חנה אני לא בטוחה איפה מתאים לשאול

shian

New member
עולה חדשה מחפשת עבודה כמטפלת אחה"צ

לקחתי מהרעננה ליסט: Vera, ola hadasha from Colombia living in Merkaz klita who is seeking for a job in the afternoons as metapelet. email her [email protected] or call her 0526779382

ATAF151

New member
יש חסרונות במטפלים שהם עולים חדשים

אם אתם משפחה דוברת עברית, דעו שהתפתחות השפה של העולל תיפגע אם מטפלת שלא דוברת עברית או דוברת עברית קלוקלת תטפל בו במשך שעות מידי יום. יש כאלו שזה כמעט ולא ישפיע עליהם ויש כאלו שבמשך שנים הם יפגרו בהתפתחות השפה.

ניטרוי

New member
מאיפה אתה מוציא את זה?

ילד עד גיל 6 יכול לקלוט בו זמנית הרבה שפות. מי שמטפל בו יכול לדבר בשפה בה הוא רגיל והילד יחשף לשפה נוספת. רוב האנשים בארץ לא נולדו להורים צברים . חלקם מדברים בעברית מצויינת ועשירה וחלקם לא.

ATAF151

New member
לא כולם

יש ילדים שתוך זמן קצר קולטים הרבה שפות ויש כאלו שאפילו את השפה האחת הם מתקשים לקלוט.

shian

New member
מדובר בפרי דמיונך

אני גדלתי לשני הורים שכל אחד מהם הגיע ממדינה אחרת, מעבר לשפת האם שלהם שכאמור היתה שונה, בבית הם דיברו אידיש ואיתי הם דיברו עברית קלוקלת למדי במבטא זר. אני לעומת זאת מדברת עברית צחה ומתעצבנת על הילדים שלי (שגדלו עם מטפלות/גננות ישראליות דוברות עברית) שמפנים מהשולחן "שני צלחות" ורוצים להגיד לי "שלוש דברים". יש ברעננה זן של מטפלות ארגנטינאיות חמות אינטליגנטיות שאני הייתי מפקידה את בתי ללא היסוס בידיהן. אתה יודע, החיים זה לא רק שחור ולבן כפי שאתה מנסה לצייר אותם לעיתים קרובות מידי!!!

ניטרוי

New member
../images/Emo45.gif

אחת כזאת כמו שאת מתארת היא הפנטזיה שלי - חמה ואינטליגנטית.

shian

New member
ממליצה לך

ללכת בשעות הבוקר לגן שעשועים בגולומב, יש שם מטפלות שיידעו להגיד לך מי מהן פנויה. הן מגיעות לשם בסביבות עשר בבוקר.

ATAF151

New member
את זו שמדברת בשחור לבן

אני כתבתי במפורש שיש ילדים שלהם זה בכלל לא יפריע, ויש ילדים, שמתקשים יותר בקליטת שפות, שלהם זה כן יפריע.

זה לא יפריע לא לאלו ולא לאלו

בגילאים האמורים, ילדים מגיבים לסימנים לא מילוליים באופן מאוד ברור. חיבוק, תגובה, מענה לצרכים, סיפוק מיידי, חום, הזנה וכיו"ב. ילדים שיש להם קושי בתקינות השפה הם בדר"כ ילדים שלהוריהם יש קושי דומה, או שלחלופין - לא מקדישים לכך זמן ותשומת לב.

ATAF151

New member
ממש לא

אמנם ילד קטן זקוק למענה לא מילולי, אבל כמעט מגיל 0 הוא כבר מתחיל לרכוש את השפה וככל שהסביבה שלו יותר מדברת אליו בצורה תקינה ועשירה, כך גם הוא ירכוש שפה תקינה ועשירה יותר. יש גם ילדים עם הורים בעלי שפה עשירה ובעלי שמיעה תקינה שבכל זאת מתקשים ברכישת השפה. כאשר הילד שוהה מידי יום במשך שעות ארוכות במחיצת מטפלת שמדברת עברית קלוקלת ודלה, הדבר בהחלט ישפיע עליו, אם כי זה כמובן מאוד תלוי בילד. ולעיתים קושי ברכישת שפה גורר בעקבותיו פיגור התפתחותי בתחומים נוספים, כי הילד לא יכול ממש לדבר ולכן הוא לא יכול לשאול שאלות וללמוד דברים וכך הוא עלול לגרור בעיות במשך שנים.

כרגיל, אתה מלא תאוריות

רק שהן נופלות ברווח שבין המילים למציאות. את שני ילדי חינכו מטפלות חמות ואוהבות עם עברית עילגת, לשניהם שפה הרבה יותר עשירה וטובה מהממוצע. אתה כ"כ שבוי בתאוריות "צודקות"...מתי יש לך זמן לחיות?

ATAF151

New member
אני פשוט יותר מומחה לנושא ממך

בנושא בתפתחות שפה אצל ילדים, צברתי הרבה ידע תיאורטי ומעשי. ראשית, אני זוכר במעורפל שילדיך היו במעון מגיל צעיר ולא טופלו ע"י מטפלת אחת. שנית, יש ילדים שבהחלט תופסים שפה בקלות ולהם לא מפריע זהות המטפלת או מעבר בין מדינות. אבל לילדים אחרים זה כן מפריע (וראי כמה גנים "שפתיים" יש במדינה שלנו).

shian

New member
זה קשור לתחום ההתמחות הרגיל שלך

בהורים עובדים? כי אם כן אז אני באופן אישי לא ממש לוקחת אותך כמומחה. אם זה לא מקצועך, אין לך שום ערך מוסף מכל הורה שמגדל ילדים וחווה מטפלות/גננות ואת התפתחות השפה אצל ילדיו.

ATAF151

New member
לא קשור

הידע שלי בה משנים רבות של התלוות לטיפולים אצל קלינאיות תקשורת + קריאה של חומר רב בנושא. אז אני פחות מומחה ממי שממש עוסק בתחום, אבל יותר מומחה מרוב ההורים. בקשר להורים הנעדרים מביתם, לא צריך להיות מומחה גדול, כי בנושא יש ממש תמימות דעים בקרב כל המומחים לנושא. השוני בין המומחים הוא רק בשוליים, אבל אין מומחה שממליץ לשני ההורים להיעדר באופן קבוע עד שעות הלילה מביתם.

בויצ"ו

רוב המטפלות עולות מאתיופיה, ארגנטינה או רוסיה, חלקן הקטן היו ערביות. עברית לא היתה הצד החזק של כל אלו....

ATAF151

New member
אני מתאר לעצמי שהייתה בויצו גננת שיודעת עברית

והמטפלות רק היו העוזרות שלה.

למה כל כך קשה לך להפנים

שיש מציאות שסותרת את התיאוריות שפיתחת? אני עצמי גודלתי בשנותי הראשונות באפריקה ע"י מטפלת מקומית שדברה את השפה המקומית ואיטלקית. מעולם לא בקשתי למשל בקבוק, אלא "שישֶטו". והנה, הפלא ופלא, העברית שלי גבוהה ועשירה אלף מונים מזו של רוב האדם. ואני גם עם הפרעת קשב רחמנא ליצלן ונכנסת להגדרות שלך של "ילדים שקשה להם"

ATAF151

New member
אכן יש מציאות כזו

אמרתי מההתחלה, יש ילדים שבכלל לא יפריע להם אם יטופלו ע"י מטפלת עם עברית דלה. אבל יש ילדים (בדרך כלל יותר בנים מבנות), שיש להם קשיים ברכישת השפה. אני לא בטוח שהפרעת קשב קשורה לקושי ברכישת שפה. גם העובדה שיש לך עברית עשירה עדיין לא אומרת אם בילדותך היו לך קשיים ברכישת השפה.

למעלה