חן הורשע בנסיון לאונס והתחזות

יסמין 28

New member
לא היה ניסיון לאונס

הפרקליטות האשימה את חן בסעיף שהוא סעיף של "אונס טכני". הסעיף אומר שאם גבר שוכב עם אישה, בהסכמתה החופשית של האישה, אלא שלאחר מעשה מסתבר לאישה שהגבר הוא לא מי שהיא חשבה שוהא, ואם היא היתה יודעת מי הוא באמת היא לא היתה מסכימה לשכב איתו. זהו סעיף מאד מאד בעייתי לפי כל הפרשנים המשפטיים הפליליים. אבל שוב יש לזכור שזה אונס טכני. חן לא הפעיל כוח או לחץ או כפיה על אף אחת מבנות הזוג שלו. חן הודה לבסוף בניסיון לאונס, לא כי היה שם ניסיון לאונס אלא כדי לנסות לחטוף כמה שפחות זמן בכלא, כי ניסיון לאונס זו עבירה פחות חמורה. זה הכל. חן אינו עבריין מין. חן הוא טרנסג'נדר שחי בפריפריה, בלי השפה שיש לנו, בלי הבנת המושגים שיש לנו, בלי הסביבה התומכת שיש לנו. אחת הבנות שם הודתה שידעה שחן הוא נקבה ביולוגית, ואפילו ראתה את ה"בוק" שצילם כשעוד ניסה לשכנע את עצמו שהוא "בחורה ממש כמו כולן", כשעוד ניסה להכריח את עצמו להיות "נורמלי". אני לא יודעת אם שאר המתלוננות ידעו או לא ידעו. בכל אופן חן אינו עבריין מין והוא הולך לכלא רק בגלל שהוא טרנס.

יסמין 28

New member
הוא מופיע במלואו בפורום לסביות נענע

לא תלמדי ממנו כלום. כשבנאדם מורשע על סמך ההודאה שלו, אין שום דיון משפטי או עובדתי. פשוט מצויין שהבנאדם הודה, לכן הוא אשם, נקודה.

אם כך, מה המניע של התובעת?

היא באמת מוכנה שחן יכנס לכלא ובלבד שהוריה לא יחשבו שהיא נמשכת לטרנסקסואלים?

DarlingAdam

New member
תיקון קט:

כדי שלא יחשבו שהיא *לסבית*. או לפחות זו אפשרות אחת. אני לא אומר חלילה שזה מה שקרה מאחר ואני לא מכיר את הנוגעות בדבר באופן אישי. אבל להגיד "חשבתי שזה גבר" פירושו להגיד "חשבתי שאני סטרייטית".

ליטל ו

New member
I'm game

להפגנה. אני מהמרת שיהיו עוד אנשים שיגיעו, אם נפיץ את המידע כראוי. ואולי אנשים מכביסה שחורה יעשו משהו? (אין לי מושג, זה סתם נראה לי דבר שאולי יעניין אותן).

DarlingAdam

New member
עשיתי משהו. קטן אמנם, אבל...

השארתי הודעה עם קישור לפה על 4 פרומים אחרים. *אנחה*.

עודד א

New member
ובזכותך אני כאן...

כפי שכתבתי בפורום "גאווה", אם מדובר בסיפור נוסח ברנדון טינה הישראלי- count me in לכל הפגנה או מאבק!

stavit10

New member
אם תלכו לתמוך בחן.. אז:

אז שלא תעזו שלא לקרוא לי!!!:) אני מאד אשמח ליהיות שם! אני חושבת שזה חשוב להביע תמיכה ורצון מוחלט לחופש! אני מקווה מאד שכשתחליטו ללכת תוכלו לקרוא לי.. מחכה להזמנה:) סתיו דולב.

קלארנס

New member
סליחה,

אבל כל הסיפור הזה מוציא אותי מדעתי. אני מחכה לראות האם אני מאבד כל איזון הרמוניה ושלוות-נפש בגלל שאני במחזור או בגלל שזה באמת כל כך נורא. עד אז תזכירו לי לא להגיד כלום

יסמין 28

New member
קישור מעניין

קישור להודעה בפורום נשים בלבד של IOL. בפורום לסביות של נענע כתבה אותה כותבת: "מסכימה לגמרי שכקהילה יצאנו אימפוטנטים מכל הסיפור הזה, וכרגע אנחנו נראים די רע. הטיפול של הקהילה היה לקוי, אנמי, אווילי וגם נגוע בטרנסופוביה, לסבופוביה ובפחד להגרר לתוך עימותים משפטיים. אבל לגבי הפגנה- הייתי מחכה עם זה ומבררת עם חן מה הוא חושב על זה. אם הוא מסכים- אני ראשונה שם." מה דעתכם?

Freeda

New member
הכי קשה - להיות לבד

עם כל הכבוד לעו"ד, לעו"ס ולשאר מומחים, אני מנחשת שחן כרגע לבד לבד. הכי קשה - להיות לבד כשאתה מוקף באנשים :( העזרה המיידית והאפקטיבית שנוכל להעניק לחן - לטלפן אליו, אחת/ד אחד/ת, לעודד, לחזק ופשוט - לחבק. זה הצליח עם מעיין (מה שלומה אגב) ויצליח שוב. ALL HE NEEDS IS LOVE אשמח אם מי שיש לו/ה קשר עם העו"ד יוכל לקבל את מס' הסלולרי של חן - בהסכמת חן כמובן. אני מתחייבת לטלפן, אפילו להיפגש. משוכנעת שרבים מוכנים גם הם. ביחד זה פחות קשה. תקנו אותי אם אני טועה חיבוקים FREEDA

יסמין 28

New member
הנה הניתוח המשפטי של מאיות לפסה"ד

הניתוח מתייחס לפסק הדין שניתן אתמול לפי ההודאה של חן. אם תרצו, אצרף גם את פסק הדין עצמו, הוא קצר מאד. "אני מתנצלת מראש שאין לי כרגע זמן להגיב באריכות לכל השירשור והפרשה (תודה י"פ...) אבל פטורה בלא כלום אי אפשר. אז ככה - נכון שמבחינת הקהילה, ובייחוד הציבור הטרנסי, פסק הדין הזה, כמו גם הפרשה כולה הוא סיפור עצוב מאוד. ההתייחסות שננקטה לכל אורכו לסוגית המגדר היא פשטנית, והנכונות מצד עורך הדין להגיע לעסקת הטיעון שהובילה להרשעה התבססה לדעתי על תפיסות שגויות וניתוח חסר של המצב העובדתי והמשפטי. אבל מצד שני אסור שנשכח שאלקובי הוא קודם כל אדם פרטי עם מאבק פרטי ואינטרסים פרטיים לגיטימיים (כגון המנעות מכניסה לכלא וסיום הפרשה במהירות האפשרית), ואין לנו הזכות לדרוש או לצפות ממנו לשאת על כתפיו את מאבקו של הציבור כולו. בהתחשב בעובדה שעמדו מולו (גם בניכוי אחת המתלוננות שחזרה בה) שלוש מתלוננות, ובבהתחשב בשיעורי ההרשעה הגבוהים להפחיד המקובלים במדינת ישראל, ייתכן שהתמקדות ב"הצלת עורו" (או לפחות בניסיון לחטוף כמה שפחות) היתה הצעד הסביר וההגיוני ביותר מצדו של אלקובי (ושל עורך דינו) בנסיבות. ועוד חשוב להבין, שפסק הדין הזה הוא לא תקדים, ואפילו לא סימן דרך באיזה מדרון חברתי או משפטי של בורות, בערות ורדיפת טרנסג`נדרים. לא תקדים - משום שכוח כזה קיים במדינת ישראל רק לפסקי דין של בית המשפט העליון. אמת - פסקי דין מחוזיים הם הלכה מנחה, שיש מקום וצפייה שיתחשבו בהם במקרים דומים, אולם הדבר אמור, דרך כלל, בהלכות משפטיות, ולא במצב שבו ההרשעה מבוססת על הודאת הנאשם בלא שנלווה לה ניתוח משפטי כלשהו. הודאתו הגורפת של חן באישומים (המופחתים) נגדו, פטרה את בית המשפט מהתעסקות במשמעותה ובהיבטיה של טענת ההתחזות (וקשירת הקשר וניסיון האינוס המבוססות עליה) בהקשר הטרנסג`נדרי וביחסים בינאישיים בכלל, ובשל כך גם אין לטעון כי נקבעה בעניין זה הלכה כלשהי. ולא סימן דרך - כי לדעתי התוצאה המשפטית (הרשעת טרנסג`נדר בהתחזות) היא כאמור לא תולדה של הכרח, גישה משפטית או אקלים חברתי, אלא של אסטרטגיה נקודתית. היה ושאלה דומה תתעורר בעתיד ניתן יהיה להעלות נגדה אינספור טיעונים ולהביאה להכרעה בבית המשפט העליון, שרבים סיכוייה לדעתי, להיות הפוכה מזו שבמקרנו. אז מה הייתי ממליצה לעשות? ציבורית - לא הרבה. הרשעתו של אלקובי לא היתה מאיזה רוע של השופט או בערות חברתית, ולשאת שלטים ברוח זו מול היכלי המשפט היא לדעתי צעד מיותר המעביר לציבור הרחב מסר שגוי כאילו כך נקבע. משפטית - אני זורקת כאן כפפה לכל סטודנטית למשפטים באשר היא לכתוב סמינר/ עבודה לתחרות/מאסטר (או דוקטורט) על הנושא, בכוונה להביא את המאמר לפרסום בכתב עת משפטי רציני, פרסום שמצידו ישמש בסיס לשופטים בהתדיינות עתידית בנושא. (ואני מבטיחה לעשות כמיטב יכולתי שהעבודה שלה תצא מעולה...) * (וחיבוק)"

אורי 0

New member
לא לשתוק!

"שתיקה כהסכמה". פשוט מאוד. מדובר במקרה של FTM (ואפילו אם זו סתם בוץ' שמציג את עצמו כגבר) שנתפס כ"אשה שהתחזתה לגבר כדי לזיין בחורה". כלומר לחרב הזו יש שני להבים: 1. נגד הטרנסים - שנתפסים כנשים מתחזות לגברים. 2. נגד הלסביות שנתפסות במשתמע כ"נשים שמנסות לתחמן נערות סטרייטיות כדי לשכב איתן" (כי במשתמע, איזה נערה טובה מבית טוב תרצה לשכב עם אשה?). פסק הדין נתן לתפיסה הזאת אישור רשמי. ברור שאי אפשר לבוא בטענות לחן שעושה מה שהוא יכול כדי לצאת בשלום. משפט פלילי זה בקלות שנתיים. מצד שני המשמעות הציבורית היא "הנה, אין דבר כזה FTM - האשה שהתחזתה לגבר הודתה בזה". קיימת גם סכנה שבתי משפט נוספים ילכו בעקבות פסה"ד - עם ובלי שזה יהיה תקדים של ממש. המשמעות היא בעצם שאם מחר טרנס שוכב עם בן/בת זוג שלא יודע/ת שהוא/יא "כזה", הוא מסתכן בהאשמה באונס, ושכל טרנס (אפילו לא טרנסקסואל) הוא "מתחזה", כלומר עבריין פלילי. למשל: זונה לא מנותחת יכולה להיות מואשמת על-ידי הלקוח שלה באונס. שוטרים יכולים לעצור קרוס-דרסר בגלל שהוא "מתחזה לאשה". אין לזה סוף.

transman

New member
מסכים לחלוטין, ותוספת קטנה

הרשעה וזמן בכלא זה לא רק זמן: (אני לא מדבר מידע מקצועי אלא רק כצופה בטלויזיה, אז תקנו אותי כשצריך) כדי להשתחרר על התנהגות טובה חן יצטרך להודות בפשע ולשכנע מישהו שהוא מבין את משמעותו. הוא יתויג כפושע מין. הוא יהיה בכלא נשים. והוא יהיה שם אם הוא לא ירצה לבזבז עוד זמן על ויכוחים עם המערכת על זה. ולמען שלמותו הפיזית זה אולי עדיף, אבל זה לא מבטיח אותה. הוא לא יוכל להגר למדינה אחרת, שבה טרנסים, או בוצ'יות, או פמיות עם דילדו מפלסטיק מתקבלים טוב יותר, אם אין לו אזרחות מתאימה מלידה. הוא לא יוכל לעסוק בעבודה הדורשת סווג בטחוני, או עבר פלילי נטול עברות שיש עמן קלון.

מאיות

New member
ולא רק זה

עברייני מין נכנסים לכל מיני רשימות שחורות במשטרה. רשימות שאין דרך לצאת מהן כי קיומם מוכחש. ומעתה בכל פעם שאיזשהי עבירת מין תכרך באיזושהי דרך בקהילה ההומולסבית (או בכלל) יש סיכוי טוב שהשוטרים יתדפקו על הדלת של אלקובי. בדוקאים הם קוראים לזה במשטרה. אני קוראת לזה גיהנום.

eleberth

New member
קדימה יוצאים לרחובות......

אני בעד לעשות משהו בנידון ככאילו שיט אם אנחנו לא נתמוך העצמנו אז מי כן ובזאת אני אהייה הראשונה שתנדב את עצמה ואת ביתה לצורך הכנת שלטים או כל דבר אחר שנמצא לראוי כל מה שאנחנו צריכים עכשיו זה להחליט על פעולה והשאר כבר יזרום

למעלה