות?!). העובדה שהיא לא מצליחה לעמוד בהגדרות שהיא מעניקה לעצמה, היא זו שהופכת אותה לאדם נקלה כל-כך.

למעלה