חנוכה שמח

בישראל גם אוכלים את השילוב, האיך לומר, מעניין הזה?

אני זוכר שהיתה אסכולה מזרח אירופאית אחת של לביבות מתוקות עם סוכר, ומולה אסכולת הלביבות המלוחות, אבל עד שהגענו לארץ ההזדמנויות בחיים לא שמעתי על השילוב עם שמנת ורסק תפוחים.
&nbsp
אנחנו, בכל מקרה, עמוק באסכולת המלוחים. בשנים האחרונות אנחנו אוכלים את הלביבות עם רוטב פטריות בשמנת. את המתיקות אנחנו משאירים לסופגניות (שהן דבר חדש יחסית בעולם החנוכה האמריקאי).
&nbsp
אבל, היי, אם טעים לך השילוב המעניין הזה אז בתיאבון! וחג שמח. אצלינו מדליקים 3 חנוכיות, ובנוסף עוד אחת מקינקס ואחת מלגו, אז אנחנו מחפים עלייך בנושא הזה...
 

forglemmigej

New member
נכון אני זוכרת שאמא שלי הכינה לטקעס עם סוכר מפוזר

אבל ככה זה עם תפוצת פולסקי, הכל אצלם עם סוכר ולא נתחיל לדבר על סלט מלפפונים מוטבע בסוכר, כשהגעתי לגלות גיליתי שגם פה הכל עם סוכר, מלפפון כבוש עם סוכר, דגי הרינג עם סוכר , דוקא הדגים יוצאים טעימים.
נדמה לי בהולנד הם אוכלים צ'יפס עם רסק תפוחים גם ,פעם ניתקלתי בזה כשביקרתי באמסטלדם.
כל העליות בארץ הביאו השפעות של מטבח משלהם ,זה דוקא יוצא טוב לא צריך להיות דוגמאטי עם טעמים, התפוצה הטורקית פה הביאה שווארמה וגם פאלפל גיליתי פה ,אבל הוא לא ממש טעים נראה לי ה תלוי באיזה סוג של חומוס משתמשים לעשייה.
נשמע מדליק חנוכיה מלגו ,החום של הנרות לא ממיס את הקוביות?
 
האמת היא שאם אני זוכר נכון, ולזה התכוונתי,

יש שתי אסכולות מנוגדות בקרב יוצאי מזרח אירופה, בין אנשי הסוכר לאנשי המלח.
&nbsp
החום לא ממיס את חנוכית הלגו כי גם האש היא להבת לגו.

&nbsp
http://www.ebay.com/itm/LEGO-FLAME-...llow-Red-Orange-TRANSLUCENT-NEW-/291045164529
&nbsp
&nbsp
 

forglemmigej

New member
לביבות

אני לא מותרת על המנהג, לא מדליקה נרות, בכל מקרה אין לי חנוכיה (כל פעם כשאני מגיעה לארץ אני מזכירה לעצמי לקנות) וצריך נרות דקים , זה חג כזה חמוד להתכרבל לאכול אוכל מנחם *איחחח שונאת את הביטוי* ואין על לביבות . אני משתמשת בשמן ענבים לטיגון הוא קצת יותר יקר אבל אין לו טעם לואי ונקודת העישון שלו גבוהה אז הוא יותר נח . הלביבות שלי הן בלי ביצה, קמח או בצל רק מגררים תפוחי אדמה וסוחטים טוב טוב את המים מי ידע כמה מים מכיל תפוח אדמה עד שהוא נסחט. את השמן לא מחממים חזק אלא חום ממש בינוני שמים עם כף או יד לביבה משוטחת וזה מטגן די מהר לשים את הלביבות על נייר סופג וכמו אצלך עם קרם פרש ורסק תפוחים ואגנוג ביחד זה מעין פונץ שבדי שמוכרים לקראת כריסמס . האמת שהלביבות נמצאות כמעט בכל מטבח אתני באיזור כי תפוח אדמה זה מאכל לאומי אבל אצלנו זה קשור לחג.
 

mumfor4

New member
תזכירי לי שנה הבאה מראש , אני מוכנה לשלוח לך נרות

ומתכון ללביבות מעלפות כבר מצרפת בפוסט נפרד .
 

rona73

New member
חנוכה שמח!


הרגתם אותי עם השינאה לטיגון.
אני ניסיתי לאפות סופגניות,לא יצאו טוב....למרות שלא יצאו טוב היה פירגון מהילדים והאיש....

אני מנסה לטגן כמה שיותר מוקדם ביום,אם אפשר בבוקר כדי שלא יהיה ריח בערב.

מחר בבית ספר יש טקס חנוכה,האולם כבר מוכן.הילדים שלי משתתפים בו.

חג שמח!!
 

1me too1

New member
חג חנוכה שמח

מי יתן וביתנו תמיד יהיו מוארים באור ושמחה.
אני אוהבת לביבות מטוגנות, לביבות תפוחי אדמה, לביבות קישואים, בטטה, תירס, כמעט הכל הולך

אבל השנה הכנתי לביבות,תפוחי אדמה אפויות, אין ספק שזה לא אותו הדבר....
 

mumfor4

New member
לביבות שלי .

3 תפוחי אדמה גדולים
בטטה גדולה
2 בצלים גדולים
2 ביצים
2 גזרים בינוניים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
8 כפות קמח
מלח , פלפל שחור גרוס, כף אבקת מרק עוף

לגרד בפומפיה דקה את כול הירקות או במעבד מזון במגרדת הקטנה
להוסיף את הביצים , התבלינים והקמח , אם חסר קמח להוסיף .
לחמם שמן במחבת , השמן צריך להגיע עד למחצית הלביבה .
ליצור לביבות בגודל שאוהבים , לטגן עש השחמה .
להגיש לצד צזיקי או שמנת חמוצה





 
למעלה