חנונים וצבא

Wing Chan

New member
חנונים וצבא

סתם משהו שמעניין אותי כבר הרבה שנים ואיפה יש מקום נחמד יותר לשאול מאשר פה, את אחיי לגיקיזם? אז: מה לחנונים וצבא לדעתכם? איפה משרתים בעיקר? איפה אתם רוצים לשרת? אני מצפה לראות פה תשובות כמו "מודיעין" ו-"ממר"ם" או משהו, אבל יאללה תפתיעו אותי
. אני הולך לקרבי. לא רק שזה הכי מעניין אותי ואני הכי רוצה את זה (הכי מעוניין בהנדסה קרבית), אני מרגיש שאיפשהו אני אתבזבז בתפקיד עורפי וזה גם לא הכי יעניין אותי. גיבוש צנחנים לקראת סוף החודש, וויש מי לאק. :) (לאו דווקא הולך כדי להתקבל לצנחנים אלא כדי לראות עד כמה אני יכול לקרוע את עצמי מבחינה פיזית\נפשית) יאללה, שוט!

אני הייתי במודיעין ../images/Emo3.gif

למד"ן של ח"א. יומיות עד הקריה. היו ימים מבוזבזים... בעיקר עבודות רס"ר ואבט"שים
אבל עשיתי דברים נהדרים למען החיל, הצבא והמדינה. המקום עבודה די התאים לי בצורה טובה. היה אתגר פה ושם.

sagima

New member
תראה...

ואני חושב שכחנון אתה יכול לעזור יותר כחייל ביחידה עורפית (כמובן שזה תלוי באיזה), ויש סיכוי דיי טוב שאתה גם תעזור גם לעצמך (שוב תלוי איפה אתה משרת), ואז כשאתה משתחרר אתה גם תורם יותר למדינה (כבעל ניסיון ומומחה בתחום כלשהו). אני אתן את עצמי כדוגמא, אני מתכנת ביחידת האיסוף המרכזית של חמ"ן, ואני יודע שאני תורם דיי הרבה (אולי לא כלכך בזמן האחרון אבל זה מסיבות אישיות ולא כי אני לא מסוגל), מצד שני, אני מקבל מלא ניסיון, הניסיון הזה מיתרגם למשכורות גבוהות באזרכות - משמע הרבה מיסים למדינה, או במקרים רבים יוצאי היחדה פותחים סטארט-אפים שמן הסתם מכניסים הרבה כסף במיסים, ובמקרים רבים הסטארט-אפים הללו קשורים לתעשיות ביטחוניות והם עובדים עם הצבא ומוכרים להם מוצרים בהנחות. נ.ב. אם אתה רוצה לראות עד כמה אתה יכול לקרוע את עצמך מבחינה פיסית/נפשית לך לגיבוש טייס.

Wing Chan

New member
לא, אני אעזור יותר בחזית ולא בעורף

ואני גם אסביר לך למה: אני אמנם חנון, אבל אני לא חכם במיוחד. יש לי אמנם היגיון בריא, אבל בהרבה נושאים "חכמים" כאלה אני טמבל להפליא. למרות שאני חנון, אני לא מתקדם בשום נושא לימודי כלשהו מעל אנשים ממוצעים ויש אנשים שכן מתקדמים מהם (כמוך, נגיד) שיכולים לתרום פי 100 ממני ביחידה עורפית.

pelegs

New member
ומה עם... סרבנות?

או שירות לאומי, או סתם המשך חיים אזרחיים ללא התנדבות? אני אישית איני אחד מאלה (ומצד שני, לא שאני נגד האופציות הנ"ל), אבל איכשהו - הצבא תופס כל-כך הרבה חשיבות ומסגרת "ברורה" לנוער הישראלי, שכדאי להציג אלטרנטיבות. (ואם זה ממש משנה, אז גם אני עתודאי למתמטיקה. ופיזיקה. וכאלה)

MajorWinters

New member
../images/Emo45.gif

אני לא לגמרי בעד האופציות הנ"ל, אבל כן יש הגזמה לדעתי באופן שבו "תרומה למדינה" מוצגת. מי יותר טוב כי הוא תרם יותר וכו'...

"אלטרנטיבות"

הצבא הוא לא מסלול חיים, קריירה או תחביב, אלא כורח קיומי במדינת ישראל, זה לפחות מה שקברניטנו חושבים. אני נוטה להאמין שאפשר לוותר על גיוס החובה, או לפחות לצמצמו לתקופת הכשרה של שנה וחצי על מנת שיהיו כוחות מילואים זמינים בצוק העיתים, וזו גם המגמה הכללית בצה"ל (קיצור השירות שנתבשרנו עליו לאחרונה הוא בהחלט אחד הסימנים). מכל מקום, כל עוד זה לא המצב, הצבא הוא לא מקבילה של תואר באוניברסיטה, התנדבות במוסד כזה או אחר או שירות לאומי, אלא יותר של תשלום מיסים - חובה אזרחית המוטלת על הפרט. לכן, "אלטרנטיבת" ההשתמטות או הסרבנות כמוה כ"אלטרנטיבת" העלמת המיסים.

pharaoh08

New member
סרבנות

יש פה סכסוך שאני לא חושב שיש לי חלק בו(עבור למקום אחר? ותתגייס לצבא אחר?) לכל צד יש את הדת שלו,בכל צד את הקיצוניים שלו שמוכנים לקחת נשק ומדים אני אישית לא הולך להרוג בשם הדת\דגל\שליטים בלי צבאות העולם יהיה ממש נחמד,אבל זה לא יקרה,בכל מקרה אני לא רואה שום צורך להכנס למלחמה אין לי נגד מי טרוריסטים = חיילים (אגב המדינה הזאת קמה על טרור(כלפי פלסטינים ובריטים)) כל טיעון ימני שמצדיק את קיום צה"ל יכול לשמש כטיעון מהצד הפלסטיני שמצדיק את קיום החיזבללה ובגלל זה אני לא הולך להמשיך לשרשר פה., תחשבו לבד newprofile.org

Winter Overture

New member
ובכל זאת,

אתה יושב בארץ הזאת על דמם של אלפי חיילים שנהרגו בשביל שאתה ומשפחתך תוכלו לחיות כאן בסוג של ביטחון. אתה לא חייב להיות כאן אתה יודע. אני חושבת שלקרוא לחיילים שנהרגו בשבילך "טרוריסטים" זה קצת פגיעה בכבוד. והרי, האוכלוסיה היהודית שהקימה את המדינה על גביי כביכול טרור כל כך אכזרית כלפי הפלשתינאים חסרי הישע התמימים שכלל וכלל לא נוהגים בדרכים טרוריסטיות כאלה או אחרות. נורא נוח להיות יפה נפש.

MajorWinters

New member
תכננתי להגיב, לשתי ההודעות.

אבל ויתרתי. בנתיים השרשור עוד לגיטימי באופן יחסי. ברגע שאני ארגיש שהוא הופך לשרשור טהור של ימין נגד שמאל, הוא יימחק

Winter Overture

New member
../images/Emo210.gif

אני מאוד לא אוהבת את ההגדרות האלה של "ימין" או "שמאל", כי בדרך כלל זה שם ומתייג אנשים בתוך קבוצות מסוימות. אני מסתכלת על זה כדעות הגיונית, ואם טענה כביכול שמאלנית מוצאת חן בעייני זה לא הופך אותי לשמאלנית ויכול לבוא במקביל לתמיכה בדעות ימניות.

sagima

New member
ובכלל

"שמאל" ו"ימין" זה בכלל לא "בעד" הערבים ו"נגד" הערבים, זאת סתם חלוקה מוזרה שיש בארץ ולא ברור מאיפה היא נובעת, מי יודע מה באמת אומר שמאל וימין? (בפוליטיקה כמובן).

SpyKid

New member
מקומות הישיבה בפרלמנט.

במקור כשהורכב הפרלמנט בצרפת לאחר המהפכה המלוכנים ישבו מימין לנשיא והרפובליקנים משמאלו.

sagima

New member
וקצת יותר מידע

-כאן- שימו לב שבעיקרון החלוקה היא - ימין קפיטליסטי ושמאל סוציאליסטי/קומוניסטי, ואז בארץ קורה מצב מאוד מוזר, העניים לרוב מצביעים לימין הקפיטליסטי.

אף פעם לא הבנתי

מה כ"כ גס בויכוחים פוליטיים? בגלל גישה כזו, שבזה לפוליטיקה ואקטואליה, מי שמגיע בסופו של דבר למקומות שמהם משפיעים הם אנשים שבאמת ראוי לבוז להם.

למעלה