חניה במדרכה לבנה

elieli17

New member
חניה במדרכה לבנה

שלום, החנתי ברחוב שהמדרכה לבנה והחניה בו לדיירים בלבד.
בתחילת הרחוב הופיע תמרור אין חניה (תמרור 432)ובהמשך הרחוב הופיעו תמרורים של חנית נכים (437) ואני החנתי כמה מטרים אחר התמרור הזה (איני נכה), קיבלתי קנס על חניה לא לפי החוק במקום שמיועד לדיירי הרחוב בלבד-אדגיש כי לא החנתי בחנית נכיםן. האם נכון הדבר שתמרור 437 מבטל את תמרור 432 ?
כמו כן נרשם לי על הדוח מספר בית לא נכון,נרשם מספר בית 1 כאשר חניתי במספר 7 ..מרחק של 200 מטר

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
437 מבטל 432

אבל אינו מבטל חניה לדיירים בלבד, כך שאם אינך דייר אינך רשאי לחנות
ואשר להבדל במספר הבית - בדוק אם התמרור ליד מס. 1 שונה מהתמרור במקום שחנית, אם לא שונה - אין חשיבות, אם שונה - פעל בהתאם

elieli17

New member
ומה לגבי

ואם התמרור מוצב בצורה שקשה להבחין בו בזמן נהיגה ,כלומר התמרור מוצב בצורה הפונה לכיוון שלא משתמע חד משמעית לרחוב אלא פונה לכיוון שטח עפר...אני מצרף תמונה להודעה
ניתן לראות כי אם אני פונה ימינה לרחוב ,השלט כלל לא מכוון לרחוב אלא לחניית עפר ממול לתמרור

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז תוכל להסביר לשופט

שחשבת שתמרור האוסר חניה והתמרור בעניין הדיירים מכוונים לאותו שטח עפר ... (שים לב ששני התמרורים צמודים)
אם לדעתך תצליח לשכנעו - בקש להישפט.

elieli17

New member
תודה

האם ניתן להגיש בקשה לביטול ובמידה והיא לא תתקבל להמשיך למשפט?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ניתן

המלצה שלי - להגיש בקשת ביטול, במידה ולא תתקבל - לשלם
הסיכון שהשופט יעלה את הקנס גבוה בהרבה מהסיכוי שתזוכה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
למה לא?

אם מישהו מבזבז זמן שיפוטי יקר - ראוי שגם הוא ישתתף בהוצאות ולא רק כלל משלמי המיסים

אבל...

במידה ויש מקום לטענתו של הנאשם, (אולי) כגון שהתמרור נראה משוייך לקטע אחר, ולא לקטע בו הוא חנה...
אזי גם אם השופט לא יקבל את טענתו, יוכל הנאשם לבקש שלא להכפיל את הקנס שכן יש מקום והגיון בטיעון שלו, ואין זה בזבוזו של הזמן השיפוטי היקר כי אם הפעלתו במקום הצורך, והרי לשם כך הוא נוצר!

מה אתה אומר, ברזילי?

shlang

New member
השטח בו חונים הרכבים הינו שטח פרטי

של הבניין ולכן התמרור לא תקף עבורו, התמרור מורה בברור על הכביש

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה שאני אומר

ברוב המקרים, כשאדם מבקש להישפט (איני יודע אם גם המקרה הזה נכלל באותו רוב) הוא רוצה להרוויח משהו וחושב שמה שיש לו להגיד המערכת טרם שמעה
וזה עולה כסף, הרבה כסף - שכר לשופט, לקלדנית, לפקח שיבוא להעיד, לכל האנשים המתחזקים את בית המשפט ..., ועוד
המערכת צריכה להתגונן כנגד זה כדי שלא תוצף בבקשות להישפט מהסיבות הנ"ל
וזו הדרך - על המבקש להישפט לדעת שהוא לא רק יכול להרוויח אלא גם להפסיד.
ומה קורא בפועל
במרבית המקרים שמקבל דו"ח ביקש להישפט העונש שהטיל עליו השופט היה גבוה מהמקורי, בחלק מהמקרים היה דומה ובמקרים אחדים אפילו פחות.
נתקלתי אפילו במקרים שבהם התובעת העירונית ביקשה מהשופט שיקל בעונש.
זאת המציאות - וכנראה שזה הכי טוב שיכול להיות - כל זמן שאין מטה קסם הגורם לכל המעורבים במשפט להעיד (כפי שנתבקשו) רק אמת ואת כל האמת.

אבל אני שואל, לשם מה יושב ביהמ"ש?

רק כדי לחייב את החצופים שהעזו לערער על ברירת הקנס?
או רק כדי לזכות את אלו שלא הוכחה אשמתם?
או גם כדי לברר באמת מקרים גבוליים, גם אם בסופו של דבר ייפסק לאשמתם?
אתה אולי מדבר על רוב המקרים, ואלו מקרים שבהם לא היה צורך בהתערבות שיקול דעתו של השופט, אבל במקרים שיש צורך בשיקול דעתו של השופט, והוא מסכים שאכן היה צורך כזה, אזי הוא גם מבין שאין לבוא בטענות לנאשם על שביקש את המשפט, כי הרי לשם כך הוא שם!

כעת צריך כל חשוד שזכה בברירת קנס לשבת עם עצמו ולהיות משוכנע שטיעוניו כה מבוססים, עד כי יצליח לשכנע את השופט שהיה מקום לדיון, לכל הפחות. ואם כן - אדרבה - שייגש. ואם לאו, ידע ויזכור את העונש הצפוי לו.

כך נראה לי.

אבל אני שואל, ברזילי, לשם מה יושב ביהמ"ש?

רק כדי לחייב את החצופים שהעזו לערער על ברירת הקנס?
או רק כדי לזכות את אלו שלא הוכחה אשמתם?
או גם כדי לברר באמת מקרים גבוליים, גם אם בסופו של דבר ייפסק לאשמתם?
אתה אולי מדבר על רוב המקרים, ואלו מקרים שבהם לא היה צורך בהתערבות שיקול דעתו של השופט, אבל במקרים שיש צורך בשיקול דעתו של השופט, והוא מסכים שאכן היה צורך כזה, אזי הוא גם מבין שאין לבוא בטענות לנאשם על שביקש את המשפט, כי הרי לשם כך הוא שם!

כעת צריך כל חשוד שזכה בברירת קנס לשבת עם עצמו ולהיות משוכנע שטיעוניו כה מבוססים, עד כי יצליח לשכנע את השופט שהיה מקום לדיון, לכל הפחות. ואם כן - אדרבה - שייגש. ואם לאו, ידע ויזכור את העונש הצפוי לו.

כך נראה לי.

shlang

New member
תמרור 437 לא מבטל תמרור 432, רק תמרור

קצה איסור או צומת מבטלים תמרור 432

shlang

New member
ברזילי, גרמת לי ללכת ולהחליף משקפיים, אתה

צודק, (משום מה, נעלם מראייתי)

למעלה