חניה בתחנת אוטובוס בשבת ברעננה

anatattapuz

New member
חניה בתחנת אוטובוס בשבת ברעננה

החניתי את הרכב ביום שבת בצהרים בתחנת אוטובוס ברעננה.
התחנת אוטובוס לא פעלה.
קיבלתי דוח. האם זה חוקי?
מה האופציות לבטל את הדוח?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
פנה לרשות שנתנה את הדו"ח

(משטרה... עיריה...)
הסבר ובקש ביטול
אולי תיפול על מישהו ביום טוב

אין כאן עניין של יום טוב של מישהו. מ-2010 שונ

ה החוק כך שהוא מתיר חניה כזו, מכניסת עד צאת השבת

kompy

New member
לא מדויק

החוק מתיר חניה כזו רק אם קים תמרור 439 המתיר זאת.
ישנן רשויות אשר נתנו הוראה גורפת לאי אכיפה(מבלי להציב 439) וישנן שמקיימות את הוראת החוק ומציבות אותן.
החוק קובע מפורשות שיש להציב 439 בכדי לאפשר זאת(עם ציון השעות המותרות).

אי הצבתו של תמרור בידי הרשות המקומית, היא הפר

ת החוק בידי הראשות, לא החונה. זה מחדל מצידה ואין לה הזכות לקנוס אזרח העונה לתכלית החוק בגלל מחדלה.

אם מפרץ החניה עונה למתואר בחוק שנחקק, רשאי הנהג לחנות במקום גם אם הרשות מחדלית ולא עושה את שנדרש ממנה, אינך חושב כך?

אני הייתי מעדיף להתיצב בפני שופט בנושא זה.

kompy

New member
לא הפרה ולא מחדל

החוק נתן בידי הרשות להחליט כך אן כך.
יש תמרור המתיר - מותר להחנות.
אין תמרור - אסור להחנות.
תקרא שוב את לשון החוק.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ידיעה או ויכוח ?

בתגובה זו, כמו בתגובות אחרות שלך - אתה מפגין בורות מדהימה בחוק, אין בדבר זה פסול - לא כל אדם צריך להיות בקיא בתקנות התעבורה
אבל
אנשים שואלים שאלות, הם רוצים תשובה עניינית ולא דיון פילוסופי על הנעשה ברומו של עולם.
ותשובותייך עלולות להטעות אותם ולגרום להם בעיות
אז כדאי שתימנע מתשובות בעניינים שאינך מבין בהם (ענייני תקנות התעבורה למשל) או - אם אד חשוב לך שיקראו את דעתך - להדגיש שהגיונך אומר שצריך לנהוג כך וכך אבל אינך בטוח שהחוק הגיוני.
שבת שלום

creth11

New member
שלומ זיון מוח, אולי תביא את ציטוט החוק עליו

דעתך ועצתך ?
סתם לייעץ שטויות יודע כל ילד.
שים לב זה פורום דיני תעבורה ולא דיוני אקטואליה כלומר צריך לבסס את דעותיך בלשון החוק ולצטט תקנות או פסקי דין שמתאימים לשאלה.
סתם להטעות שואל שאינו מכיר את הנפשות הפועלות זה מיותר.

כרגיל...המטרה האישית נוחה מההתמודדות עם דבריה

התיקון לחוק נועד כדי לןהשמיש את אותן המפרציות הציבוריות המוגדרות בתיקון החוק, תוך הנחיית הרשויות המקומיות לתמרר אותן תוך פרק הזמן שנקצב בתיקון.

אין בתיקון ולו מילה אחת על כך שלרשויות יש פררוגטיבה להחליט האם כן, או לא להתיר את החניה, כמצוין בתיקון לוק.

לכן יעצתי לפותח השירשור להשאיר את ההחלטה בידי שופט, בהסתמך על התיקון לחוק ובעיקר על כוונות המחוקק בתיקון זה. אני מציע שכבוד השופט יביע דעתו ולו כדי לצנן מעט את השחץ והרהב שלכם...

למען כל אלה שלא מצאו את התיקון לחוק....

חוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 92), התש"ע–2009
**
התקבל בכנסת ביום ח' בחשוון התש"ע (26 באוקטובר 2009); הצעת החוק ודברי הסבר פורסמו בהצעות חוק הכנסת – 277, מיום ו' באב התשס"ט (27 ביולי 2009), עמ' 102.

הוספת סעיף 70א11.בפקודת התעבורה דיני מדינת ישראל, נוסח חדש 7, עמ' 173; ס"ח התשס"ט, עמ' 132. (להלן – הפקודה), אחרי סעיף 70א יבוא:"חניה בתחנת אוטובוס בימי מנוחה70א1.(א)רשות תימרור מקומית תציב, בתחום תחנת אוטובוס, תמרור הקובע כי ניתן להחנות או להעמיד רכב פרטי בתחום תחנת האוטובוס, משעה 20:00 בערב יום מנוחה ועד שעה 16:00 ביום המנוחה; בסעיף זה, "ימי מנוחה" – כמשמעותם בסעיף 18א(א) לפקודת סדרי השלטון והמשפט, התש"ח–1948 ע"ר 2, תוס' א', עמ' 1.. (ב)על אף הוראות סעיף קטן (א), לא יוצב תמרור כאמור באותו סעיף קטן –(1)בדרך שאינה דרך עירונית;(2)בנתיב הנסיעה בדרך, למעט בנתיב שבו הותרה החניה לפני תחום תחנת האוטובוס ואחריו;(3)בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית;(4)במסוף לתחבורה ציבורית;(5)בתחום תחנת אוטובוס המשמשת קו שירות לאוטובוס שלפי תנאי רישיונו פועל גם ביום מנוחה.(ג)רשות מקומית תרחיק או תגרור רכב פרטי החונה או עומד בניגוד לתמרור שהוצב לפי סעיף קטן (א) למקום החסנה; על הרחקה או גרירה כאמור יחולו הוראות לפי סעיף 77."חובת הצבת תמרורים2.רשות תימרור מקומית תציב תמרורים בכל תחנות האוטובוס שבשטחה בהתאם להוראות סעיף 70א1 לפקודה, כנוסחו בסעיף 1 לחוק זה, עד יום ט"ז באייר התש"ע (30 באפריל 2010).

creth11

New member
שלומ זיון מוח והיכן הצידוק לטענתך המתירה

לחנות, כאשר אין שלט המתיר זאת?
אתה אולי סתם מנסה להכשיל נהגים תמימים בהיתרים שאתה ממציע ?
בפרום ייעוץ דיני תעבורה אתה לא אמור להכשיל את השואלים בגלל שהשקפת עול מך אינה תואמת את החוק.
אתה לא אמור לייעץ לנהג לעבור באדום כי הצומת ריק, רק כי השקפת עולמך מתירה זאת בתירוץ של חוסר סיכון.

כל הכבוד שהיצלחת להעתיק ולהדביק את לשון התקנה, אבל הראת היכן מתירים לחנות כאשר אין שילוטוגם לא פסיקה המתירה זאת, כלומר זו עדיין דעתך האישית העשויה להכשיל שואל תמים.

סיכום
חדל להכשיל שואלים תמימים

אתה מתחיל לצ`עמם עם דברי ההבל שלך...הגיע הזמן

שתענה לעניין - היכן, בתיקון לחוק, יש איסור או התניה כזו? אלא אם ההוראה לרשויות המקומיות אינה חלק מהחוק...

התיקון אומר מפורשות כי על הרשויות להתקין את התימרור התואם תוך פרק זמן קצוב, כדי שהוראת החוק - כלשונה - תיושם.

אתה וחבריך ממשיכים לתת פרשנויות משלכם, כטיב דעתו של מפקד המשמרת שלכם...וכבר למדנו עד כהםחכמים ויודעים הכל...

מר ארבל, התיחסותך לנושא, בבקשה.

גבע אבי

New member
שלום זיון מוח, הסכת ושמע

התקנות הורו לרשויות להציב תמרורים המתירים חניה
הן לא עשו זאת, כלומר אין שינוי בחוק ובמילים קטנות - אסור לחנות, גם על פי התקנות החדשות

במילים אחרות, אין תמרורים, אין היתר חניה.
בדיוק כמו : אין שכל אין דאגות.

פנה בטענות לרשויות או למשטרה על מנת לאכוף את החוק על הרשויות והפסק להטיף לאותם אוכפי החוק לעבור עליו באי רישום דוחות כחוק.

כהרגלו, מתוך תחושה מרמה של עליונות ושכרון כוח

הביריון המאיים מסרב להתיחס ישירות לנושא ולתוכן...

המשך כל עוד אתה יכול...במהרה יקוצצו כנפיכם, אלימים מיותרים...

גבע אבי

New member
כנראה נדפק לך השכל מרוב זיוני מוח

איפה איימתי עליך? דביל חסר מוח שכמותך
האם משפטך בפוסט שעליו אני מגיב אינו איום? טיפש מטופש!
ואני אמשיך כל עוד אני יכול בהתנדבות גם לטובת "אז-רע-חים" חסרי ערך וחסרי חיים שכמותך
לא מפיך אנו חיים!

לי אין בעיה שלכם יש - הצפת שתן במוח, מחשיבות

עצמית מוליכת שולל ומנופחת כבלון....

כאשר אתה עונה לי אין כל מושג באשר למה שתה מסוגל לעשות, זה איום מרומז מאד.

אין זו הפעם הראשונה שאתה ומי מחבריך, נוקטים בלשון זו. זה כניראה בא עם המדים....

לגבי התנדבותך - עד כה זה הדבר החיובי היחיד שאני מודה בו ומברך עליה...

גבע אבי

New member
תודה על ההערכה אל יחד עם זאת אני מוכרח

לומר לך כי רצוי שתראה רופא טוב בעניין הפארנויה שלך.
ואם לא הבנת מה אמרתי אז, אני חוזר שוב ולאט: ל-א א-י-י-מ-ת-י ע-ל-י-ך ו-ל-א א-א-י-י-ם ע-ל א-ף א-ח-ד כ-י ז-ה ל-א מ-מ-נ-ה-ג-י
התכוונתי לומר כי אתה כל כך מלא מעצמך עד שאתה ממעיט מאחרים.
יאללה ביי

למעלה