חניה בשכונה בתוך העיר

daphne86

New member
חניה בשכונה בתוך העיר

שלום לכולם, אני לא כל כך בקיאה בנושאי משאיות, אני יודעת שישנו חוק עזר עירוני בו אסור למשאית מעל 12 טון לחנות בתוך העיר.
רציתי לדעת האם המשאית בתמונה אכן משאית מעל 12 טון? המשאית הזאת חונה באופן קבוע ברחוב שלי ומהווה הפרעה לכביש, מדובר בכביש דו סתרי צר אשר חונים בצד אחד ואילו הצד השני אדום לבן, ישנה הרבה תנועה על הכביש הזה.לא פעם שאוטובוסים לא יכלו לעבור וצפרו כמו משוגעים עד שבעל המשאית הועיל בטובו להזיז את המשאית, כמו כן לא פעם ולא פעמיים אנשים העירו לו שהוא מפריע עם המשאית.
לפני שאתקשר לפיקוח רציתי לדעת שאכן מדובר במשאית מעל 12 טון וכי באמת על פי חוק אסור לו לחנות שם.

shlang

New member
ליד דלת הנהג מצויין משקל המשאית, מה משקל המטען

שהוא רשאי להעמיס וסה"כ המשקל - משאית+ מטען
לדעתי - הוא לא מגיע ל 12 טון

סהר דוד

New member
המדבקה דוקא אמורה להיות בדופן הימנית..

מאחורי דלת הנוסע הקדמי.
במשאית שבתמונה המדבקה חסרה.
מדובר במשאית רנו מדגם (2002) MIDLUM. יש שני סוגים- האחד עד משקל כללי מותר של 11995 ק"ג והשני - 14995.
לפי האפיון נראה לי שמדובר בדגם הכבד יותר.
תראי אם את מוצאת עוד כיתוב בחזית המשאית לגבי הדגם.

creth11

New member
מחוץ לעניין המישקל בכל פעם שהוא חונה בצורה מפריעה

קרי לא נישאר מספיק מקום לעבור לידו בכביש צריך להיתקשר לעיריה לפיקוח ולהיתלונן,
כאשר אוטובוס לא יכול לעבור וצופר צריך גם להיתלונן גם כנגד נהג האוטובוס על הקמת הרעש והצפירה האסורה, המטרה להביא את העיריה לשים שלט האוסר חניה לרכב מעל 4 טון , דבר שכניראה נידרש ויפתור את הבעיה.

daphne86

New member
כשאראה את המשאית שוב חונה פה

אני אתקשר ל106. הוא מעמיס על המשאית הזאת בובקט.
האוטובוסים פה בשכונה הם נוראיים טסים כמו מטורפים, לא מאפשרים לי לצאת/להכנס מהחניה בשקט, אין לנהגים פה טיפת סובלנות, פעם קודמת הנהג אוטובוס צפר 500 פעם ליד הבית שלי ב22:00 בלילה עד שהבנאדם הזיז את המשאית.
פחד אלוהים לגור ברחוב הזה מבחינת התחבורה פה. כבר התלוננתי לעיריה בנושא גם דרך וועד השכונה ולא עשו דבר.
עד שמישהו לא ימות מדריסה על ידי אוטובוס לא יעשו כאן כלום.
הכי מצחיק שבהמשך הרחוב מדובר בחד סתרי ואילו בתחילת הרחוב גם חד סתרי ועם באמפרים, ואילו בקטע שלנו ברחוב לא רק שזה דו סתרי שמאפשרי חניה על צד אחד גם אין אפילו באמפר אחד ואנשים כאן טסים כמו מטורפים.
&nbsp

mcborka

New member
בגלל אנשים כמוך daphne86 המדינה שלנו נראת ככה

קודם כל אם המשאית מפריעה בצד כזה או אחר של הכביש אפשר לדבר עם הנהג והלסדיר את הנושא מולו, תאמיני לי זה עוזר.
שנית כל נהגי אותם משאיות הם גם תושבי השכונה ותושבי הרחוב והמשאית זה רכב עבודה שלהם שבה הם נוסעים לעבודה וחזרה בדיוק
כמו שאת נוסעת אני מניח לעבודה וחזרה ברכבך הפרטי.
תחשבי גם על זה שאת הלחם או הקוטג' שאת אוכלת בבוקר לארוחת בוקר מספקים אותם משאיות לחנויות, או את הספה שאת יושבת בבית
גם מספקות אותם משאיות לחנויות אשר את מבקרת בהם, כנ"ל גם טלויזיה, רהיטים, בגדים שאת לובשת ממש הכל מספקים אותם המשאיות לטובת
האזרח שכלל לא מעריך את זה, תחשבי על זה לפני שאת פונה להתלונן

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
וכל זה מתיר להם לעבור על החוק?

יש מגרשי חניה למשאיות, אותו נהג שעבודתו חשובה כפי שתארת יכול להחנות את המשאית באחד מהם ולבוא הביתה ברגל, בתחבורה ציבורית, באפנים או ברכב פרטי - בדיוק כשם שכל אחד מאיתנו מגיע למקום עבודתו ובחזרה.

mcborka

New member
תגובה

יש נהגים אשר מתחילים את יום עבודתם ב 02:00 או ב03:00 בבוקר, והמגרש לחניית משאיות נמצא 10 ק"מ מהבית, אז מה אתה מציע לעשות ? ללכת ברגל 20 ק"מ כל יום ? בשעות כאלה אין תחבורה ציבורית

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה אני מציע?

ראשית - לא לעבור על החוק, שנית - לא להפריע למשתמשי דרך אחרים.
והאפשרויות להזמין מונית (רק כיוון אחד, בחזרה, לפי חוק שעות העבודה והמנוחה) יש תחבורה ציבורית, או לרכב על אפניים, או לנסוע ברכב הפרטי כפי שמאות אלפי אנשים אחרים נוסעים למקום עבודתם.
בנוסף - נסה להעלות את הבעיה בעיריה, יתכן ויראו לך מקום חניה קרוב יותר, בכל הישובים שאני מכיר יש מקומות חניה למשאיות קטנות בפחות ממחצית המרחק שציינת לכל אחד מהבתים ברשות.

mcborka

New member
תגובה

ראשית אני מסכים איתך בנוגע להפרעה לתנועה, כן על הנהג הזה להמנע מלהפריע לתושבי הרחוב אם המשאית חוסמת או מפריעה בצורה חצופה, אבל
לא כל מעסיק מסכים לממן מוניות מהבית וחזרה, לרוב מצמידים רכב צמוד (משאית) ותסתדר, לגבי רכב פרטי לצורך הגעה לעבודה לא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה להחזיק רכב נוסף לצורך נסיעות לעבודה רק בגלל שמאות אלפי אנשים אחרים נוסעים לעבודה ברכב פרטי. לגבי שעות העבודה והמנוחה.. אני רואה אתה לא מעודכן מה קורה במציאות, במציאות זה רק המלצה לחברות ההובלה ולא חוק, זה רק עניין של זמן עד שיקרה אסון גדול והכתובת על הקיר, רק שאנשים עדיין לא מבינים את זה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אכן, חברות ההובלה לוחצות על הנהגים לעבור על החוק

זה קורה לעיתים ועל הנהג להתריע ולהודיע לחברה שאינו מתכוון לעבור על החוק.
אבל במקרים שנתקלתי ויכולתי לבדוק הנהג עבר על החוק מתאוות בצע, שבחר להיות עבריין ולסכן את חיי משתמשי הדרך כדי להרוויח יותר כסף, הבוס המליץ לו ועודד אותו אבל לא אילץ אותו.

mcborka

New member
95% זה מחוסר בררה

רק אחוז קטן מאוד עושה את זה למען כסף, אני מנסיון האישי אומר לך שפיטרו אותי מהעבודה פעמיים בגלל שסירבתי לעבור על החוק והחוק במדינת ישראל במקרים האלה לא עומד לצד הנהג או העובד וזה אני אומר מנסיון האישי פעמיים במספר, ופניתי לכל מיני גורמים כמו משרד העבודה והסתדרות וכלום לא עזר, וככה זה לכל הנהגים אשר מפטרים אותם בגלל סירובם לעבור על החוק, אז מה אתה מצפה מנהג לאחר מכן ? יש לו משפחה לפרנס אז כדי שישאירו אותו לעבוד הוא יעבור על החוק ויסכן אחרים כי הוא צריך להביא אוכל הביתה

321032101

New member
אתם מעלים את העניין לרמה הכי גבוהה שאפשר,,

רוב הרכבים הכבדים נקראים "רכבים כבדים" שלא בצדק ,לא יכול שכל ועדת תנועה בכל עיר אוסרת חניה "לרכב כבד " -"וקובעת " לעצמה מהו רכב כבד , עירייה אחת 3.5 טון -עירייה אחרת 4 טון -עירייה אחרת 10 טון -ועירייה אחרת קובעת משהו אחר .
כל רחוב צריך -באותה עירייה צריך לקבל יחס שונה בהתאם לתנאים באותו רחוב , אבל יותר כל לוועדת התנועה העירונית ( שבדרך כלל לא הכי מקצועית ) לקבוע גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה.
ולנהגי " הרכב -הכבד " אתה רואה בעין מקצועית שאתה מפריע ,ונגיד שלא שמת לב שאתה מפריע -והעירו לך, לא תחשוב איך לא להפריע ????? תיצמד יותר למדרכה, תזוז 100-200 -500 מטר ימינה שמאלה ,תמצא חניון ,תגיע להסדר ,תעשה משהו .
ברוב העיריות גם אם יש תמרורי -ואין הפרעה או תלונות לא אוכפים .

למעלה