חנונים וצבא

MajorWinters

New member
הביצה והתרנגולת...

האם אנשים עיצבו את הגישה או שמא הגישה עיצבה את האנשים?

pharaoh08

New member
דם נשפך בכל מקום

זה אומר שבכל מקום בעולם אני צריך להלחם כדי להודות לאלה שנלחמו פה קודם? ו"להגן" (ובעצם להגביר את השנאה והסכסוך) כמו שאמרתי, הטענות שלך יכולות לשמש גם את הצד השני "פלסטינים חסרי ישע ותמימים" ? לא אמרתי את זה.- לכל צד יש את אלה שמוכנים לקחת נשק ולהרוג לכל צד יש את האלוהים שלו,את הדגל שלו,המשפחה המאויימת שלו- נקח נשק,נלבש מדים ובהצלחה לכולנו. לא נראה לי שזאת הדרך גם לא נראה לי שאשכנע את הטרוריסטים ואת החיילים ואת המתנחלים לעזוב את הכל אני לא אלחם בשביל הדגל הזה כמו שלא אלחם בשביל דגל אחר. למה אני פה? לא שאלו אותי לפני שנולדתי לאיזו דת ודגל אני רוצה להשתייך, לא שהייתי עונה על זה

באופן עקרוני

היכולת שלך לקרוא את המציאות כ"כ לוקה שאני לא רואה יותר מדי טעם להכנס לויכוח. רק אומר דבר אחד - נכון, אובייקטיביות זה דבר חשוב מאוד, ולפעמים, אם נתבונן מעבר לאינטרס הצר שלנו, נגלה את ההיגיון שמאחורי דברי הצד השני, את הפשעים שאנחנו ביצענו, ואולי נבין שאף אחד לא צודק, או שכולם צודקים באותה מידה. אבל, וזה אבל משמעותי - לפעמים נגלה, שדווקא כן יש צד שצודק יותר, או טועה פחות. הגישה הפוסט-מודרניסטית שגורסת שלא יתכן "צודק" ו"לא צודק" היא עלבון לאינטיליגנציה. במלחמת העולם השנייה, היא צד אחד טוב יותר וצד אחד פחות. במלחמות אחרות זה היה פחות ברור. אני נוטה להאמין שבמלחמה הנוכחית, הצד שהוא דמוקרטי לפחות במידת מה, שמשתדל לפחות בחלק מהמקרים להמנע מפגיעה באזרחים, שלפחות לפעמים מגלה נכונות לחיות בדו-קיום, הוא הצד העדיף, ובמקרה הוא גם הצד שלי. יש גבול לעיוורון, ואותו אתה ושכמותך חציתם מזמן. חבל.

pelegs

New member
לא הבנתי אף פעם את הרעיון הזה לעומק

זה שמתו אנשים אחרים מחייב את מותם והקרבתם של אחרים? למה לא לחיות במקום, זוהי הרי המטרה לשמם הם הקריבו את חייהם (או למעשה, שהוקרבו חייהם). למה לא לפתח במקום את ההתנדבות האזרחית, ולהשוות את מעמד השירות הלאומי לזה של הצבא? למה כולם צריכים ללכת לצבא? מה רע במשטרה, מד"א, כיבוי אש, אחיות, טיפול בנוער במצוקה וכו'? האם הם פחות חשובים ממערכת הביטחון, שעם כל הכבוד - בעצמה עוברת יעול ונפטרת ממאות משרתים בשנה? לקרוא לחיילים "טרוריסטים" זה באמת קצת מוגזם, אבל היו כאלה ביניהם שביצעו פעולות טרור כלפי אוכלוסיה. באותה מידה בדיוק שיש כאלה מבין לוחמי הצד הפלשתיני שביצעו טרור נגד אוכלוסיה אזרחית כאן. ורובם למעשה נלחמים בצבא שלנו - וזה כבר לא טרור, זה לוחמת גרילה. ככה שלמען ההגינות אם (ובצדק) לא מכנים את כללי חיילי צה"ל "טרוריסטים", אז את לוחמי חירות פלסטין ככלל אין לכנות בשם זה (אני אישית בעד). בכלל, זה בעיני המתבונן - הבריטים ראו בלח"י ובאצ"ל אירגון טרור (שאכן ביצעו פעולות חבלה במתקנים אזרחיים), בעוד אנחנו רואים בהם לוחמי חופש. תחי היסטורית המנצחים.

prefect

New member
אין לך חלק?

אין לך בני משפחה, חברים, סתם אנשים שאתה מכיר שאתה חושב שראוי לתרום את חלקך כדי להגן עליהם, או שאתה מעדיף להשאיר את העבודה לאחרים, ה"קיצוניים" שיעשו את זה מסיבות הלא הגיוניות שלהם? אתה חושב שאם תודיע שאין לך חלק לחיזבללה הם יימנעו מלפגוע בך? הפסקה השניה זה בכלל דמגוגיה נטו. יש הבדל ברור בין טרוריסטים וחיילים, ובטח שיש הבדל בין סיבות לקיום של צה''ל לבין הסיבות לקיום של חיזבללה (אגב, מה הפלסטינים קשורים? קצת הבחנה בסיסית..)

pharaoh08

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

שמתי לך שהמנהל מחק לי הודעה,אני לא הולך להשקיע בתגובה בידיעה שהיא הולכת להמחק, - אז אני לא הולך להמשיך את הדיון על גבי הפורום הזה אפשר במקום אחר אולי באיזו הפגנה נגד הכיבוש בכפר בילעין israel.indymedia.org

MajorWinters

New member
../images/Emo45.gif

לא מחקתי רק לך, אני מוחק שרשורים שנראים לי קיצוניים, או ויכוחים שמגיעה לויכוח פוליטי טהור. אני לא חושב שזה הפורום לעשות את הדברים האלה. גם הויכוח של בעד נגד סרבנות הוא משהו שאני לא אוהב שיש בפורום שלי, אבל אני משאיר אותו כי יש בו ערך מוסף. את ההודעות בעד\נגד ערבים והאם צריך להרוג את הערבים, לפתוח במשא ומתן או לשלוח את כולם לרוסיה לקנות לנו 5 קילו של קויאר אנ אשאיר לפורומים אחרים.

תמיר1991

New member
"בפורום שלי"? ולתומי חשבתי שהוא

של כולנו...
תמיר.

תמיר1991

New member
אני מקווה שאתה לא באמת חושב שזו

הפורום שלך, לא באתי להתווכח - הדברים האלה פשוט הרגיזו אותי. תמיר.

צבא זה חרא.

אכן, רוב החנונים רוצים להיות בחמ"ן או עתודאים (שגם זה בחלק לא מבוטל מהמקרים מביא אותם לחמ"ן בסופו של דבר). אני כרגע משרת במודיעין שדה, שזה כמו שיכלתם להבין מהכותרת, חרא (כמו כל מקום אחר בצבא, כמובן). לפני הגיוס התקבלתי לשני מסלולים בינוניים בחמ"ן וכמו כן לדובר צה"ל, בחרתי בדובר צה"ל, הפרופיל שהיה לי (64) הועלה לפתע, נבעטתי מדובר צה"ל, בחמ"ן החליטו שהם נפגעו ממני ועכשיו כשחזרתי על 4 הם כבר לא רצו אותי, ומכאן הדרך לגיוס קרבי היתה קצרה. לא שיש לי בעיה עם מאמץ פיזי או החזקת נשק, פשוט שירות קרבי זה הרבה פחות סקסי ממה שזה נשמע. בואו נגיד כזה דבר - 95 אחוז מהמערך הסדיר של צה"ל פשוט מתעסק בכל מיני עבודות, בשטח ובמשרד, שהן פשוט משעממות לחלוטין. לכן, הדבר היחיד שנותר זה שיהיו חבר'ה טובים.

תראה...

כולם ברגים קטנים במערכת הגדולה. העיקר לשמור על הגזרה שלך נקיה מאויב. "ראיתי שטח" משהו כמו חודשיים מתוך השלוש שנים. אף על פי שכן תרמתי רבות בתפקידי, הפנטזיה שלי נשארה להיות חלק מקומנדו ח"א...

ברור,

אבל אתה לא באמת יכול להנות מהעבודה, בעיקר אם ב99.9 אחוז מהזמן אתה כלל לא מרגיש את התועלת שלך (הגם שזו קיימת). בסופו של דבר, על אף שאני כן פטריוט וכן מאמין בתרומה, יש לי שאיפות הרבה יותר גדולות בחיים מלתרום למדינה. להעביר שלוש שנים (או שנתיים ושמונה חודשים, במקרה שלי) בשמירה על אותו שטח קטן שכמעט ולא קורה בו כלום (זה בערך מה שאני עושה) - יכול להעביר אדם על דעתו. במיוחד אדם עם שאיפות, ואני רוצה להאמין שאני אחד כזה.

כן...

אצלנו לפחות היה פידבק מסויים. פעם אחת הלכנו לתרגיל לכבוד יום משפחות באיזו יחידה שעבדנו עימה, ביום ההוא תנקלנו פנים מול פנים בעבודה שלנו. אם אתה לא מנצל את הזמן בשביל הצבא כראוי, תנצל אותו בשבילך, פסיכומטרי למשל.

כן, זה בדיוק מה שעשיתי...

ובשנה הבאה אני רוצה לעשות בגרות בפיזיקה (אוי לבושה, חנון שלא הגביר פיזיקה) ולקחת איזה קורס או שניים באו"פ. ואף על פי כן...

מחשבים מספיק חנוני....

היסטוריה זה יותר בעייתי להגדיר... אני כימיה ומחשבים.

למעלה