חנייה באמצעות תו נכה של קרוב משפחה

ilgnd

New member
חנייה באמצעות תו נכה של קרוב משפחה

שלום,
אני אקבל בקרוב תו נכה שרשום על שם חמי ומשמש אותי להסיע אותו לכל מיני מקומות.
אין בעיה כשהוא איתי ברכב, אבל השאלה שלי היא איך אני יכול לחנות בחניית נכים כשאני בלעדיו?
הרבה פעמים אני צריך לאסוף אותו מטיפול רפואי או מחוג, ואז יוצא שאני נכנס לחניית נכים לבד. אני חושש מפקח שייתן לי דו"ח מפני שאינו מאמין לי שאני מחכה לחמי.
האם יש דרך לצאת מזה?

בברכה

shlang

New member
במקרה אותו אתה מתאר, לא צריך להיות בעיה

לחנות בחניית נכים
אם פקח שמגיע לא מאמין לך, שימתין כמה דקות ויווכח, אם בכל זאת ירשום דוח, תוכל לבטלו
כל זה בתנאי שאתה אכן ממתין לבעל התו

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לפי תקנות התעבורה

בניגוד לחוק חניית נכים.
זבות החניה היא לרכב ולא לאדם, השוטר מברר במוקד אם הרכב החונה זכאי לחנות בחניית נכים - במידה וכן לא נרשם דו"ח.
ושוטרי התנויה עובדים לפי תקנות התעבורה, הם לא מכירים את חוק חניית נכים ולא את תקנות הביטוח הלאומי
כנ"ל הפקחים שחוקי העזר העירוניים "מדקלמים" את תקנות התעבורה

ilgnd

New member
זה אומר שלא משנה אם אני עם הנכה או לא?

אין לי כוונה לחנות בחניית נכים בלעדיו, אבל האם כל מי שמשיג תו חניה לרכב שלו יכול לחנות בחופשיות בחניית נכים?

ilgnd

New member
הכוונה למה שאני עשיתי

להשיג תו נכה כדי שאוכל לשרת מישהו אחר באמצעותו.
הרי לא יעלה על הדעת שאשתמש בתו הזה כשאני לא לעזרו של הנכה.

shlang

New member
אם זה משרת את בעל התו ומספר רכבו מצויין בתו

אז אין בעיה, אתה יכול להסיע את בעל התו עם רכב שמספרו מצויין בתו ולחנות בחנית נכים ולהמתין לו שם, אין בזה כל עבירה

shlang

New member
אמנם זכות החניה היא לרכב אבל בתנאי שנכה בעל

תו נכה רשאי לחנות את הרכב, להלן ציטוט מחוק חניה לנכה שהמשטרה חייבת לפעול לפיו, החוק נחקק בכנסת כדין

(א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

כל אחד אחר שיחנה רכב הנושא תו נכה נחשב כעושה שימוש שלא כדין בתו זה

shlang

New member
תוספת - או נהג מטעמו בתנאי שהנכה נמצא איתו ברכב

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תאורתית כן, מעשית לא

יש במדינה רבבות חוקים ותקנות ואפילו גדולי עורכי הדין לא מכירים את כולם - ובמצב כזה לא נדרש גם משוטר פשוט, שאמנם מחויב לפעול לפי החוק להכירם.
מעבר לכך - לשוטר יש עבודה רבה שעליו לבצע במקביל ומיידית ואין לו זמן ואמצעים לחקור כל מצב שנתקל בו, לבדוק לעמקו ולטפל .
אי לכך - שוטר תנועה פועל לפי תקנות התעבורה (שגם אותן הוא מכיר חלקית בלבד, שאין לצפות ממנו שיזכור כ שלושת אלפים סעיפים בעל פה והוא אינו מצוייד במחשב ותכנת חיפוש מתאימה) שבהן מצויין עניין הרכב ולא מה שמופיע בחוק חניית נכים (שאת הסנקציות בעבורו אמור להפעיל המוסד לביטוח לאומי ולא משטרת התנועה)בנוסף - אם שוטר יתן דו"ח בעניין כזה (מנסיון משטרתי) - הדו"ח יפסל מאחר שמקבל הדו"ח יבקש להישפט, במשפט יטען שחנה כדי ללכת למקום קרוב ולהביא את הנכה לרכבו או שהמתין לו ברכב, לתביעה המשטרתית אין דרך להוכיח שלא כך פני הדברים והנהג יזוכה - ומשטרת התנועה שואפת ל 100% הרשעות (היא מגיעה ל כ 99) ולא תתן דו"ח שיש לה ספק אם יגרור הרשעה.

shlang

New member
ברזילי - בעקרון הדעה שלנו זהה בנושא זה

וזה גם מה שעניתי לשואל

למעלה