חניה בחנית נכה מסומנת בתמרור 43-ג

alik akerman

New member
חניה בחנית נכה מסומנת בתמרור 43-ג

הייתי היום באזה"ת הישן של ראש העין וחניתי ליד בניין הביטוח הלאומי שם (בית בלרס). לא שמתי לב לתמרור המורה כי זוהי חניית נכים מכיוון שהתמרור מוסתר ע"י עץ ובנוסף לא היה כל סימון על המדרכה כי זוהי חנית נכים, אלא סימון כחול-לבן רגיל (יש לציין כי צילמתי בסלולרי כמה תמונות של המקום הנ"ל ואני מצרף צילום של התמרור שמוסתר ע"י עץ). כמובן שניידת משטרה שעברה במקום נתנה לי דו"ח על חניה אסורה בחניית נכים ע"ס 500 ש"ח. לפי מה ששמעתי, חניית נכים צריכה להיות מסומנת באופן ברור על המדרכה בנוסף לתמרור. האם זה נכון והאם העובדה שהתמרור הוסתר ע"י עץ תעזור לי בבית המשפט אם אחליט להישפט ?

alik akerman

New member
והשוטר או השופט לא יכולים להתחכם איכשהו ?

נניח לומר כי הקצה של השלט בולט (הוא בכלל לא בלט כשחניתי שם) בתמונה ועוד כל מיני תירוצים ? כדי לנסות לשלוח מכתב לתחנת המשטרה האחראית לביטול הדו"ח ?

be_roo

New member
להתחכם? אף אחד לא יכול להבטיח לך זיכוי

שופט יכול להעלות טיעונים שונים להרשיע.

alik akerman

New member
המשטרה תסכים לבטל ?

הרי דוחות כאלו הם לחם חוקם, לפי ניסיוני איתם הם רק ימציאו איזה סיבה או יתפלו עליי עלילות שונות ומשונות, זו הרי מילה שלי מול שלהם.

alik akerman

New member
אם אני אדפיס את התמונות בבית זה מספיק ?

איך צריך לנסח את המכתב ? יש נוסח מסוים כלשהו ?

be_roo

New member
ודא שיש לך תצלומים גם של התמרור המוסתר

ממספר זויות, כולל צילום מתוך הרכב כפי שהוא נראה לנהג המתקרב. בנוסף צלם את העדר הסימון על הכביש כך שניתן יהיה להוכיח כי אכן מדובר באותו המקום (ולא יאשימו אותך בצילום של מקום אחר שאינו קשור). בהצלחה.

alik akerman

New member
יש לי תמונה של איך זה נראה מתוך הרכב

וצילמתי גם שתי תמונות של המדרכה, רואים בהם שהסימון הוא כחול לבן ועל המדרכה עצמה אין כל סימון שזוהי חניית נכים.

shlang

New member
יתכן ותקנה 22(א) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961

תעמוד לזכותך (א) עובר דרך חייב לקיים את ההוראות הניתנות בתמרור, אולם תהיה הגנה טובה לנאשם אם יוכיח שהתמרור הוצב, סומן או נקבע שלא כדין.

למעלה